Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
795 000 SEK
Monthly fee: 3 733 SEK/month
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sonja Rudqvist, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sonja Rudqvist
Fastighetsmäklare
Helena Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Helena Andersson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skoghall

Solgatan 28

Starting price: 
795 000 SEK
Monthly fee: 3 733 SEK/month
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sonja Rudqvist, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sonja Rudqvist
Fastighetsmäklare
Helena Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Helena Andersson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ljus 2:a med balkong i söder!

  • Type: Bostadsrättslägenhet
  • Rooms: 2, of which 1 bedrooms
  • Living area: 56 m2
  • Apartment number: 250
  • Year of construction: 1952
  • Monthly fee: 3 733 kr
  • Operating cost: 425 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 3 of 3
  • Elevator: No

Denna ombonade tvåa med gavelläge erbjuder en perfekt balans mellan komfort och ljus! Bostadens hjärta är det rymliga vardagsrummet som badar i ljus från två stora fönster, vilket skapar en inbjudande atmosfär för både avkoppling och sociala tillställningar. Från vardagsrummet kliver du ut på en solig balkong i söderläge, idealisk för att njuta av soliga dagar eller middagar i kvällssolen.

Det moderna köket är stilfullt inrett med generösa arbetsytor, vilket gör matlagningen till ett rent nöje. Sovrummet är ombonat och rymmer enkelt en dubbelsäng, medan den praktiska klädkammaren erbjuder gott om förvaringsutrymme. Badrummet är ljust och funktionellt, utrustat med en toppmatad tvättmaskin för din bekvämlighet.

Här bor du i ett insynsskyddat läge i stabila och välskötta Brf Cleve, bara ett stenkast ifrån Skoghalls centrum. I Skoghalls centrum finns ett brett utbud av flertalet restauranger, butiker, apotek, vårdcentral, tandläkare, systembolag och livsmedelsbutiker. Trivsamma omgivningar nås med kort promenad till natur och vatten intill Hammarös skärgård. Inte långt ifrån bostaden finns även fina cykelbanor längs älven in till Karlstad och för den som hellre tar bussen finns bra bussförbindelser både till Karlstad och Bergviksområdet inom ett par hundra meter.

Kontakta ansvarig mäklare idag för att boka en visning och låt denna fantastiska lägenhet bli ditt nya hem!

About the property

Description

Hall
Välkommen in i en rymlig och välkomnande hall som ger ett första intryck av ljus och rymd. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och förvara skor. Golvet är klätt i plastmatta med klinkersimitation och väggarna är ljusa, vilket ger en fräsch känsla.

Kök
Det moderna köket är en dröm för matlagningsentusiasten. Stilfullt inrett med generösa arbetsytor och toppmoderna vitvaror, erbjuder köket allt du behöver för att skapa kulinariska mästerverk. Här finns gott om skåp och lådor för förvaring samt plats för en matplats där du kan njuta av trevliga måltider. Köket är utrustat med diskho, spis, ugn, micro, kyl/frys samt diskmaskin.

Vardagsrum
Bostadens hjärta är det ljusa och rymliga vardagsrummet. De stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en trivsam och inbjudande atmosfär. Här finns gott om utrymme för både en bekväm soffgrupp och en matsalsdel. Från vardagsrummet når du den underbara balkongen i söderläge, perfekt för att njuta av soliga dagar och långa sommarkvällar.

Sovrum
Det ombonade sovrummet är en fridfull oas med gott om plats för en dubbelsäng. Här kan du dra dig tillbaka och njuta av lugnet. Rummet har dessutom gott om förvaring i form av garderober, vilket gör det enkelt att hålla ordning.

Klädkammare
Den praktiska klädkammaren erbjuder extra förvaringsutrymme och hjälper dig att hålla hemmet organiserat och prydligt. Här finns plats för kläder, skor och andra tillhörigheter som du vill ha nära till hands men ändå undan från vardagsrummet.

Badrum
Det ljusa och fräscha badrummet är utrustat med allt du behöver för en bekväm vardag. Här finns en toppmatad tvättmaskin som underlättar tvättningen, samt en dusch, WC och kommod. Badrummet är kakel samt våtrumsmatta och inrett i ljusa färger som bidrar till en fräsch känsla.

Summary

Type: Bostadsrättslägenhet
Rooms: 2, of which 1 bedrooms
Living area: 56 m2
Apartment number: 250
Starting price: 795 000 SEK
Year of construction: 1952
Operating cost: 425 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 3 av 3
Elevator: No

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Assigned spaces

Generöst vindsförråd.

Construction method

Comment: http://www.brfcleve.se

Tv/Internet connection

TV: Ansluten till Kabel-TV via Com Hem. Ett basutbud med ca 21 TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband om 100 mbit från Com Hem ingår i månadsavgiften. Det går även att välja bredband från Bredbandsbolaget.
Telefoni ingår via Com Hem

Heating and ventilation system

Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft

General

County: Värmland
Municipality: Hammarö

Share in the association

Share in the association: 0,39381
Share of monthly fee: 0,39

Deposit fee

573 SEK

The residential property's indirect net indebtedness

86 092 SEK

The residential property's indirect net indebtedness indicates the percentage of the housing association's loan that indirectly burdens the housing association.
The underlying basis basis for calculating the task has been obtained from the housing association, partly from annual report partly from excerpts from the condominium association's apartment register.
Please note that the association's debt ratio may have changed since the annual report on which the calculation is based was drawn up.

About the housing association

Fastigheterna i föreningen byggdes på 50-talet och fungerade då som tjänstebostäder åt dåvarande Uddeholm AB. 1983 sålde Uddeholm, som då hette Billerud, ut fastigheterna och Brf Cleve bildades vid ombildning till bostadsrätter.
Idag består Brf Cleve av 252 lägenheter och är en välmående förening med god ekonomi. Föreningen har även 13 st affärslokaler som ger extra hyresintäkter till föreningen.

Föreningen har ett centralt läge med kort gångavstånd till såväl centrumkärnan och bussförbindelser. I centrum finns ett brett handelsutbyte med restauranger, affärer, vårdcentral, tandläkare, systembolag och flera mataffärer. I närheten finns fina strövområden samt bad och båtliv i Vänern. Busskommunikationen går med täta avgångar in till Karlstad, Bergviks handelsområde och till övriga delar på Hammarö.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang med separata elmätare för varje lägenhet. Hushållselen läses av och regleras kvartalsvis av föreningen med debitering på avin för månadsavgiften. Vid ägarbyte debiteras 200 kr/månad under de första månaderna för att sedan övergå till debitering enligt förbrukning.

Renovation description

Renovations done: 1985-1987: Rotrenovering i alla fastigheter. Husen fick samtidigt ny fasad, nya fönster, nytt tak, badrum och kök renoverades också.
I början på 2000-talet byttes balkongerna och blev bredare. Under våren 2010 besiktigades föreningens alla badrum, besiktningsprotokoll finns för samtliga lägenheter.
2000: Byte och breddning av balkongerna.
2013: Två tvättstugor har renoverats.
2013: Bergvärme har installerats till två av fastigheterna, Solgatan 10-34.
2015: Två nya sophus.
2016: Bergvärme installerades även på Solgatan 1-11.
2018: Klinkers och målning i tvättstugor med tillhörande torkrum.
2019: Installation av ett nytt kodlåssystem i entré- och källardörrar
2019: Utbyte av tvättmaskiner och tumlare.

Under år 2023 har följande arbeten genomförts:
Höjdens Spol- och Avloppsteknik AB har relinat affärshusen, Clevevägen 2 A-C, Solgatan 2, Solgatan 4, Solgatan 6 samt Solgatan 8 A-C. Arbetena startade under hösten år 2022 och beräknas pågå i etapper under 4 år. Reliningen kommer till stor del att finansieras genom upptagning av lån i banken. Föreningen har ett lånelöfte på 15 miljoner kronor.
Radonmätning har även gjorts under år 2023 på Solgatan 5, 14, 24, 26, 28, 32 och 34, då värdena var för höga efter förra mätningen. Besked kommer under år 2024.
Inget elstöd till föreningen på grund av bundet avtal under åren 2021-2023. Nytt avtal har tecknats med Fortum för åren 2024-2026, vilket innebär en rejäl höjning av elpriset.
I övrigt har löpande underhåll skett i normal omfattning.
Upcoming renovations: Höjdens Spol- och Avloppsteknik AB har relinat affärshusen, Clevevägen 2 A-C, Solgatan 2, Solgatan 4, Solgatan 6 samt Solgatan 8 A-C. Arbetena startade under hösten år 2022 och beräknas pågå i etapper under 4 år. Reliningen kommer till stor del att finansieras genom upptagning av lån i banken

Shared spaces

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Gemensamt i fastigheten finns tvättstuga samt cykelförråd beläget i källaren. Totalt i föreningen finns tio tvättstugor varav en är mattvättstuga.
Alla tvättstugor är utrustade med torktumlare och/eller torkrum.

Föreningen har en föreningslokal i källaren på Solgatan 16, kostnad 250 kr.

Övernattningslägenhet, kostnad 100kr/natt.

Parking

Det finns ca 180 parkeringsplatser, 60 kallgarage och 28 varmgarage. Hyrs enligt separat kö.
Alla kallgarage är utrustade med motorvärmare.
En stor gästparkering finns på den nya parkeringen på baksidan av husen.

Parkeringsplats kostar 100 kr/mån.
Parkeringsplats med eluttag kostar 150 kr/mån.
Kallgarage kostar 255 kr/mån, separat kö.
Varmgarage kostar mellan 275-742 kr/mån.

Economy

Starting price

795 000 SEK

Transfer fee

Transfer fee: 1 433 SEK
Transfer fee is paid by: säljare

Monthly fee

3 733 SEK
Included in fee are heating, hot water and cold water
Värme, vatten, Kabel-TV och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Månadsavgift om 3622,48 kr + bredband 110 kr = 3732,48 kr

Operating costs

425 SEK/month
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 350 SEK
Insurance: 75 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Lägenheten är inte pantsatt

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 90 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 61 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2019-11-13
Inspector: Aziz Korki, Energiekonomi

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 16 Show all 22 images
 

Floor plan

Map and area

Solgatan 28, Skoghall

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 3733 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
29
Oct
Anmälan krävs
Tue 17:00-17:30
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Hammarö
Solgatan 28
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan