Hoppa till innehåll
 
Monthly fee: 5 325 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Frillesås

Lärkbacken 3B

Monthly fee: 5 325 SEK/month
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Parhus med BR centralt i Frillesås - Ett tryggt och bekvämt boende i ett attraktivt område!

  • Type: Radhus
  • Rooms: 4, of which 3-4 bedrooms
  • Living area: 109 m2
  • Apartment number: 3B
  • Year of construction: 1989
  • Monthly fee: 5 325 kr
  • Operating cost: 2 191 SEK/month
  • Tenure form: Bostadsrätt
  • Floor: 1 of 2

Nu finns chansen att förvärva en av de fina bostadsrätterna i ett 1,5 plans parhus som ligger i attraktiva Frillesås med närheten till fantastiska havsbad. Centralt beläget med kort promenad till skola och affärer. En dröm för barnfamiljen eller blivande barnfamiljen att ha skolan inom nära avstånd - bekvämare än såhär blir det inte.

Ett mycket tryggt och bekvämt boende i en välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Här bor man i en trygg villamiljö med garage i länga, tillgång även till uppladdning av elbil och gott om gästplatser. Ett välplanerat parhus i 1,5 plan med fina sociala ytor inomhus som utomhus. Inomhus finner vi ett stort vardagsrum med gott om plats till matsalsmöbel om så önskas, här finns även ett rymligt kök med gott om skåpsförvaring och fin matplats vid fönstret. Badrum med dusch och en klädvårdsdel med bra förvaringsutrymmen. Det första sovrummet, föräldrasovrummet ligger också på entréplanet. På övre plan finner vi två bra sovrum samt en större klädkammare som är inredd till ett extra allrum/gästrum alt. sovrum (4) om så önskas. Mycket snyggt genomfört! På övre plan finner vi även det andra badrummet som är inrett med badkar. Här finns även extra förvaring i sidovindarna. - Ett otroligt välplanerat parhus!

Utomhus finner vi stora härliga altaner både på fram- och baksidan med insynsskyddade lägen. Här finner man solen från morgon till kväll. En härlig gaveltomt som ger fina möjligheter för egen odling, idag finner vi hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och rabarber men även kryddodlingar till den den egna köksträdgården. Finns även gott om plats till utelek för barnen, annars när barnen blir större så leker de gärna vid de allmänna lekplatserna intill. Uteplatsen på framsidan är även upprustad med ett fint cykelförråd, för här cyklas det mycket. Mycket populärt under sommarkvällarna, en liten cykeltur till havet.

Här bor du i ett mycket lugnt område med promenadavstånd till Frillesås torg där du finner det mesta du behöver såsom Coop matbutik, butiker, restauranger och en stor och mycket populär inredningsbutik. Tar du cykeln så kommer du snabbt ner till havet och Frillesås fina och kända badvikar, Torstensvik och Vallersvik. Har du barn så ligger Lärkbackens förskola och Frillesåsskolan bara 200 m från huset för barn från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har även fyra fritidshem. Frillesås erbjuder också ett rikt föreningsliv med fotboll, innebandy, ridning och scoutverksamhet samt ett nybyggt gym och en padelhall. I närheten hittar du också Sjögärde Golfklubb flera gårdsbutiker samt Tjolöholms slott med egen köttbutik. Busshållplats 300 m från huset med fina pendlingsmöjligheter samt buss till Åsa tågstation med tågförbindelse ända till Köpenhamn. Snabb åtkomst till E6 och påfarten mot Varberg/Kungsbacka och Göteborg.

Varmt välkommen till Frillesås och Lärkbacken!

Kontakta gärna ansvarig mäklare för förhandsvisning till helgen!

About the property

Summary

Type: Radhus
Rooms: 4, of which 3 bedrooms, possibility to 4 bedrooms
Living area: 109 m2
Apartment number: 3B
Year of construction: 1989
Operating cost: 2 191 SEK/month
Tenure form: Bostadsrätt
Floor: 1 av 2
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Säljaren
Boarean enl. bostadsrättsföreningen är 103 kvm, men då man har byggt in förrådet i boytan så är den nya ytan 109 kvm.

Construction method

Comment: Föreningen har under de senaste åren gjort flera större underhåll på fastigheterna bl. a. nya tak, utbyte av dörrar och många av fönstren, nya parkeringsplatser med elbilsladdning. För att säkra framtida underhåll följer föreningen det upprättade underhållsplanen från 2020.

Tv/Internet connection

Telia Fiber 10/100

Heating and ventilation system

Uppvärmning till bostaden sker genom luft/luftvärmepump (direktverkande el) samt el radiatorer.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka

Share in the association

Share in the association: 7,88

Deposit fee

493 SEK

About the housing association

Brf Vinden bildades 1988 och har 7 st. parhus som inkluderar 14 lägenheter och ligger centralt i Frillesås. Föreningen har också 3 byggnader med 14 st. garage, en till varje medlem samt en gemensam tvättstuga. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Följande nyckeltal (per 2021-12-31) Belåning per kvm: 5.558 kr/kvm.

Renovation description

Renovations done: Bostadsrättsföreningens renoveringar;
2022: Nya garageportar
2021: Nya parkeringar plus laddstolpar
2021: Nya altandörrar samt nya fönster på fastigheternas syd och västsidor
2021: Uppgradering av tvättstuga
2021: Om målning delar av fasad
2019: Nytt yttertak
2018: Nya värmepumpar

För 2022 har följande åtgärder genomförts;
- Målning av parkeringsrutor
- Invändig målning av tvättstuga
- Ny energideklaration (augusti)
- Installation av ny belysning på garagelängorna planeras i okt.

Nuvarande ägares renovering av bostaden;
2019: Nytt låssystem från Yale doorman
2019: Cykelförråd framsida inkl. stenläggning
2019: 2 st klädkammare övre plan omgjort till rum
2019: Lilla sovrummet övre plan ny tapetsering
2019/2020: Altan framsida
2020: Sovrum entréplan - tapetsering, garderob samt panel
2022: Stora sovrummet övre plan - målning samt sovhörna
2022: Altan baksida, utökning
Upcoming renovations: Föreningen har upprättat en 20-års underhållsplan (sedan 2020) som följs. Inga stora renoveringar förväntas inom de närmaste åren framöver.

Shared spaces

Gemensam tvättstuga.

Parking

Till varje lägenhet ingår garage i länga, finns även parkeringsplats att tillgå samt gott om gästplatser i området. Idag ingår både garageplats och parkeringsplats i månadsavgiften. Föreningen har även installerat tre platser med laddstationer för uppladdning av elbil, tillkommer kostnad för uppladdning.

Miscellaneous

Frillesås har sedan länge varit ett uppskattat mål tack vare Kattegatts badvikar och klippor i Torstensvik och i Vallersvik. Förr fanns här fler pensionat och "badtåg" som gick från Göteborg till den nu nedlagda Frillesås järnvägsstation vid Västkustbanan. Frillesås har dock delvis återfått järnvägsförbindelse med Göteborg genom att matarbussar går till och från närbelägna Åsa station. Från Åsa Station norrut till Göteborg på 30 min alt. söderut, numer även vissa avgångar ända ner till Köpenhamn. Frillesås har också bussförbindelser med Kungsbacka station och Varberg.

Området längs havsbandet inbjuder till härliga promenader längs havet året om. Här kan man få en bit strandremsa helt för sig själv och beskåda en fantastisk havsnära miljö på land likväl i vattnet. Precis utanför finner man ett par kobbar med hela sälkolonier och ofta syns även tumlare på denna delen av havsbandet.

Samhället har varit populärt för semesterfirande stadsbor, boende i egna sommarhus, eller på anläggningen i Vallersvik med camping, pensionats- och konferensrörelse men bebyggelsen har anpassats alltmer till året-runt-boende även om invånarantalet fortfarande ökar kraftigt under sommarmånaderna. Frillesås kommer av namnet Fridhlef. År 1529 nämns orten för första gången i skrift, då skrivs det Fyllissåss och först 1646 som Frillesås. Enligt sägen och folkmun har Frillesås fått sitt namn efter en kung Fridlef, även kallad Frille och Ås i namnet syftar förmodligen på höjdsträckningen norr om kyrkan.

I Frillesås bor man i ett lugnt och naturnära samhälle med snabb förbindelse till E6:an i öster och på enbart 30 minuter är man inne i centrala Göteborg med bil. I Frillesås centrum ligger livsmedelsbutik, café, frisör, mycket fin inredningsbutiker, blomsterhandel , restauranger och självklart Lantmannabutiken med det mesta som tänkas kan. Strax utanför samhället finns mycket aktiv ridskola , Frillesås ridskola.

I Breared och Sjögärde finner vi även en populär golfbana, Sjögärde golfbana med en 18-hålsbana med par 72, och en korthålsbana med 6 hål. Vid golfbanan finns även en restaurang samt ett gym. Om vintrarna åker man längdskidåkning på banan.

Grundskolan, Frillesåsskolan är från F-9

Hjärtligt välkomna till kust- och badsamhället Frillesås!

Economy

Transfer fee

Transfer fee: 1 233 SEK
Transfer fee is paid by: köpare

Monthly fee

5 325 SEK
Included in fee are internet, cable tv, garage and parking lot

Operating costs

2 191 SEK/month
Annual electricity consumption: 10300 kWh/year
Comment: Kostanden för hushållselen är preliminärt beräknad på 2 kr/kwh och inkluderar även kostnaden för uppvärmningen.

Kostnaden för vatten är också preliminärt beräknad och avser nuvarande ägarens förbrukning.

Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning, elavtal samt vanor kan påverka driftkostnaderna.

Distributed as follows

Electrical: 1 716 SEK
Vatten: 475 SEK

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

[Missing text '/pages/sfobject/mortgagedeedcondominium' for 'English']

Lägenheten är pantsatt

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 137 kWh/kvm/år
Energy class: EE
Specific energy use: 71 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2022-08-31
Inspector: Kristian Pesonen, Majornas Energi och miljökonsult AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 7 Show all 13 images
 

Floor plan

Map and area

Lärkbacken 3B, Frillesås

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Monthly fee
+ 5325 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Lärkbacken 3B
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan