Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
2 750 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johanna Borg, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Johanna Borg
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alfta

Östra Galvsjön 210 & 212

Starting price: 
2 750 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johanna Borg, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Johanna Borg
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

"Naturnära paradis med två hus, egen sandstrand och fantastiska solnedgångar"

  • Type: Villa, Villa i 1,5-plan
  • Rooms: 4, of which 2 bedrooms
  • Living area: 85 m2
  • Plot area: 5 000 m2
  • Year of construction: 1910
  • Operating cost: 15 070 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till denna naturnära pärla vid Galvsjöns strandlinje! Här erbjuds inte ett, utan två hus på en stor tomt omgärdad av skog och natur. Med en egen sandstrand och sjöutsikt från båda bostadsbyggnaderna kan du njuta av sommarens soliga dagar och fantastiska solnedgångar varje kväll.

Det första huset som är en f.d direktörsvilla till det gamla sågverket i Galven har en bostadsyta på 85 kvm och erbjuder 4 ROK fördelat på 1,5-plan för dig att inreda efter dina önskemål. Det andra huset är en stuga i ett plan om 3 ROK, även den med en boyta om 85 kvm belägen med utsikt mot sjön ifrån stora härliga fönsterpartier och en trivsamt inglasad altan. Husen är fullt möblerade och i köpet ingår inventarier och lösöre.

Dusch och tvätt finns i friggeboden som är belägen närmast sjön med en öppen altan i direkt anslutning. Vatten, el och avlopp finns i båda bostadsbyggnaderna (ej avlopp i friggebod).

På den generösa tomten om 5000 kvm finns även ett uthus, redskapsbod, dass och en mindre byggnad vid vattnet som var tänkt att bli en bastu (ej färdigställd). Här finns gott om utrymme för trädgårdsaktiviteter, lek, gemenskap och avslappning.

Missa inte chansen att förvärva denna unika fritidshus-fastighet i Galven. Varmt välkommen till Östra Galvsjön 210 & 212!

About the property

Description

F.d direktörsvillan:

- Entré från husets norra sida direkt in till kök som under 2023 målades om i ljusa behagliga kulörer samt fick ett nytt ljusgrått laminatgolv. Här finns arbetsbänk, lådor och skåp, kyl/frys och en spis med gasplattor samt el-ugn. Praktiskt skafferi i direkt anslutning samt ett litet toalettrum med wc-stol och handfat.

- Från köket in till matrum med matplats som rymmer minst 6 personer. Här är det heltäckningsmatta i en brun/orange kulör och ljust målade väggar. Utgång till inglasad altan med många sittplatser och kvällssol.

- Vidare från matplatsen in till vardagsrum med öppen spis, samma heltäckningsmatta som tidigare och väggar klädda i skivor som ska likna träpanel. Här finns b.l.a en mindre soffgrupp och bokhyllor.

- Vidare från trapp i vardagsrum beklädd i en rosa heltäckningsmatta upp till hall på övervåning med vävtapet på väggarna och bokhyllor fyllda med böcker.

- Direkt till höger in till sovrum 1 med blå heltäckningsmatta och vita väggar. Här finns dubbelsäng med sängbord och även utrymme för två mindre barnsängar alt en enkelsäng.

- Från trapphallen rakt fram in till ett ljust och härligt genomgångsrum med vitmålad träplank på golv. Här finns en öppen spis, en intilliggande skrubb samt utgång till en stor härlig möblerbar terrass med kvällssol och utsikt mot sjön i väster som bjuder på fantastiskt fina solnedgångar.

- Vidare från genomgångsrummet in till sovrum 2, även det med vita väggar och blå heltäckningsmatta. Här inne finns en dubbelsäng, sängmöbler, byråer och plats för spjälsäng.

Hus nr 2:

- Entré rakt in till ett arbetskök i vitt med spis med gasplattor och el-ugn, diskmaskin och diskbänk. Direkt till vänster finns en kyl/frys, samt en liten arbetsbänk med rödmålade luckor och skåp.

- Från kök och nästa till höger, in till toalettrum med laminatgolv och vitmålade väggar. Utrustat med handfat i kommod, badrumsskåp med spegel och wc-stol.

- Fortsättningsvis in till stort allrum med vita väggar och träplank på golv. Här finns både en mindre kamin och en öppen spis. Rummet är b.la möblerat med en dagbädd, stort matbord och bokhyllor fyllda med böcker.

- Till vänster från allrummet in till sovrum med ljusblåa väggar, vitmålat träplank på golv och två enkelsängar på vardera sida.

- Slutligen en halv trapp ned från allrummet till ett vardagsrum med stora fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp och fin utsikt ned mot sjön och stranden. Även här är det möblerat med många fyllda bokhyllor samt en soffgrupp, en sittgrupp och tv. Vitmålad liggande träpanel och träplank på golv.

- Från vardagsrummet ut till en inglasad altan, även den med sjöutsikt! Altanen är möblerad med en hörnsoffa och sittgrupp.

Summary

Type: Villa, Villa i 1,5-plan
Rooms: 4, of which 2 bedrooms
Living area: 85 m2
Plot area: 5 000 m2
Starting price: 2 750 000 SEK
Year of construction: 1910
Operating cost: 15 070 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
På fastigheten finns två st bostadsbyggnader, varav ett hus som tidigare var direktörsvillan till sågen i Galven samt en stuga belägen närmare strandlinjen. Båda byggnaderna är 85 kvm stora enligt fastighetstaxeringen. Kontrollmätning är ej gjord.

Heating

Direktverkande el och eldstäder

Construction method

Water: Enskilt vatten året om via grävd brunn
Drain: Enskilt avlopp via en varsin sluten tank till båda byggnaderna
Foundation: Torpargrund
Frame: Trä
Facade: Trä
Windows: 2-glasfönster
Roof covering: Plåt
Ventilation: Självdrag
Electrical: El indraget och påkopplat på fastigheten juli 2018.
Brick block comment: Sotning görs vart tredje år. Senaste provtryckningen gjordes år 2023, allt ok.
General informationn: F.d direktörsvillan är byggd år 1910 i 1,5-plan och år 1961 byggdes den andra stugan i ett plan som är belägen närmare vattnet. I försäljningen ingår allt lösöre.

Plot/balcony/patio

- Inglasad veranda i väster med en balkong/terrass över, vilket ger fin utsikt mot sjön och de fina solnedgångarna. Belägen i anslutning till direktörsvillan.
- Inglasad altan i anslutning till stugan med sjöutsikt.
- Öppen altan/soldäck intill friggeboden med dusch och tvättmöjligheter.

Bryggor finns (ej ilagda).
Mindre roddbåt finns och ingår i köpet.
Stor trädgårds och naturtomt med egen sandstrand intill sjön Galven. På tomten finns bl.a ett äppelträd av sorten kaneläpple och tre st ekar.

Other buildings

- Friggebod omgjord till tvätt och dusch år 2023. Ej anslutet till avloppstank. Här finns b.la en toppmatad tvättmaskin, en duschkabin handfat med förvaring under, en varmvattenberedare och ett litet äldre kylskåp.
- Uthus x2 med förråd, dass och redskapsbod.
- Mindre byggnad nere vid vattnet som var tänkt att bli bastu. Ej färdigställd, skorsten saknas!

Tv/Internet connection

EJ fiber installerat. Fiber kommer att dras till direktörsvillan men ej anslutas. Det får köparen stå för! Kontakta Helsinge Net för mer info.

General

County: Gävleborg
Municipality: Bollnäs
Property designation: BOLLNÄS KOLDEMO 4:2

Other rights and responsibilities

Community facility: OVANÅKER GÄDDVIK GA:4 - Väg

Miscellaneous

Fastighetens säljs med inventarier, lösöre ingår!

Economy

Starting price

2 750 000 SEK

Operating costs

15 070 SEK/year

Distributed as follows

Electrical: 6 093 SEK
Road: 300 SEK
Insurance: 4 520 SEK
Insurance comment: ICA-försäkring.
Cleaning: 1 157 SEK
Chimney sweeping: 500 SEK
Avloppstömning: 2 500 SEK
Description: Upptagen kostnad är baserad på nuvarande ägares förbrukning under 2023. Hon har brukat stugan mellan april och september.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 780 000 SEK
Land: 687 000 SEK
Total: 1 467 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1961
Standard score: 20
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 6 mortgages with a total of 1 573 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images and 3D

+ 37 Show all 43 images
 

Map and area

Östra Galvsjön 210 & 212, Alfta

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Bollnäs
Östra Galvsjön 210 & 212
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan