Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
2 150 000 SEK
Monthly fee: 5 911 SEK/month
Choose viewing time
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stephanie Wehage, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Stephanie Wehage
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ellös

Morkullevägen 73

Starting price: 
2 150 000 SEK
Monthly fee: 5 911 SEK/month
Choose viewing time
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stephanie Wehage, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Stephanie Wehage
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Hisnande vyer över Käringön, Härmanö och horisonten. Svårslaget läge och det mesta ingår i avgiften!

  • Type: Bostadsrättslägenhet
  • Rooms: 3, of which 2 bedrooms
  • Living area: 75,6 m2
  • Apartment number: VE1:2
  • Year of construction: 2018
  • Monthly fee: 5 911 kr
  • Operating cost: 440 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 2 of 2
  • Elevator: No

Vi kan nu varmt presentera en underbar lägenhet i Brf Västerhavet och det måste därtill vara en av föreningarnas bästa lägen! Här erbjuds en bostad i toppskick där det mesta ingår i avgiften (uppvärmning, V/A, sophämtning, fiber med generöst TV-utbud och förråd) och där horisonten går att följa genom den öppna planlösningen - där ligger ofta stora lastfartyg och lyser om natten, i väntan på att få gå i hamn. Ni ser pyttelilla och tätbebyggda Käringön ifrån köksfönstret, och följer Härmanö till Gullholmen och vidare utöver ifrån det stora fönsterpartiet i vardagsrummet.

Bostadsrätten är i nyskick (precis bekräftat genom femårsbesiktning) och med sådant frontläge bjuds det på en vidunderlig utsikt. Här uppe är man del i en trygg och välmående förening med trevliga grannar, med allt ifrån den yngre familjen till de nöjdaste pensionärerna, både permanentboende och de som investerat i ett fritidsboende i Brf Västerhavet. Och att man trivs här, det är lätt att förstå - man får bo och uppleva den idyll som havet och naturen bjuder på dagligen.

Väl framme vid huset går man upp för trappan och kan välja mellan morgonkaffet med utsikt över innergården (eller havet, beroende på hur du ställer din stol) alternativt att "komma undan" på baksidans balkong med hisnande solnedgångar. Interiört är lägenheten helt som ny - dessutom ljus och välplanerad - men uppmärksamheten dras rakt igenom hela bostaden och vidare ut mot havet ögonblickligen.

Ifrån hallen nås det första sovrummet som idag nyttjas som arbetsrum. Därefter kommer det helkaklade badrummet med tvättavdelning. Nästa sovrum är magiskt - inte bara för att det är rymligt och har bra förvaring - utan för att där är dubbelt ljusinsläpp. Här har man alltså något så fiffigt som ett inomhusfönster, så när du vaknat och inväntar att kaffet rinner ned, sätter dig upp och trampar i tofflorna, så möts du av en vackraste av utsikter. En bra start på dagen helt enkelt! Vardagsrummet och det påkostade köket är öppet i planlösning och fullkomligt badar i ljus. Här står balkongdörren öppen under sommarhalvåret och släpper in havsbrisen.

Den rymliga balkongen som har västerläge inbjuder till avslappning - och man har ändå känslan av att man kommer upp, undan och ifrån, men att man samtidigt sitter på första parkett. Färgpaletten som himlen bjuder på är lika förunderlig oavsett årstid. Därtill har man som bostadsrättshavare här uppe en parkeringsplats med elbilsladdare, ett separat förråd, en bastu med panoramautsikt och samlingsrum, en boulebana på gården samt en lekplats för de små.

Ellös - med västerhavet som närmsta granne - erbjuder så mycket mer än denna fantastiska bostadsrätt! Restauranger, pizzerior, mataffär, och en underbar fiskaffär där ägarna har egen båt som levererar direkt till butiken. Här finns även ett bageri som har öppet året om och Orust bästa bank. Orust Golfklubb ligger endast några minuter bort och dagsutflykter till Gullholmen / Käringön eller Malö / Flatö är det många som skulle vilja ha möjligheten att ta frekvent.

Ljuvliga promenadstråk, ett levande samhälle året om och naturen i dess vackraste form - det finner ni här hemma i Ellös. Välkomna!

About the property

Summary

Type: Bostadsrättslägenhet
Rooms: 3, of which 2 bedrooms
Living area: 75,6 m2
Apartment number: VE1:2
Starting price: 2 150 000 SEK
Year of construction: 2018
Operating cost: 440 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 2 av 2
Elevator: No
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Plot/balcony/patio

Leased land: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internet connection

TV utbudet levereas av Telia Digital-TV med Grundutbudet-Lagom. Telia förbehåller sig rätten att ändra sammanställningen av kanalpaket. I varje lägenhet ingår 1 HD-digitalbox som ägs av bostadsrättsföreningen.

Telia Bredband FiberLan 10/10 Mbit/s.

Föreningen betalar endast samtalsavgiften för bredbandstelefoni. Abonnemanget ingår.

Heating and ventilation system

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX

General

County: Västra Götaland
Municipality: Orust

Surroundings

I föreningens gemensamma trädgård finns det möjlighet att odla i pallkragar och njuta av vacker bohuslänsk trädgårdsmiljö. Avsluta gärna dagen med ett avkopplande bastubad medan solen sänker sig i Skagerack. Rabatterna med buskar, lökar och träd sköt av föreningen vid sina skötseldagar som sker 2-3 gånger/år. Gräsklippning, skottning och sandning köps in.

Share in the association

Share in the association: 3,57363
Share of stake: 3,66125

Deposit fee

573 SEK

The residential property's indirect net indebtedness

943 876 SEK

The residential property's indirect net indebtedness indicates the percentage of the housing association's loan that indirectly burdens the housing association.
The underlying basis basis for calculating the task has been obtained from the housing association, partly from annual report partly from excerpts from the condominium association's apartment register.
Please note that the association's debt ratio may have changed since the annual report on which the calculation is based was drawn up.

About the housing association

Brf Västerhavet Ellös består av 28 bostadsrättslägenheter uppdelade i 7 hus (4 lägenheter i varje byggnad) med adresserna Morkullevägen 47-87. Den totala boendeytan uppgår till 2 116 kvm.

Västerhavet ligger med gångavstånd till havet och en fantastisk utsikt över Käringön, Gullholmen, Grundsund och Lysekil.

Bostäderna är omgivna av fina växter och gräsmattor. Rabatterna med buskar, lökar och träd sköts av föreningen vid s.k. skötseldagar som sker 2-3 gånger/år.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://brfvasterhavet.se/

Renovation description

Upcoming renovations: Föreningen har besultat att installera laddstationer till samtliga p-platser. Föreningen har även beslutat att skicka in bygglovsansökan för uterum till lägenheterna.

Shared spaces

Föreningen har en gemensam bastu som är belägen där du kan se ut över horisonten. Bastun är utrustad med ett litet badrum och även en dusch. Man kan välja om man vill basta i 2 eller 3 timmar. Bastun är öppen fram till kl. 22.00.

Föreningen har också en gemensam boulebana. Spel reglerna finns i lägenhetspärmen.

I föreningen finns även P-platser, garage, lekyta, teknikutrymme samt soprum och förråd.

Parking

En parkeringsplats tillhör lägenheten, en kostnad tillkommer på 173 kr/månad för denna. För föreningsmedlemmar finns det 7 st garageplatser som är köpta av boende med separat upplåtelseavtal. Sedan har föreningen 2 förberedda handikapps parkeringar om någon eventuellt behöver använda vid handikapp. I nuläget finns det inga extra parkeringar för hushåll med två bilar eller gästparkering.

Economy

Starting price

2 150 000 SEK

Transfer fee

Transfer fee: 1 433 SEK
Transfer fee is paid by: köpare

Monthly fee

5 911 SEK
I avgiften ingår uppvärmning, V/A, sophämtning, fiber och förråd.
I avgiften ingår värme, vatten, fiber och sophämtning.

Operating costs

440 SEK/month
Annual electricity consumption: 1460 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 267 SEK
Parkeringsplats: 173 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Information on deposit is missing

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 89 kWh/kvm/år
Energy class: CC
Specific energy use: 71 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2021-01-08
Inspector: Eiler Nielsen, Kenneth Larsson Projektteknik AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 34 Show all 40 images
 

Floor plan

Map and area

Morkullevägen 73, Ellös

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 5911 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
5
Nov
Tue 17:00-18:00
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Orust
Morkullevägen 73
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan