Hoppa till innehåll
 
Monthly fee: 4 178 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rydebäck

Svartögatan 8

Monthly fee: 4 178 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Kvadratsmart 2 RoK med inglasad balkong

  • Type: Bostadsrättslägenhet
  • Rooms: 2, of which 1 bedrooms
  • Living area: 57 m2
  • Apartment number: 214
  • Monthly fee: 4 178 kr
  • Operating cost: 480 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 1 of 2
  • Elevator: No

På Svartögatan 8 gömmer sig en riktig pärla! En kvadratsmart tvårumslägenhet belägen på markplan med en mysig balkong med perfekt söderläge. Här kan du i lugn och ro kan njuta av årets alla årstider. Under sommarhalvåret kan du öppna upp glaspartierna och njuta av värmen, medans hösten och vintern bjuder in till en tjockare jacka och något varmt i koppen.

Trots nybyggnadsåret 2016 och att flera tillval gjordes i samband med nybyggnationen, har bostad genom åren uppdaterats ytterligare. Ni kliver in i hallen, utan ett enda trappsteg, och finner förvaring bakom skjutdörrar direkt till höger. Rakt fram kliver ni in i det helkaklade badrummet som försetts med dubbla vaskar och en kombinerad tvättmaskin/tumlare. Vardagsrummet ger plats för rejäl soffa och matbord och ligger i en öppen planlösning mot köket. De tidigare köksluckorna har bytts ut mot svarta och bänkskivan till en tålig och slitstark i granit. Maskinparken är rostfri och på golvet ligger ett ljust ekgolv, vilket är genomgående i hela bostaden. Det vilsamma sovrummet har fått en trevlig fondvägg samt skjutdörrar med optimal förvaring.

Anmäl ditt intresse redan idag! Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Lovisa Schölin.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

About the property

Description

Hall: Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Härifrån får man direkt en fin blick över bostadens planlösning. I direkt anslutning till hallen nås bostadens badrum.
Badrum: Helkaklat badrum med dusch, dubbla handfat och kommod, samt spegelskåp med inbyggd belysning. Här erbjuds även lyxen med tvättmaskin, vilket underlättar vardagens alla bestyr.
Vardagsrum och matplats: Här snackar vi en öppen planlösning och stor social yta. Med denna planeringen ges möjligheten att förbereda maten samtidigt som samtalet med dina gäster vid matplatsen eller i vardagsrummet kan fortsätta. Här återfinns även utgången till den lägenhetens inglasade balkong.
Kök: Stilrent kök som går i svart med gott om arbetsyta. Vitvarorna är inbyggda och i köket återfinns mikro, ugn, induktionshäll, köksfläkt såväl som diskmaskin. Köket renoverades under år 2017, varvid samtliga vitvaror även införskaffades under detta år.
Sovrum: Mysigt sovrum med fönster som vetter ut mot den inglasade balkongen. Här finns det plats för dubbelsäng, mindre skrivbord och förvaring.

Summary

Type: Bostadsrättslägenhet
Rooms: 2, of which 1 bedrooms
Living area: 57 m2
Apartment number: 214
Operating cost: 480 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 1 av 2
Elevator: No

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Plot/balcony/patio

Inglasad balkong:

Tv/Internet connection

Fiber finns indraget.

Heating and ventilation system

Fjärrvärme

General

County: Skåne
Municipality: Helsingborg

Surroundings

Utmed kusten strax söder om Helsingborg finner vi Rydebäck. Här erbjuds ett lugnt område med tillgång till flera kilometer fantastiska stränder såväl som bra kommunikationsmöjligheter med bil, tåg eller buss. Hela Rydebäck är uppbyggt med lummiga grönytor och med tanke på att man ska kunna ta sig fram på cykelvägar överallt i byn vilket känns mycket tryggt, framförallt för skolbarnen då de ska ta sig mellan hemmet och skolan.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med ett tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes som byggnadsmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är det ett av Sveriges största villaområden.

I samhället bor idag ca 6 500 invånare och bebyggelsen består till största delen av villor och radhus, men har på senare år expanderat med bebyggelse av flerfamiljshus kring centrum. I centrum finns Hemköp, bibliotek, vårdcentral, kyrka samt apotek.

För pendlaren finns alla möjligheter: Pågatågstation för pendling både mot Helsingborg och mot Lund/Malmö, täta bussförbindelser mot Helsingborg samt kort avstånd till E6:an för bilpendlaren.

För barnfamiljen finns mängder av fördelar med tex lekplatser insprängda överallt runt om i samhället. Det finns också flera alternativ gällande förskolor, både kommunala och privata alternativ finns runt om i byn. För de större skolbarnen är Rydebäcksskolan det kommunala alternativet med en ny skolbyggnad anno 2018. Som ett privatalternativ finns Dibber som även den erbjuder klasser upp till 9:e klass. Dibber har internationell inriktning som bla innebär att utbildning sker delvis på engelska.

Restauranger finns det ett flertal, t ex Rydebäcks pizzeria, Bäcks Burger, Restaurang Tegel, Rosa kiosken vid stranden, Trattoria Ridibeco samt Rya golfklubbs restaurang som drivs av Helsingborgsbaserade restaurang Kol.

Lantliga gårdsbutiken lockar med bl a bärplockning och diverse godsaker i butiken. Hotell 1622 i Rydebäck är ett spahotell för vuxna som erbjuder 34 vackra rum fördelade på två våningar, ett lyxigt SPA med pool, jacuzzi, is-dusch, varma bänkar, ång- och torrbastu, samt spännande event- och konferensmöjligheter. Hotellet ligger i den helrenoverade södra längan av Rydebäcks Gård och på bottenplan huserar populära Restaurang Tegel.

Fortuna FF är en av Helsingborgs största fotbollsföreningar och Rydebäcks IF erbjuder träning inom bland annat gymnastik och handboll. Precis intill finns även anrika Rya GK, en seasidebana för den kräsne golfaren.

Att promenera längs havet är en lyx som finns nära till hands, norrut mot Råå finns en asfalterad cykelväg längs havet. Söderut mot Ålabodarna kan man promenera längs landborgskanten med en vidundelig utsikt ut över Öresund mot Ven och Danmark. Håll ögonen öppna, har du tur kan du få se både säl och tumlare.

Share in the association

Share in the association: 2,87580%

The residential property's indirect net indebtedness

827 734 SEK
Nettoskuldsättningen är beräknad utifrån årsredovisningen för 2022.

The residential property's indirect net indebtedness indicates the percentage of the housing association's loan that indirectly burdens the housing association.
The underlying basis basis for calculating the task has been obtained from the housing association, partly from annual report partly from excerpts from the condominium association's apartment register.
Please note that the association's debt ratio may have changed since the annual report on which the calculation is based was drawn up.

About the housing association

Föreningen äger fastigheterna Fastigheten Duvskär 1 i Helsingborg kommun. På fastigheten finns 1 byggnader med 32
lägenheter samt 16 parkeringsplatser. Byggnaderna är uppförda 2016 inflyttning skede 2016-12-01.

Fastighetens adress är Svartögatan 2–8 i Rydebäck.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar i Skåne

Fastigheten ingår i gemensamhetsanläggning 9/31 delar i Duvskär GA:2 omfattande gata, gångväg och belysning. Riksbyggen har biträtt styrelsen med föreningens förvaltning enligt tecknat avtal.

Renovation description

Renovations done: 2019 - Bygga underhållsplan från grunden
2019 - Brandutredning balkong
2020 - Rivning av lekutrustning lagt plattor istället
2020 - Löpande underhållsadministration
2021 - Byte VVB
2021 - Löpande underhållsadministration

Shared spaces

Ett oisolerat förråd i länga hör till lägenheten. Två soprum ligger i samma länga förrådet.

Parking

Bilplats 1: P-plats . Avgift 300 kr/mån.
Det finns inom föreningen 16 st p-platser. Utöver detta finns det även parkering längst gatan, här gäller regelrätt parkering enligt lag. I nuläget finns det ingen kö till parkering vilket innebär att den nuvarande bostadsrättshavarens p-plats kan övertas vid överlåtelse. (kontrollerat med ordförande 2024-10-03)

Housing association economy

Upcoming fee changes: Avgiften höjdes 2024-07-01 med 8%. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i nuläget, det diskuteras först på nästa stämma. (kontrollerat med ordförande 2024-10-03)

Economy

Monthly fee

4 178 SEK

Operating costs

480 SEK/month
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 480 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Fee changes

Avgiften höjdes 2024-07-01 med 8%. Det finns inga planerade avgiftshöjningar i nuläget, det diskuteras först på nästa stämma. (kontrollerat med ordförande 2024-10-03)

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Information on deposit is missing

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 85 kWh/kvm/år
Energy class: CC
Specific energy use: 62 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2020-04-27

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 16 Show all 22 images
 

Map and area

Svartögatan 8, Rydebäck

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 4178 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Helsingborg
Svartögatan 8
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan