Hoppa till innehåll
 
Monthly fee: 3 358 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Jim Richtmann, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Jim Richtmann
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skellefteå

Tjärhovsgatan 3B

Monthly fee: 3 358 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Jim Richtmann, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Jim Richtmann
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Stilfullt renoverad 2:a med centralt läge!

  • Type: Bostadsrättslägenhet
  • Rooms: 2, of which 1 bedrooms
  • Living area: 51 m2
  • Apartment number: 21
  • Year of construction: 1943
  • Monthly fee: 3 358 kr
  • Operating cost: 271 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 3 of 3
  • Elevator: No

Med närhet till Skellefteås stadskärna bor du optimalt i denna smakfullt renoverade tvårummaren på 51 kvm i modern stil. Här kan du flytta in och börja trivas redan vid första stund. Lägenheten är belägen på tredje våningen med en rymlig inglasad balkong i härliga västerläge att sitta ute och njuta av eftermiddagssolen!

Bostaden är i mycket gott skick och lägenheten har genomgått omfattande renovering. Ljust, stilrent och tidlöst kök som renoverades 2019. Badrummet renoverades året innan med grått kakel, klinker och golvvärme i badrummet som ger dig en känsla av lyx och elegans.

Vardagsrummet bjuder in till härliga sällskapsytor. Här får ni plats med både soffgrupp och matplats där ni kan samlas tillsammans för att umgås med nära och kära. På östra delen av lägenheten ligger sovrummet. Väggen bakom sängen är beklädd med modern akustikpanel i trä och bra förvaringsutrymme i de inbyggda garderoberna. Enhetligt trägolv 3-stav valnöt i hela lägenheten.

Brf Stranden är en stabil och lågt belånad förening som förvaltas av HSB. Låg månadsavgift på 3358 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet och bostadsrättstillägg. Till lägenheten ingår två förråd som är belägna nere i källaren och trapphuset har kodlås dygnet runt för extra trygghet.

Tjärhovsgatan är en populär adress i centrala Skellefteå som erbjuder närhet till stadslivet med tempo och puls, vackra grönområdet på Nordanå och närhet till den trevliga strandpromenaden längs Skellefteå älven.

Denna lägenhet ligger ute som Aktiv Matchning.
Kontakta mäklaren redan idag för mer information!

About the property

Description

Trapphus
Tryggt och säkert med kodlås och dörr till trapphuset som är låst dygnet runt. Ni möts av ett fräscht intryck i trapphuset då föreningen renoverat det under 2023.

Hall
Välkomnande hall med praktiskt mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme som möter ett enhetligt trägolv 3-stav i valnöt längre in, vilket skapar en harmonisk övergång mellan rummen. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder direkt till vänster, vilket gör det enkelt att hålla ordning och ge ett städat första intryck.

Kök
Smakfullt renoverat kök från 2019 i tidlös design, där klassiska materialval möter modern funktionalitet. Vita, släta köksluckor med dolda handtag ger ett stilrent intryck, vitt kakel och en mörkgrå laminatbänkskiva. Köket erbjuder gott om förvaring, inklusive vackra vitrinskåp med inbyggd belysning som sätter en exklusiv touch. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, fläktkåpa, integrerad diskmaskin och inbyggnadsugn. I köket får ni plats med ett matbord för 4 personer. De grå/gröna väggarna och det mörka trägolvet knyter samman kökets stil med resten av lägenheten.

Vardagsrum
Rymligt och inbjudande vardagsrum med generösa ytor som rymmer både en soffgrupp och matplats. Det enhetliga trägolvet i valnöt fortsätter från resten av lägenheten och väggarna är vita med en vägg i vacker grå/grön nyans. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen i västerläge, där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen i en trivsam och skyddad miljö.

Badrum
Stilfullt badrum som renoverades 2018 med smakfullt kakel och klinker i grå nyans, vilket ger en modern och tidlös känsla. Golvvärmen ger en extra touch av lyx och komfort, perfekt för kalla morgnar. Utrustningen i badrummet består av wc, kommod med handfat, vattenburen handdukstork för extra bekvämlighet och takdusch med stilrena duschväggar.

Sovrum
Vacker stilfull akustikpanel som fondvägg bakom sängen vilket ger rummet en exklusiv känsla. Här finns plats för en generös dubbelsäng med sängbord och ytterligare möbel för extra förvaring. Två inbyggda garderober erbjuder gott om förvaringsutrymme. På golvet är det enhetligt trägolv 3-stav och väggarna är vita.

Summary

Type: Bostadsrättslägenhet
Rooms: 2, of which 1 bedrooms
Living area: 51 m2
Apartment number: 21
Year of construction: 1943
Operating cost: 271 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 3 av 3
Elevator: No
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Assigned spaces

Till varje lägenhet hör ett vanligt lägenhetsförråd samt ett mindre förråd (tidigare matkällare). Förråden finns i källarplan.

Construction method

Comment: Flerbostadshus i 3 våningar med källare.

Tv/Internet connection

Kabel-TV ingår i månadsavgiften och levereras av ComHem (grundutbudet).
Internet ingår i månadsavgiften och levereras av Telenor.

Heating and ventilation system

Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation: Frånluftsventilation.

General

County: Västerbotten
Municipality: Skellefteå
Area: Centrala Stan

Surroundings

Centrala Skellefteå är en livlig och charmig del av staden, där tradition möter modernitet. Som hjärtat av Skellefteå erbjuder området en rik blandning av historiska byggnader, moderna faciliteter och natursköna områden.

Stadskärnan

Stadskärnan utmärks av Storgatan, den huvudsakliga shoppinggatan som sträcker sig genom centrala Skellefteå. Här finns ett brett utbud av butiker, kaféer och restauranger, vilket gör det till en populär destination för både lokalbor och besökare. Du kan utforska allt från lokala butiker till internationella kedjor, samt njuta av mångsidiga matupplevelser, från traditionell svensk husmanskost till internationella delikatesser.

Skellefteå Stadspark

Nära stadens centrum ligger Skellefteå Stadspark, en grön oas som erbjuder en fridfull plats för avkoppling och rekreation. Parken är välbesökt under sommarmånaderna och är perfekt för picknickar, promenader och utomhusaktiviteter. Den har också en lekplats för barn och en scen för kulturella evenemang.

Kultur och Nöje

Centrala Skellefteå är också ett centrum för kultur och nöje. Här hittar du Sara kulturhus, ett kulturhus som är ett av världens högsta byggnader i trä och rymmer teaterscener, bibliotek, konstgallerier och hotell. Runtom i området finns också flera andra kulturinstitutioner som Skellefteå museum och stadens biografer, vilket erbjuder ett rikt utbud av kulturella och underhållande aktiviteter.

Historiska Byggnader och Arkitektur

Innerstaden är hem till många historiska byggnader som speglar stadens rika historia. Här kan du beundra arkitektur från olika epoker, inklusive vackra träbyggnader och monument som Stadsparken och det gamla rådhuset.

Boende och Levnadsstandard

Centrala Skellefteå erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter, från moderna lägenheter till traditionella bostadshus. Området är populärt tack vare sin närhet till skolor, vårdcentraler och kollektivtrafik, vilket gör det till ett bekvämt och attraktivt ställe att bo för både familjer och unga yrkesverksamma.

Naturliga Områden

Skellefteälven, som rinner genom staden, ger centrala Skellefteå en naturlig charm. Floden erbjuder möjligheter till rekreation som fiske, promenader längs älvpromenaden och vattenaktiviteter. Närheten till naturen är en av de faktorer som gör centrala Skellefteå så speciellt.

Centrala Skellefteå kombinerar en rik historia och kulturell dynamik med modern komfort och bekvämlighet, vilket gör det till ett attraktivt område att bo och vistas i.

Share in the association

Share in the association: 3,7397

Deposit fee

573 SEK

The residential property's indirect net indebtedness

121 738 SEK

The residential property's indirect net indebtedness indicates the percentage of the housing association's loan that indirectly burdens the housing association.
The underlying basis basis for calculating the task has been obtained from the housing association, partly from annual report partly from excerpts from the condominium association's apartment register.
Please note that the association's debt ratio may have changed since the annual report on which the calculation is based was drawn up.

About the housing association

HSB Stranden äger och förvaltar fastigheten Falken 6. På fastigheten har under under året 1943 uppförts bostadshus med adress Tjärhovsgatan 3A-C.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och föreningen har tecknat bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga lägenheter via Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Renovation description

Renovations done: Gjorda renoveringar:
1987 Värmeanläggningar
1988 Köksrenoveringar
1994 Fasadrenovering, fönster och entrédörrar
2004 Ombyggnad stammar och el. Reparation av tvättstuga och källarutrymmen.
2009 Byte av tak
2011 Dränering
2014 Nya termostater
2016 Nya balkonger med inglasning (Balco).
2023 Målning trapphus, Bytt Armaturer
2024 Målat i källare
Upcoming renovations: Följer underhållsplan.
Nya Entrétak och parkeringsplatser

Shared spaces

I källarplan finns en gemensam tvättstuga, ett hobbyrum samt en samlingslokal.

Till varje lägenhet hör ett vanligt lägenhetsförråd samt ett mindre förråd (tidigare matkällare). Förråden finns i källarplan.
Föreningen har möjlighet att hyra ut extraförråd för 50-100kr/mån till de boende.

Parking

Föreningen har 6 parkeringsplatser med motorvärmarstolpe. Separat kösystem tillämpas!
Kostnad 300 kr exkl. el kontrollerad 2024-10-21.

Föreningen har nyligen lämnat in bygglovshandlingar till kommunen för ytterligare 4 parkeringsplatser under våren 2025 (kontrollerad 2024-10-21).

Housing association economy

Upcoming fee changes: Avgift beslutad oförändrad till 2025-06-30. ( kontrollerad 2024-10-21 Walter Rönnblom ordförande )

Communications

Kommunikationerna i centrala Skellefteå är utmärkta, med gångavstånd till busshållplatser som förbinder området med resten av staden och regionen. Bussterminalen är centraliserad och det är lätt att ta sig till andra delar av Skellefteå.

Miscellaneous

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Economy

Transfer fee

Transfer fee: 1 433 SEK
Transfer fee is paid by: säljare

Monthly fee

3 358 SEK
inkl. värme, VA, kabel-TV och internet.
Varje bostadsrättsinnehavare får teckna eget avtal med el-leverantör.

Operating costs

271 SEK/month
Number in the household: 1
Comment: Huvudsäkring : 16A
Förbrukning 2023: 876 kWh

Distributed as follows

Electrical: 271 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Fee changes

Avgift beslutad oförändrad till 2025-06-30. ( kontrollerad 2024-10-21 Walter Rönnblom ordförande )

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Lägenheten är pantsatt

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 81 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 132 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2010-12-29
Inspector: Joakim Eklöf, HSB Norr Ekonomisk Förening

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

Floor plan

Map and area

Tjärhovsgatan 3B, Skellefteå

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 3358 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Centrala Stan, Skellefteå
Tjärhovsgatan 3B
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan