Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 795 000 kr
Månadsavgift: 2 112 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Fagottgatan 2

Utgångspris: 
1 795 000 kr
Månadsavgift: 2 112 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välkommen till ditt nya hem i skuldfri Riksbyggen-förening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 46,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 25
  • Byggnadsår: 1963
  • Månadsavgift: 2 112 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 12
  • Hiss: Ja

Välkommen till ett hem som andas ljus och öppenhet. Fin och smart planlösning med tre rum i fil och rundgående planlösning. Bostaden är nymålad och fint renoverad för att bevara den ursprungliga arkitekturen och planlösningen. Man har skapat ett fint flöde av kulörer genom rummen – ljust beige, ännu ljusare gråbeige, gyllene beige och ombonat grågrönt. Även badrummet är renoverat och stambytt. Helkaklat i neutrala beige och grå nyanser. Här på våning fem bor man utan insyn och med fri utsikt över omgivningarna och Änggårdsbergen och himlen.

Föreningen är välskött, skuldfri med väldigt god ekonomi. På gångavstånd finner du såväl natur och promenadslingor som spårvagn och köpcentrum. Härifrån tar du dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg och allt vad det innebär. Handelshögskolan och Chalmers nås på endast 15 minuter. Du har även cykelavstånd till såväl Linnégatans trevliga café- och restaurangliv som till parkmiljön kring Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På cykel söderut nås salta havsbad, fina sandstränder och vackra klipphällar.

Önskas annan visningstid än utsatt tid, välkommen att kontakta mäklaren.

Välkommen att trivas!

Om Bostaden

Beskrivning

Här möts du av ett fönsterparti som sträcker sig längs med hela ytterväggen. Fin och smart planlösning med tre rum i fil och rundgående planlösning. När huset byggdes tidigt sextiotal strävade man på klassiskt 60-tals manér efter att skapa en öppen, social och ljus arkitektur. Alltid i kontakt med himlen, naturen och livet utanför. Här på våning fem bor man utan insyn och med fri utsikt över omgivningarna och Änggårdsbergen och himlen. Samtidigt som man har fin kontakt med kvarteret och folkvimlet nedanför. Ljuset reflekterar sig vackert i den omgivande grönskan och de varma husfasaderna och skapar en ombonad stämning i hemmet.

När du kommer in i hallen möts du av en fräsch känsla. Hela hemmet är nymålat och fint renoverat för att bevara den ursprungliga arkitekturen och planlösningen. Man har skapat ett fint flöde av kulörer genom rummen – ljust beige, varm vitt, gyllene beige och ombonat grågrönt. Hallen är stor och har gott om plats för möbler och avhängning. Längs med ena väggen finns tre inbyggda garderober med överskåp i original från golv till tak. Praktiskt och genomtänkt. På golvet ligger originalparketten, nyslipad. Golvet löper vidare utan tröskel och öppnar upp hallen mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är målat i en ljus kulör som skiftar i vitt och ljusaste gråbeige. Sommarsnö från Jotun. Väggarna speglar ljuset som här får maximalt yttrymme tack vare de stora fönsterpartiet. Här är gott om plats för tv- och soffhörna, men också bokhylla och skåp. Framme vid fönstret är den naturliga platsen för matsalsbordet med plats för många. Fönstren är ställbara och kan vinklas rakt ut och skapar då en känsla av att sitta på en veranda. Och ute och inne smälter ihop.

Köket, i direkt anslutning till matgruppen, är kompakt och har fokus på mat och matlagning. Själva köksdelen är platsbyggd från golv till tak, i vit laminat med detaljer i rostfritt stål för en industriell känsla. Kyl och frys från Electrolux är helt nya (med 5 års garanti). Mot fönstret finns en lång köksbänk som ger gott om plast för matlagning och bak. Solen o värmen tittar tidigt in och köket är den perfekta platsen för frukosten med plats för barstolar. De stora fönstren gör platsen idealisk för att odla örter och kryddor och fönsterbänken i natursten i original är något bredare än i övriga rum. Väggarna är målade i varmt beige och reflekterar vackert morgonljuset. Kulören är samma Blek sand från Jotun som i hallen. Golvet är i praktiskt laminat i gråblått.

Sovrummet ligger lite separat med en dörr som avskiljer mot köket. Rummet är stort nog för både vila, förvaring och för att låta personligheten ta plats. Här finns plats för både kreativa sysslor och hemmakontoret. Inbyggda linneskåp och garderob med överskåp i original finns också. Nymålat och fräscht. Väggarna är målade i en djupare grågrön nyans som ändrar karaktär över dagen och ger rummet en känsla av att vara lite mer privat, avskilt från de mer sociala delarna av hemmet. Kulören är North Brink Grey från Little Greene. På golvet ligger ett laminatgolv i parkettstruktur.

En dörr leder tillbaka ut i hallen där badrummet finns. Renoverat och fräscht i och med stambytet. Helkaklat i neutrala beige och grå nyanser. Gott om förvaring i kommod med skåp i ljust trä samt separat högskåp. Vägghängd toastol och välvd duschvägg i glas, infällda taklampor och här är förberett för tvättmaskin. Stor tvättstuga med fina torkmöjligheter finns dock i huset på bottenplan och är lätt att boka via föreningens digitala anslagstavla i entrén.

Här lever du ett tryggt liv utan insyn och med alla bekvämligheter, både i hemmet och i kvarteret. Här finner du Willys mataffär och Nordic Wellness ett stenkast bort, samt det populära grön- och friluftsområdet Ruddalen. Göteborg City når du med spårvagn på 15 minuter och havet i andra riktningen ligger bara någon kilometer bort. Med bra kommunikationer. Eller om du hellre föredrar att cykla så är gamla Särö tågbana omgjord till cykelväg sedan länge och tar dig söderut.
Självklart har du möjlighet att hyra parkering till låg kostnad i kvarteret. Och jag missade nästa att berätta att hemmet naturligtvis har säkerhetsdörr.

Här är bara att flytta in – välkommen hem!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 46,5 m2
Lägenhetsnummer: 25
Utgångspris: 1 795 000 kr
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: 300 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 12
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,10160%
Andel av insats: 0,10160%
Andel av månadsavgift: 0,10170%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

0 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Riksbyggen Ruddalen 1 (före detta Göteborgshus Nr 27) innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11 samt stadsägorna Järnbrott 758:67 och 758:68. På dessa tomter har under åren 1962-63 uppförts bostadshus med 720 st lägenheter och dessutom 282 st garage och 308 st p-platser varav 8 st för husvagnar.
Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok-72 st, 2 rokv-48 st, 2 rok-264 st, 3 rok-264 st samt 4 rok-72 st.

Gjorda renoveringar:
Stambyte skedde 2004-2005, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. I samband med stambytet renoverades även lägenheternas elsystem, alla ledningar byttes, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare. Sophanteringen gjordes om från sopnedkast till molocker i marken utanför husen under 2012 och arbetet med att förvandla soprummen till återvinningsrum avslutades 2012. 2015 installerades portlåssystem med porttelefon/bricksystem.

Kommande renoveringar:
Föreningen har nu påbörjat renovering, utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger i föreningen, detta påbörjades hösten 2023 och beräknas vara klart sommaren 2025. Föreningen har meddelat att en höjning av månadsavgiften kommer att bi med ca 55 kr för ombyggnationen av balkongerna.
Byte av hissar planeras inom 2-5 år (från 2023).
Avsättningar görs varje år för kommande underhållsåtgärder. Se årsredovisning för en mer detaljerad beskrivning om kommande renoveringar.

Ekonomi:
Föreningen har en väldigt god ekonomi och är obelånad. Avgiften höjdes med 5% under budgetåret 2020-2021, mestadels p.g.a. kommande ökning av tomträttsavgälden. För budgetåret 2021-2022 behöll man avgifterna oförändrade. För budgetåret 2022-2023 höjdes avgiften med 4%, och för budgetåret 2023-2024 höjdes avgiften med 4% på kallhyran, värmeavgiften höjdes separat vid samma tidpunkt (motsvarande 90kr på 3rok). Från 1/10-24 höjs grundavgiften med 8% vilket betyder drygt 300 kr per månad för en 4:a. Föreningen behöver ta höjd för kommande höjning av tomträttsavgälden och den inflation som varit har "ätit upp" tidigare avgiftshöjningar.
Tomträtten omförhandlades 2020 men har överklagats av föreningen.

Bredband / Tv:
Föreningen har avtal med Tele2.
Föreningen har också avtal med Telenor beträffande bredbandsuppkoppling (Fiber) 500/500 mbit/s

Parkering:
Möjlighet att hyra garage (500kr/mån) eller p-plats (250kr/mån) via Riksbyggens kösystem. På föreningens hemsidan kan man se aktuell kötid.

Miljörum:
Föreningen har miljörum i varje hus samt tre återvinningsstationer i området.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, tork- och mangelrum finns i bottenplanet av varje hus.
Föreningen har även bastu och hobbyrum.
Det finns två övernattningsrum att hyra för medlemmarnas gäster.
Biltvätt finns på Fagottgatans parkering. En 2-sektioners tvätthall för motorfordon som utan kostnad får användas endast av medlemmar som permanent hyr garage och/eller parkeringsplats.

Planerad byggnation i närområde: För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg.

Hemsida: https://www.gbghus27.se/

Ekonomi

Utgångspris

1 795 000 kr

Månadsavgift

2 112 kr
I avgiften ingår vatten. Obligatoriskt tillägg om 455kr/mån för värme samt 99kr/mån för Bredband tillkommer. Från 1/10-24 höjs avgiften 8%, avgiften blir såldes 2 268 kr.

Driftkostnader

300 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta och område

Fagottgatan 2, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2112 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
23
sep
Anmälan krävs
Mån 18:00-18:30
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Fagottgatan 2
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning