Hoppa till innehåll
 
Bidding in progress
Starting price: 
2 795 000 SEK
Monthly fee: 3 815 SEK/month

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information.

Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Limhamn

Lotsgatan 23A

Bidding in progress
Starting price: 
2 795 000 SEK
Monthly fee: 3 815 SEK/month

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information.

Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ypperligt planerad 2a i markplan med rejäl uteplats på fridfulla Ön!

  • Type: Bostadsrättslägenhet
  • Rooms: 2
  • Living area: 67 m2
  • Apartment number: 343
  • Year of construction: 1996
  • Monthly fee: 3 815 kr
  • Operating cost: 850 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 1 of 2

Här presenterar vi en fantastisk möjlighet att förvärva en av öns charmiga marklägenheter med rejäl uteplats och kvällssol.

Välkommen till Ön på Limhamn. Ett område med en blandning av allt man kan önska. Ett lugnt avskilt område med fantastiska miljöer och vyer. Ta en promenad längs vattnet och ta in utsikten över det blåa böljande Öresund, Danmark och ståtliga Öresundsbron.
Omgivningen präglas av havets närvaro med nära tillgång till badplats, båtklubbar och vattensportaktiviteter. Ett brett utbud av välrenommerade restauranger som Dragörkajen, Mastio och Kajuteriet kompletteras med Limhamns glassmejeri och fiskrökeri. Runt hörnet ligger busshållplats för enkel kommunikation in till Malmö och på kort gångavstånd nås Limhamn centrum med trivsamt småstadsliv innehållandes butiker, mataffärer, systembolag, torghandel och skolor för alla åldrar.

Här har tiden stått stilla med en lägenhet i orginalutförande. Flytta rakt in eller rusta upp efter tycke och smak, möjligheterna är många. Lägenhetens väldisponerade 67 kvadratmeter i markplan har en tilltänkt matplats i anslutning till köket. Vardagsrummet är ljust och med dubbla dörrar ut till lägenhetens mycket väl tilltagna uteplats om nästan 40 kvadratmeter, belägen i väst skapar en mängd möjligheter för tillställningar såväl som avslappning. Här bor du lugnt och fridfullt med närhet till vattnet och en omgivning som är få förunnat.
BRF Lotsvaktens härligt utformade byggnader med villakaraktär, ytterst omtyckta av många är det perfekta för dig som önskar villakänslan men med tryggheten av en stabil bostadsrättsförening. Egen parkeringsplats och gott om utemiljö gör vardagen kanske bara lite skönare!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

About the property

Description

Hall
Rymlig hall med plats för förvaring. Här ligger slitstarkt klinkers på golvet och väggarna är ljusa

Vardagsum
Ett rejält rum med plats för soffgrupp och TV. Golvet är klätt i parkett och väggarna är ljusa. Här blir ett trevligt ljusflöde från fönster i två väderstreck, från kökets fönster i öst till vardagsrummets fönster i väst.

Uteplats
Från vardagsrummet nås lägenhetens rejäla uteplats klätt i trädäck. Här kan man sitta under tak när vädret inte stämmer. Men för de soligare dagarna finns en fantastisk yta med härlig eftermiddagssol. Här ryms allt från lounge till matbord och plantering. Möjligheterna är många!

Kök
En köksmiljö perfekt för den kreativa. Här sitter orginalköket från husets uppförande. Behåll eller uppdatera, det blir valet för en ny ägare. På golvet ligger slitstark plastmatta. Tillhörande matplats nås smidigt från köksytan, härligt placerad med ett härligt ljusinsläpp från fönster i 2 väderstreck.

Badrum
Kaklat utförande med tillhörande tvättmöjligheter, här finns förvaring i form av skåp och spegelskåp samt tvättställ med kommod. Badrummet är ljust och behagligt.

Sovrum
Ett väl tilltaget rum med plats för stor säng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger idag en plastmatta. Sovrummet har en tillhörande walk-in closet, ett perfekt utrymme för klädälskaren eller att ha som kontorsyta. För den som önskar mer förvaring är rummets storlek inget hinder.

Summary

Type: Bostadsrättslägenhet
Rooms: 2
Living area: 67 m2
Apartment number: 343
Starting price: 2 795 000 SEK
Year of construction: 1996
Operating cost: 850 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 1 av 2

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Plot/balcony/patio

Leased land: Lägenhetens uteplats ägs av föreningen men disponeras av ägaren av tillhörande bostadsrätt.

Tv/Internet connection

Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften

Heating and ventilation system

Varje lägenhet innehar en egen gaspanna för uppvärmning.

General

County: Skåne
Municipality: Malmö

Share in the association

Share in the association: 1,63357
Share of stake: 1,63357
Share of monthly fee: 0,0163357

Deposit fee

573 SEK

The residential property's indirect net indebtedness

372 960 SEK

The residential property's indirect net indebtedness indicates the percentage of the housing association's loan that indirectly burdens the housing association.
The underlying basis basis for calculating the task has been obtained from the housing association, partly from annual report partly from excerpts from the condominium association's apartment register.
Please note that the association's debt ratio may have changed since the annual report on which the calculation is based was drawn up.

About the housing association

Bostadsrättsföreningen från 1996 består av 51st lägenheter fördelade på 1st 1rok, 34st 2rok och 16st 3rok. Föreningen består av 1 fastighet som innehas med äganderätt med adresserna Lotsgatan 21, 32, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43 och 45 på Ön, Limhamn.
Förvaltning sköts sedan årsskiftet 2022/2023 utav Bredblick.

Underhåll:
Fönsterbyte påbörjades under 2023
Fortsatt arbete med loftgångar på 43 och 45 samt nytt innertak i anslutande carport

Ekonomi:
Föreningenslån uppgår till 29 378 370kr
Avgifterna höjdes med 4% respektive 10% under 2023
Lån per kvm: 7 075kr
Lånen är placerade hos SEB och SBAB med varierande löptid till räntor mellan 2,11%-3,90%
Föreningens kassa uppgick vid slutet av 2023 till 1 978 836 kr

Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Renovation description

Renovations done: 2013 Balkongrenovering utfördes i några av föreningen lägenheter, ommålning av fasader mot Öresund.
2014 Nytt pumpsystem inkl. larm
2015 Nya brunnslock samt uppriktning av marksten kring desamma, mindre plåtarbete på taken, besiktning av badrummen i lägenheterna på 2 våningen genomfördes föranlett av en större vattenskada.
2016 Renovering av förrådshusen 45 E, F, G, en maskin för snö och halkbekämpning inhandlades, kontroll och komplettering av pumpsystem i källaren.
2017 Byte av glaskassetter i snedtaksfönster, putslagningar på grundsocklar samt vägg vid källarnedgång åt söder, spolning av spillvattenledningar i samtliga lägenheter, diverse målningsunderhåll.
2018 Plåtinklädnad fönster och dörrsmygar utåt Öresund. Asfalttätning över garage vid Lotsgatan 45 E. F. G.
2019 Installation av IMD, gemensam el i föreningen.
2021 Installerat solceller samt laddstolpar.
2023 - Dörrar i gångarna ut mot havet har reparerats.
2023/2024 - Byte av takfönster.

Shared spaces

Föreningen har en övernattningslägenhet med plats för 2-4 personer. Lägenheten har vask och toalett men ingen dusch. Priset är f.n. 150 kr/övernattning. I källaren finns ett bordtennisrum som får disponeras helt gratis. I detta rum finns också "bibliotek" där böcker sätts dit på frivillig basis. Till varje lägenhet ingår ett källarförråd.

Parking

Det finns 56 parkeringsplatser som tillhör föreningen. En parkeringsplats disponeras av varje lägenhet och ingår i månadsavgiften och de fem andra är gästparkeringsplatser. För närvarande finns ladduttag på 20 parkeringsplatser varav 1 gästparkeringsplats och ytterligare 24 parkeringsplatser är förberedda med ladduttag. För att nyttja laddstolpe tillkommer en kostnad om 150 kr/månad plus 89 kr/månad för laddningstjänsten exkl. förbrukning och önskas motorvärmaruttag kan dessa nyttjas till en kostnad om ca 39 kr/månad plus förbrukning av el.

Economy

Starting price

2 795 000 SEK

Transfer fee

Transfer fee: 1 433 SEK
Transfer fee is paid by: köpare

Monthly fee

3 815 SEK
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV, bredband och telefoni bas (exkl. samtalskostnad) samt en parkeringsplats att disponera. Kostnad tillkommer för värme och varmvatten då varje lägenhet har egen gaspanna. Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning.

Operating costs

850 SEK/month
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 350 SEK
Heating: 500 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Information on deposit is missing

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 75 kWh/kvm/år
Energy class: EE
Specific energy use: 128 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2022-10-26
Inspector: Emil Wimmersjö, www.EnergiAB.se

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 15 Show all 21 images
 

Floor plan

Map and area

Lotsgatan 23A, Limhamn

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 3815 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
30
Oct
Anmälan krävs
Wed 18:00-18:30
3
Nov
Anmälan krävs
Sun 14:30-15:00
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Malmö
Lotsgatan 23A
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan