Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
2 200 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofia Malmsten, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofia Malmsten
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stjärnhov

Öllösa Sågstugan 1

Starting price: 
2 200 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofia Malmsten, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofia Malmsten
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmigt fritidshus från 2011 i modern, rustik stil med naturskönt läge utanför Stjärnhov

  • Type: Fritidshus, 1½-plan
  • Rooms: 3, of which 2-3 bedrooms
  • Living area: ca 75 m2
  • Plot area: 2 916 m2
  • Year of construction: 2011
  • Operating cost: 22 418 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till detta charmiga fritidshus, beläget på en hög punkt med en vidsträckt utsikt över den vackra fårhagen och omgivande natur. Huset är målat i klassisk faluröd färg och kombinerar enkelhet med en modern känsla. Husets interiör domineras av väggar i råa timmerstockar, vilket ger en varm och naturlig känsla genom alla rum. Här finns plats för både familj och gäster med upp till 3 st sovrum, ett fullt utrustat duschrum med tvättmaskin samt en härlig social yta över det öppna köket och matrummet. Luftvärmepumpen tillsammans med den vedeldade spisen i köket gör huset behagligt året om.

Tomten ligger i söderläge, vilket innebär sol från morgon till kväll, något som gör att våren kommer tidigt och att höstens soliga dagar kan avnjutas länge. Här får du följa naturens växlingar på nära håll – från de första vårblommorna och lövsprickningen, till sommarens gröna prakt, höstens färgsprakande skiftningar och vinterns gnistrande landskap. Trädgården är en grönskande oas som blommar från vår till höst, med doftande rosor, lavendel och kärleksört. Här finns ett inhägnat grönsaksland och ett stort utekök, där du kan njuta av sena sommarkvällar med familj och vänner. Under pergolan finns en rymlig matplats som skapar en naturlig samlingspunkt utomhus, och fruktträd som äppel-, körsbärs-, päron- och plommonträd ger både frukt och en känsla av lugn och ro. Den vedeldade bastun ger extra möjlighet till avkoppling, särskilt efter en dag ute i naturen.

Kombinationen av närhet till Stockholm (mindre än 9 mil, så är du innanför tullarna) och den naturnära miljön gör det till en perfekt tillflyktsort för både korta och längre vistelser. Här kan du verkligen leva nära naturens skiftningar och njuta av allt som varje årstid har att erbjuda, samtidigt som du har en plats för lugn och återhämtning.

About the property

Description

- Entrévåning
HALL
Hallen är liten men praktisk, med utrymme för förvaring av ytterkläder och skor. Trapp till övervåningen och utgång till uteplatsen, vilket gör det smidigt att gå ut och in från trädgården.

KÖK/MATSAL
I kökets matsal finns gott om plats för ett matbord som rymmer 6-8 personer. Högskåpet ger praktisk förvaring för glas och porslin, medan ett mindre skåp fungerar som skafferi. Köksön är försedd med en integrerad induktionsspis och en enklare ugn, vilket ger en funktionell arbetsyta. Diskbänken har en rostfri bänkskiva och dubbelho, och den nytillverkade vedspisen gjord efter gammal förlaga, bidrar med både funktion och karaktär. Golvet vid köksenheten är lagt i klinker, medan resten av rummet har vitsåpade plankgolv. Rummet är ljust tack vare stora fönsterpartier vid både köket och matplatsen, och via en glasad dörr når man enkelt altanen. Här finns även en luft/luftvärmepump för skön värme under årets kallare dagar.

SOVRUM
Sovrummet är rymligt, med plats för en dubbelsäng på 180 cm och en extrasäng på 120 cm. Förvaringsmöjligheterna är väl tilltagna med både garderob, skåp och förvaringsbänkar. De såpade plankgolven bidrar till rummets lugna och harmoniska atmosfär.

DUSCHRUM
Badrummet är enkelt men funktionellt. Här finns en duschkabin, en mindre kommod med stor spegel, samt WC och en tvättmaskin. Golvet är täckt med en ljus plastmatta med uppvik, vilket gör det lätt att hålla rent och underhålla. Det finns också en mindre förvaringsmöbel för praktiska saker.

- Övervåning
ALLRUM/SOVRUM
På det övre planet möts du av ett rum med snedtak och en öppen planlösning med golv i såpade plankgolv. En sovalkov med plats för en 160 cm bred säng är avdelad med en gardin, vilket ger viss avskildhet. Det finns även en bäddsoffa som kan användas som säng på 140 cm, och ett skrivbord för lek, arbete eller studier. Från rummet leder en dörr ut till balkongen, vilket ger extra utrymme att njuta av utsikten och den friska luften. En annan dörr tar dig ut på taket ovanför sovrummet.

Summary

Type: Fritidshus, 1½-plan
Rooms: 3, of which 2 bedrooms, possibility to 3 bedrooms
Living area: ca 75 m2
Plot area: 2 916 m2
Starting price: 2 200 000 SEK
Year of construction: 2011
Operating cost: 22 418 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Säljaren
Uppskattad boarea. Lantmäteriets register säger 100 m² vilket inte är korrekt.

Heating

Direktverkande el + Luft-/luftvärmepump (2022)

Construction method

Water: Enskilt vatten året om (djupborrad, värmekabel finns samt filter till dricksvatten, provtagning gjord 2024)
Drain: Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration)
Foundation: Platta på mark
Frame: Timmer
Floor joists: Trä
Facade: Liggande timmer
Windows: 2-glasfönster isoler
Roof covering: Plåt
Exterior sheet metal work: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Självdrag
Brick block: Skorsten av plåt
Brick block comment: Provtryckt vid installation 2018, sotad senast 2023.

Plot/balcony/patio

UTEPLATS 1 med trätrall och delvis under tak, på husets gavel.
UTEPLATS 2 med grusat golv och pergola (2022), på husets långsida.
BALKONG på husets gavel med utgång från Sovrum 2.
UTEPLATS 3 med trätrall, framför bastustugan.
En del trädgårdstomt runt huset med gräsmatta, utekök och en köksträdgård för odling av örter och grönsaker samt en del naturtomt med skogsdunge och stenar som inbjuder till barnlek.

Other buildings

FÖRRÅDSBOD byggd 2011.
BASTUSTUGA med vedeldad bastu. Byggd 2023. Utedusch på gaveln. Uteplats framför byggd 2024.
UTHUSLÄNGA av äldre modell med flera förråd.

Tv/Internet connection

Fiber

General

County: Södermanland
Municipality: Gnesta
Property designation: GNESTA ÖLLÖSA 2:21

Surroundings

ÖLLÖSA ligger i Gnesta kommun, beläget ca 10 mil sydväst om Stockholm. Området ligger i böljande Sörmländskt landskap med närmsta service som livsmedelsbutik och vårdcentraler i närliggande tätorter (Stjärnhov, ca 1 mil, Malmköping, ca 2,5 mil, Gnesta och Flen, ca 3 mil).

Other rights and responsibilities

Rights benefit: Officialservitut: VATTENTÄKT GÅNGVÄG

Miscellaneous

SÄLJARNA BERÄTTAR
Det går inte att välja en favoritårstid i detta hus – platsens närhet till naturen och dess öppna läge gör att du verkligen får uppleva naturens skiftningar på ett sätt som få andra ställen kan erbjuda. Våren bjuder på de första snödropparna och den starka vårsolen som värmer upp trädgården, och snart slår lövsprickningen ut och omvandlar omgivningen till en grönskande oas.
Sommaren fyller trädgården med liv, där frodigt gröna gräsmattor bjuder in till spel, lek och lata dagar. Hösten förvandlar landskapet till ett färgsprakande konstverk, och skogen blir en skattkammare för svampplockning och naturupplevelser. När vintern sedan sveper in och förvandlar allt till ett gnistrande vinterlandskap, lockar tomten till både pulkarace och snögubbebyggande, medan huset inbjuder till mysiga kvällar framför brasan.
Här följer du årstidernas gång på nära håll, varje säsong med sin unika charm och skönhet – det är helt enkelt omöjligt att välja en favorit.

Naturen är alltid nära till hands, med skogspromenader precis runt hörnet där du kan plocka både svamp och bär under säsong. Endast 1 km från huset ligger en välskött och barnvänlig badplats med liten strand och brygga, perfekt för svalkande dopp varma sommardagar. För den som vill utforska mer, är Dammhagens badplats i Stjärnhov (ca 10 km bort) ett populärt utflyktsmål under sommaren, där både idrottsskola och simskola för barnen erbjuds – en underbar mötesplats för hela familjen. I Stjärnhov finns även en matbutik (ICA Strandhallen).

För den aktiva familjen finns fler attraktioner i närheten. I Solbacka (ca 11 km) hittar du en trevlig restaurang, tennis- och padelbanor samt olika aktiviteter för hela familjen. För golfentusiaster finns en vacker 18-håls golfbana att utforska. Dessutom finns möjlighet att besöka ett antal gårdsbutiker i närheten, där du kan handla lokalt producerade varor och delikatesser. Här har du allt som behövs för ett rikt och aktivt liv nära naturen!

Economy

Starting price

2 200 000 SEK

Operating costs

22 418 SEK/year
Annual electricity consumption: 4838 kWh/year
Number in the household: 4

Distributed as follows

Electrical: 13 163 SEK
Water and drain: 1 302 SEK
Insurance: 5 169 SEK
Cleaning: 2 784 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 516 000 SEK
Land: 694 000 SEK
Total: 2 210 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 2011
Standard score: 20
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 1 mortgages with a total of 1 054 000 SEK.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 34 Show all 40 images
 

Map and area

Öllösa Sågstugan 1, Stjärnhov

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
3
Nov
Anmälan krävs
Sun 11:00-11:45
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Gnesta
Öllösa Sågstugan 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan