Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 900 000 kr
Månadsavgift: 3 801 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emma Halvarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emma Halvarsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Nora Carlsson Mazetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Nora Carlsson Mazetti
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Mandolingatan 7

Pris (Utgångspris): 
1 900 000 kr
Månadsavgift: 3 801 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emma Halvarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emma Halvarsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Nora Carlsson Mazetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Nora Carlsson Mazetti
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ljus hörn-trea med inglasad balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 68 m2
  • Lägenhetsnummer: 147
  • Byggnadsår: 1968
  • Månadsavgift: 3 801 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 12
  • Hiss: Ja

I en skuldfri förening med närhet till både natur, shoppingcenter och bra kommunikationer kan ni nu förvärva en välplanerad trea, en trappa upp. Bevarat originalskick så som köksstomme, vacker ekparkett och garderobslösning i hallen. Badrummet är helkaklat och renoverat i föreningens regi i samband med stambytet år 2004/2005. Lägenheten erbjuder två bra sovrum och ett rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier. Kök i vinkel med en naturlig plats för matbord, samt med utgång till den inglasade balkongen. Föreningen gör just nu en utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger, detta hus har ännu inte påbörjats (se mer info på föreningens hemsida). . Här finns möjlighet att skapa det boende ni drömmer om!

Välskött Riksbyggen-förening som är skuldfri och med både tv och fiber inkluderat i avgiften. På gångavstånd från bostaden finner du såväl natur och promenadslingor som spårvagn och köpcentrum. Härifrån tar du dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg och allt vad det innebär. Bor du här har du cykelavstånd till Linnégatans trevliga café- och restaurangliv, samt parkmiljön kring Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På cykelavstånd når du även salta havsbad, fina sandstränder och vackra klipphällar.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Inbjudande och möblerbar hall med plats för avhängning direkt innanför dörren. Gott om förvaring genom stor garderobs-länga som avgränsar hall mot vardagsrum. Porttelefon är installerad.

Kök:
Välplanerat kök med ljusa luckor och praktisk bänkskiva i rostfritt. Ovan arbetsbänken sitter ett stänkskydd av vitt kakel. Köksdelen är en social plats såväl som funktionell och här finns goda arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen i både överskåp samt lådor. Utrustat med kyl/frys, ugn med spis samt köksfläkt. Intill fönsterpartierna finns en given matplats med plats för 4-6 sittande gäster. Mellan kök och vardagsrum finns en vägg med glaspartier och dörr, vilket tillåter att ljuset kan flöda mellan rummen.

Vardagsrum:
Stor och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möbler. Här finns stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp in till hemmets sociala mittpunkt.

Sovrum:
Det största av två sovrum ligger insynsskyddat med gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här finns plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller extra förvaringsmöbel. En platsbyggd garderob ligger direkt vid ingången till sovrummet.

Sovrum:
Det mindre av sovrummen som kan användas som sovrum, arbetsrum eller gästrum, med en platsbyggd garderob. Härifrån nås även bostadens balkong.

Balkong:
Härlig inglasad balkong som är möblerbar och nås från såväl kök som det mindre sovrummet. Balkongens fönsterparti går att skjuta åt sidan för en mer öppen balkong. Renovering och utbyggnad kommer att ske av balkongen i föreningens regi, de har redan påbörjat projektet på intilliggande hus. Mer information om detta finns på föreningens hemsida: www.gbghus27.se.

Badrum:
Renoverat och helkaklat badrum från föreningens stambyte 04/05 med ljusa färgval på såväl väggar som golv. Vägghängd wc, badkar, tvättställ och belyst badrumsskåp med spotlightsbelysning. Här finns dessutom förberett för tvättmaskin om man önskar installera det.

Här bor ni i en skulfri förening med många stora renoveringar gjorda. Runt knuten finns både vackra promenadstråk i Ruddalen, samt kommunikation och Frölunda torgs breda utbud. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 68 m2
Lägenhetsnummer: 147
Pris (Utgångspris): 1 900 000 kr
Byggnadsår: 1968
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 12
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Ett förråd tillför lägenheten

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,14572%
Andel av månadsavgift: 0,0014571

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

0 kr
BRF är skuldfri

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Riksbyggen Ruddalen 1 (före detta Göteborgshus Nr 27) innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11 samt stadsägorna Järnbrott 758:67 och 758:68. På dessa tomter har under åren 1962-63 uppförts bostadshus med 720 st lägenheter och dessutom 282 st garage och 308 st p-platser varav 8 st för husvagnar.
Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok-72 st, 2 rokv-48 st, 2 rok-264 st, 3 rok-264 st samt 4 rok-72 st.

Gjorda renoveringar:
Stambyte skedde 2004-2005, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. I samband med stambytet renoverades även lägenheternas elsystem, alla ledningar byttes, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare. Sophanteringen gjordes om från sopnedkast till molocker i marken utanför husen under 2012 och arbetet med att förvandla soprummen till återvinningsrum avslutades 2012. 2015 installerades portlåssystem med porttelefon/bricksystem.

Kommande renoveringar:
Föreningen har nu påbörjat renovering, utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger i föreningen, detta påbörjades hösten 2023 och beräknas vara klart sommaren 2025. Föreningen har meddelat att en höjning av månadsavgiften kommer att bi med ca 55 kr för ombyggnationen av balkongerna.
Byte av hissar planeras inom 2-5 år (från 2023).
Avsättningar görs varje år för kommande underhållsåtgärder. Se årsredovisning för en mer detaljerad beskrivning om kommande renoveringar.

Ekonomi:
Föreningen har en väldigt god ekonomi och är obelånad. Avgiften höjdes med 5% under budgetåret 2020-2021, mestadels p.g.a. kommande ökning av tomträttsavgälden. För budgetåret 2021-2022 behöll man avgifterna oförändrade. För budgetåret 2022-2023 höjdes avgiften med 4%, och för budgetåret 2023-2024 höjdes avgiften med 4% på kallhyran, värmeavgiften höjdes separat vid samma tidpunkt (motsvarande 90kr på 3rok).
Tomträtten omförhandlades 2020 men har överklagats av föreningen.

Bredband / Tv:
Föreningen har avtal med Tele2.
Föreningen har också avtal med Telenor beträffande bredbandsuppkoppling (Fiber) 500/500 mbit/s

Parkering:
Möjlighet att hyra garage (500kr/mån) eller p-plats (250kr/mån) via Riksbyggens kösystem. På föreningens hemsidan kan man se aktuell kötid.

Miljörum:
Föreningen har miljörum i varje hus samt tre återvinningsstationer i området.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, tork- och mangelrum finns i bottenplanet av varje hus.
Föreningen har även bastu och hobbyrum.
Det finns två övernattningsrum att hyra för medlemmarnas gäster.
Biltvätt finns på Fagottgatans parkering. En 2-sektioners tvätthall för motorfordon som utan kostnad får användas endast av medlemmar som permanent hyr garage och/eller parkeringsplats.

Planerad byggnation i närområde: För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg.

Hemsida: https://www.gbghus27.se/

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 900 000 kr

Månadsavgift

3 801 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband via fiber. Observera att månadsavgiften är 3029kr med ett obligatoriskt värmetillägg om 673kr/mån samt för tv och bredband om 99 kr/mån.

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 135 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 120 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-06-18

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta och område

Mandolingatan 7, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3801 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
1
okt
Anmälan krävs
Tis 18:00-18:30
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Göteborg
Mandolingatan 7
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning