Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 146 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Fiolgatan 8, vån 12/12

Månadsavgift: 5 146 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

3:a högst upp i huset med fantastisk utsikt över omgivningarna!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 69,3 m2
  • Lägenhetsnummer: 196
  • Månadsavgift: 5 146 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 12 av 12
  • Hiss: Ja

Fin trea med inglasad balkong och fantastiskt gavelläge högst upp i huset på våning 12 med vidsträckt utsikt över omgivningarna. Med sitt fria gavelläge erbjuder bostaden härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier som ger extra rymd åt lägenheten. Väldisponerad planlösning med ljust vardagsrum och fönster åt två väderstreck, gott om plats för möblemang samt utgång till stor balkong med högt och fritt utsiktsläge. Balkongen erbjuder sol större delen av dagen och med sin reglerbara inglasning blir den en naturlig förlängning av vardagsrummet. Praktiskt kök med väl tilltagen plats för matbord invid fönster. Två st rymliga och lättmöblerade sovrum, fräscht stambytt badrum samt inbjudande hall i vinkel med klädkammare. Härifrån tar du dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg och allt vad det innebär. Bor du här har du även cykelavstånd till såväl Linnégatans trevliga café- och restaurangliv, som till parkmiljön kring Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På cykel söderut når du även salta havsbad, fina sandstränder och vackra klipphällar.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 69,3 m2
Lägenhetsnummer: 196
Driftkostnad: 400 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 12 av 12
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,3894%
Andel av månadsavgift: 0,3894%

Om föreningen

HSB Kvartetten har fastighetsbeteckning Rud 3:3 och består av fyra höghus på Fiolgatan 4-10 som uppfördes 1963 med sammanlagt 268 lägenheter med en total lägenhetsyta på 17 863 kvm. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 22 st 1 rok, 100 st 2 rok, 94 st 3 rok, 48 st 4 rok och 4 st 5 rok.

Renoveringar:
Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder. Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte 2005-2007, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.
Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad 2006. Då tilläggsisolerades även vindarna.
Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde 2007. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast.
2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
Under 2017-2018 skedde fasad-samt takrenovering. Inom 2-4 år kommer föreningens elsystem att ses över.
2019-2020 skedde spolning av köksstammar.
2021 - Samtliga tvättmaskiner byttes ut.
2022-2023 Radonmätning gjordes, samtliga värden ligger långt under det rekommenderade gränsvärdet. OVK (obligatorisk ventilationskontroll), rensning och justering av ventilation utförs.

Framtida underhåll är bland annat planering för reparation av betongkepsar, tak och fasad samt genomgång av elsystemet.

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 2 % den 1 juli år 2020, 2021, 2022 och 2023.
2021-03-27 förhandlades tomträttsavtalet om, styrelsen bedömer dock att mindre årliga avgiftshöjningar kommer att täcka den kostnaden och att större avgiftshöjningar inte kommer behöva genomföras.

Bredband/tv
Föreningen har i december 2019 tecknat ett nytt bredbandsavtal med Bahnhof via fiber. 1 000 Mbit/s upp och 1 000 Mbit/s ned ingår i avgiften. Anslutningar för Tele2 finns.
Föreningen har avtal med Tele2 för tv, i avtalet ingår ett basutbud av Tele2s digitala tv-kanaler samt Tele2 play.

Parkering:
Möjlighet finns att att hyra parkeringsplats med eller utan motorvärmaruttag. p-plats kostar 150kr/mån och p-plats med motorvärme kostar 250kr/mån. Laddplatser för el-bil ska byggas, de kostar 450kr/mån + 3kr/kWh. Separat kö gäller.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, finns i bottenplan på samtliga hus.
Gästlägenhet, kan hyras för 125kr/dygn av föreningens medlemmar. Det finns även en studie/festlokal som kan hyras av föreningens medlemmar.
Barnvagns- och cykelförråd finns i varje hus i anslutning till entrén.
Ett vindsförråd ingår per lägenhet, utöver det kan man hyra däckförråd, matkällare eller cykel/mopedplats.

För mer detaljerad information se årsredovisning. Besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/kvartetten.
Observera att det är en HSB-förening, vilket innebär obligatoriskt medlemskap i HSB för köpare.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har ett förråd i vindsutrymmet. Utöver detta finns det möjlighet att hyra (läggs på månadsavgiften) däckförråd, matkällare, samt cykel- eller mopedplats. Observera att antalet platser är begränsat.
Det finns cykelrum och barnvagnsrum.
Tvättstuga: På bottenvåningen har alla fyra husen en välutrustad tvättstuga med en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I tvättstugorna finns även en mangel.
Gästlägenhet - två rum - som kan hyras var för sig med gemensamt pentry, toalett och handfat. Två sängar i varje rum men även plats för extrasängar.
I pentryt finns kylskåp,mikro, kokplattor, kaffebryggare och diverse köksredskap. Lakan och handdukar ingår ej.

Ekonomi

Månadsavgift

5 146 kr
Värme, vatten och kabel-tv och Bredband 1000/1000.

Driftkostnader

400 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 6 Visa alla 12 bilder
 

Karta och område

Fiolgatan 8, vån 12/12, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5146 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Fiolgatan 8, vån 12/12
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning