Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
7 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Grebbestad

Malis väg 5

Starting price: 
7 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Havsnära boende i populära Grönemad i Grebbestad med bevarad äldre charm och gångavstånd till havet!

  • Type: Fritidshus, Villa, 1½-plan
  • Rooms: 6, of which 3 bedrooms
  • Living area: 95 m2
  • Additional area: 97 m2
  • Plot area: 1 029 m2
  • Year of construction: 1909
  • Operating cost: 41 045 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till Malis väg 5 och ett mycket charmigt och idylliskt fritidshus i det eftertraktade området Grönemad i Grebbestad, där havet och badplatsen bara är ett stenkast bort. Den bedårande trädgården omfamnar huset och skapar en lummig oas på den rymliga tomten på 1 029 m². Här kan du njuta av både avskildhet och närhet till naturens skönhet.
Huset, byggt 1909, andas karaktär och har ett magiskt uterum och är för övrigt fördelat på sex rum, inklusive tre sovrum, ett rymligt vardagsrum, kök, samt badrum, ett mysigt allrum. En fullt renoverad källarvåning med ett sovrum, allrum wc, dusch och förrådsutrymmen.
De vackra trägolven och bevarade äldre detaljerna ger hemmet en omedelbar känsla av värme och charm, samtidigt som det moderna, nyrenoverade badrummet och det skräddarsydda köket erbjuder stilfull komfort. På övervåningen finner du gott om sängplatser, perfekt för både familj och gäster.
Vardagsrummet är stort och rymligt, med plats för både en matgrupp och en mysig soffhörna. Intill hallen finns ett allrum som passar utmärkt som tv-rum, och från både tv-rummet och köket når du ett soligt och härligt uterum. Detta uterum är en sann dröm för sommarkvällar, med utrymme för grill, matbord och en perfekt placering i sydvästläge.
För dina gäster finns ett fristående gästhus med egen toalett, dusch och ett praktiskt trinettkök. Det lilla huset erbjuder både komfort och avskildhet för besökare, medan en ytterligare friggebod i trädgården ger ännu fler sovplatser för de som vill stanna över.
Malis väg 5 är ett hem där gammaldags charm möter modern bekvämlighet, där du kan njuta av både lugn och närhet till havet – ett perfekt boende för både vardag och sommarens äventyr. Generös detaljplan 180 kvm total byggnadsyta och högsta boarea 140 kvm, mer om möjligheter för utbyggnad finns att läsa i detaljplanen under bifogat dokument/ länkar.

Även utvändigt finns det mycket att gilla med detta fritidshus. Huset står på en vacker och lagom stor tomt med träd, buskar, gräsmatta och fantastiska blommor, fruktträd, vinrankor och annan växtlighet som omringar tomten på ett mycket vackert sätt. Här finner man ett lugnt, insynsskyddat, privat och havsnära läge.

I närliggande båthamn " Grönemads Hamnförening" kan finnas möjlighet att hyra båtplats. För mer information gå in på Grönemads Hamnförenings hemsida under bifogade dokument/ länkar.

Naturen som omger Grönemad är helt sagolik! Här erbjuds en underbar kombination av hav, skog och öppna landskap som gör att man med glädje förlänger semestern och stannar en vecka till. Gångavstånd och cykelavstånd till havet, badplats, bageri, Grebbestad centrum med restauranger, färska skaldjur, café, skola, nöjen, butiker, apotek, systembolag och kommunikationer.

Avstånd till Oslo ca 16 mil och ca 2 h bilresa.
Avstånd Göteborg ca 14 mil och ca 1,5 h bilresa.

Ingen boplikt.

Fiber är indraget i huset.

Huset är besiktigat och har en 10- års dolda fel försäkring.

Varmt välkommen på visning!

About the property

Description

Hall: Hallen välkomnar dig med en ljus och öppen atmosfär, där det generösa utrymmet ger en omedelbar känsla av rymd och trivsel. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor, och smart förvaring integrerad för att hålla hallen prydlig och organiserad. De vackra äldre trägolven förstärker den klassiska charmen och ger ett varmt och inbjudande intryck redan vid första steget in i huset. Hallen fungerar som en perfekt introduktion till resten av hemmet, med sin blandning av praktiska lösningar och tidlös skönhet.
Allrum/ tv-rum: Allrummet, som smidigt flyter samman med hallen i en öppen planlösning, skapar en inbjudande och social yta. Här finns gott om plats för en bekväm soffa och en tv-hörna, vilket gör rummet till den perfekta platsen för avkoppling och gemenskap. Den öppna layouten bidrar till en luftig och ljus atmosfär, där rummet naturligt binds samman med resten av hemmet. Kombinationen av den ljusa, öppna planlösningen och de vackra trägolven ger en harmonisk och välkomnande känsla, där man gärna tillbringar både lugna kvällar och tid med vänner och familj.
Glasveranda/uterum: Uterummet, en vacker glasveranda med vitsåpade trägolv, är ett ljust och luftigt rum där stora öppningsbara glaspartier bjuder in trädgårdens grönska och skapar en harmonisk förbindelse mellan inne och ute. Genom de generösa fönsterpartierna strömmar dagsljuset in och förvandlar rummet till en oas av ljus, perfekt för både avkoppling och umgänge. Verandan är smakfullt möblerad med ett matsalsbord, vilket gör det till en idealisk plats för härliga middagar med familj och vänner, medan du njuter av utsikten över den lummiga trädgården. Här kan du uppleva lugnet och skönheten i omgivningarna, oavsett årstid.
Vardagsrum/ matsal: Vardagsrummet och matsalen flyter samman i en elegant öppen planlösning, vilket skapar en rymlig och social yta perfekt för både umgänge och avkoppling. De vackra äldre breda trägolven, som sträcker sig över hela rummet, tillför karaktär och tidlös charm. I ena delen av rummet finns inbyggda vitrinskåp, som både är praktiska och stilfulla – perfekta för att visa upp vackert porslin eller dekorativa föremål.

Det finns gott om plats för en stor soffgrupp där du kan koppla av, medan matsalsdelen erbjuder utrymme för ett generöst matsalsbord, vilket gör det enkelt att duka upp för större middagar eller sammankomster. Flera stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en härlig, ljus atmosfär under hela dagen. Den öppna planlösningen bidrar till en känsla av rymd och gör det här rummet till hemmets hjärta, där familj och vänner kan samlas och njuta av både vardag och fest.
Badrum entréplan: Det klassiskt helkaklade badrummet erbjuder både stil och funktionalitet med sina rena linjer och tidlösa design. De vita kakelväggarna ger rummet en fräsch och ljus atmosfär, medan det stora fönstret släpper in naturligt ljus, vilket skapar en luftig och inbjudande känsla.

Badrummet är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagssysslor smidiga och bekväma. Handfatet i vit porslin är elegant inramat av en praktisk kommod som erbjuder gott om förvaring för badrumsartiklar. Ovanför handfatet hänger en stor spegel, som tillsammans med fönstret gör att rummet känns extra rymligt och ljust. Ett vitrinskåp i vitt ger ytterligare förvaring för handdukar och produkter, samtidigt som det tillför en klassisk touch till badrummets design. Den vita/svarta wc
smälter harmoniskt in i den stilrena helheten, och helheten ger en känsla av både funktion och estetik i detta vackra och välplanerade badrum.
Sovrum övre plan master bedroom.: Sovrummet på övre plan är en lugn och charmig oas med plats för en dubbelsäng, där en söt blommig tapet pryder väggarna och skapar en romantisk och hemtrevlig känsla. De inbyggda garderoberna ger gott om förvaring utan att ta upp extra yta, vilket gör att rummet känns både rymligt och välorganiserat. Det stora fönstret släpper in ett härligt ljus som lyser upp rummet och skapar en ljus och öppen atmosfär.

De breda trägolven, som sträcker sig över golvet i varma toner, tillför karaktär och skapar en harmonisk kontrast till de ljusa väggarna. Rummet är perfekt utformat för att vara en plats för avkoppling och vila, med en behaglig och inbjudande atmosfär som känns både klassisk och tidlös.
Allrum/ hall/ hemmakontor övre plan: På övre plan möts du av ett allrum eller hall som är både funktionellt och inbjudande. Här finns gott om plats för en skrivbordshörna, vilket gör rummet idealiskt för arbete, studier eller kreativt skapande. Det fina ljusinsläppet från ett takfönster fyller rummet och trappan med ett naturligt och behagligt ljus, vilket ger en ljus och öppen atmosfär som sträcker sig genom hela utrymmet.

För extra praktisk förvaring finns ett diskret utrymme/klädkammare i hallen, perfekt för att hålla ordning på saker som du vill ha nära till hands men inte synliga. Den öppna planlösningen och det generösa ljusinsläppet gör att detta allrum känns både rymligt och välkomnande – en plats där man gärna tillbringar tid för såväl arbete som avkoppling.
Nedre plan/ allrum/ sovrum/ wc/ duschrum/förvaring: På källarplanet möts du av ett stort och rymligt allrum som erbjuder många möjligheter för olika användningsområden. Golvet är belagt med praktiska klinkers, vilket gör rummet både slitstarkt och lättskött. I ena delen av allrummet finns en diskho och en diskbänk med förvaringsskåp, vilket ger utrymme för enklare förberedelser eller hushållsarbete.

I anslutning till allrummet finner du ett mysigt sovrum, perfekt för gäster eller som ett extra sovutrymme. Här finns även en toalett utrustad med ett handfat, samt ett förrådsutrymme som fungerar utmärkt som matförråd eller för förvaring av andra nödvändigheter.

Det helkaklade duschrummet ger ett modernt och fräscht intryck, med ytor som är enkla att hålla rena och en stilren design. I ett separat utrymme finner du varmvattenberedaren, praktiskt placerad för att inte ta upp onödig plats, men samtidigt lätt åtkomlig. Källarplanet erbjuder med sin smarta planering en mängd funktionella utrymmen som kompletterar resten av huset.
Gäststuga: Gästhuset är en charmig och funktionell tillflyktsort, perfekt för besökare som önskar avskildhet och bekvämlighet. I allrummet finns en praktisk bäddsoffa, som enkelt kan förvandlas till en extra säng vid behov, vilket gör det till en mysig plats för avkoppling.

Ovanför allrummet finns ett sovloft som erbjuder ytterligare sängplatser, perfekt för familj eller vänner. Loftet skapar en inbjudande atmosfär och ger en känsla av att bo lite högre upp, samtidigt som det ger en fin överblick över det nedre utrymmet.

Trinettköket är effektivt utformat och utrustat med en kyl, vilket gör det enkelt att laga enklare måltider och förbereda snacks. Det helkaklade badrummet är både stilrent och funktionellt, med en dusch, handfat och WC, vilket ger gästerna all den komfort de behöver under sin vistelse.

Ett förråd/klädkammare för förvaring kompletterar gästhusets funktionalitet och gör det lätt att hålla ordning på sina tillhörigheter. Sammanfattningsvis erbjuder gästhuset en perfekt kombination av komfort, stil och praktiska lösningar, vilket gör det till en idealisk plats för dina gäster att känna sig som hemma.
Friggebod: Friggeboden är en praktisk och mysig tillbyggnad, perfekt för att ge extra sängplatser när behovet uppstår. Den är utrustad med en våningssäng som maximalt utnyttjar utrymmet och gör det möjligt för två personer att sova bekvämt.
Friggeboden är en utmärkt plats för gäster, tonåringar eller barn, och erbjuder en känsla av avskildhet samtidigt som den är nära huvudboendet. Med sin praktiska utformning är friggeboden en perfekt lösning för den som vill ha mer utrymme för vänner och familj.

Summary

Type: Fritidshus, Villa, 1½-plan
Rooms: 6, of which 3 bedrooms
Living area: 95 m2
Additional area: 97 m2
Plot area: 1 029 m2
Starting price: 7 150 000 SEK
Year of construction: 1909
Operating cost: 41 045 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Direktverkande el via radiatorer och luft/luftvärmepump

Construction method

Water: Via gemesamhetsanläggning
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare med betongplatta/krypgrund och plintgrund.
Frame: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: Blandade isolerglas och 1-glas i fönsterbågar
Roof covering: Betongpannor och tegelpannor.
Ventilation: Självdragsventilation förstärkt med våtrumsfläkt i våtrum

Renovations

Remodeling/extension year: 1973
1970 inredd vind övreplan
1973 byggdes huset till genom att man grävde källare och dubblade huskroppen.
1980 ombyggnad vedbod till gästhus
2008 Ny tillbyggnad uterum
2020 Renovering av våtrum.
2020 Renovering av kök.
2021 Byte av elcentral.
2021 Renovering av källaren med ny dusch.
2022 Målning av huset utvändigt.
2024 Renovering tak garage och (hus norrsidan av stora huset och fläktkanal drogs upp på sydsidan)
2024 Nytt takfönster.
2024 Påbörjat målning av garaget.

Plot/balcony/patio

Terrass i sydvästläge med uterum.

Parking

Garage och ett flertal p- platser.

Tv/Internet connection

Fiber är indraget i huset.

General

County: Västra Götaland
Municipality: Tanum
Property designation: TANUM KUSERÖD 1:34

Plan regulations

Grönemad,kuseröd 1:25 m fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-12-07, Senast ändrad: 2024-05-20)

Miscellaneous

Välkomna till vårt Grönemad
Denna vackra pärla belägen vid havet två kilometer nordväst om Grebbestad i norra Bohuslän. Grönemad var från början enbart utmarker till bondgårdar, men förvandlades vid 1900-talets början till ett litet samhälle med fiske, stenhuggeri och olika småindustrier. Av det finns nu inte mycket kvar. Idag är Grönemad i stället ett mycket omtyckt område för både åretrunt- och fritidsboende. Underbara stränder med plats att fika och njuta. Vi har pittoreska sjöbodsrader och en hamn för 170 småbåtar med plats för många gästande båtar.

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämmligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovnlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral vid Hamnplanen
Miljöstation vid Shell bensinstation
Post

Economy

Starting price

7 150 000 SEK

Operating costs

41 045 SEK/year
Annual electricity consumption: 15000 kWh/year

Distributed as follows

Electrical: 29 600 SEK
Water and drain: 7 210 SEK
Insurance: 4 235 SEK
Description: Elnätskostnad:14 700 kr + Elkostnad 14 900 = 29 600 kr/år
Vatten: 3 550 kr + Avlopp: 3 660 kr= 7 210 kr/år

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 124 000 SEK
Land: 1 252 000 SEK
Total: 2 376 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1943
Standard score: 24
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 12 mortgages with a total of 3 000 000 SEK.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 61 Show all 67 images
 

Map and area

Malis väg 5, Grebbestad

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Tanum
Malis väg 5
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan