Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 806 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Hoxhaj, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Hoxhaj
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Hisings Backa

Sankt Jörgens allé 1

Månadsavgift: 5 806 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Hoxhaj, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Hoxhaj
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välkommen till en underbar 3:a om 83 kvm i natursköna St Jörgen. Balkong i fritt och soligt läge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 83 m2
  • Lägenhetsnummer: 152
  • Byggnadsår: 2005
  • Månadsavgift: 5 806 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 7
  • Hiss: Ja

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en ljus och fin bostad i natursköna Sankt Jörgen. Med ett högt och fritt läge i huset hittar ni denna välplanerade genomgångstrea. Lägenheten har alla bekvämligheter man kan önska av en modern bostad och är smakfullt inredd med genomgående fina ekparkettgolv och ljusa och stilrena färgval. Kök och vardagsrum är sammanlänkat via en öppen planlösning vilket gör att man kan ha vänner och familj på besök utan att det känns trångt. Den genomgående planlösningen med stora fönsterpartier i två väderstreck ger lägenheten ett fint ljusinsläpp. Köket är utrustat med alla bekvämligheter man kan önska som diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd. Båda sovrummen är i bra storlek och samt en klädkammare som smidigt löser förvaringen. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin och torktumlare vilket ger ett bekvämt boende. Bostaden har en stor och underbar balkong i härligt fritt läge där man kan njuta av solen under större delen av dagen och kvällen. Lägenheten stoltserar med ett helt insynsskyddat läge och från alla rum har man en fin utsikt över de lummiga omgivningarna.

I Sankt Jörgen bor man i ett lugnt och naturskönt område. Här har man närhet till såväl strövområdena i Bokskogen som till kommunikationer som tar dig in till de centrala delarna av stan på mindre än 20 minuter. Skolor och förskolor finns i området och i närheten finns även motionsanläggning, spa och St Jörgens golfklubb.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 83 m2
Lägenhetsnummer: 152
Byggnadsår: 2005
Driftkostnad: 300 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja

Byggnadssätt

Kommentar: Fastigheten byggdes 2005, med inflyttning i januari 2006 och består av två flerbostadshus i sju våningar. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt och 20 garage med bostadsrätt, samt 36 parkeringsplatser med hyresrätt.

Sedan våren år 2017 är ett brandvarningssystem (X2 Wireless) installerat i föreningens gemensamma lokaler. Under sommaren år 2023 uppgraderades brandvarningssystemet, vilket innebär att på föreningens bekostnad så finns det även två brandvarnare och ett vattenlarm (under diskmaskinen) i alla lägenheter. Dessutom finns det brandvarnare i alla fyra garagelängorna. Samtliga brandvarnare är även uppkopplade till SOS Alarm.
Under år 2023 investerades det i både Hjärtstartare och Informationsskärmar på entrévåningarna, i båda trapphusen.

Tv/Internetanslutning

Sedan våren år 2017 är fiber indragen i alla lägenheter och med Bredband2 som leverantör av bredbandstjänster. Föreningen betalar för en hastighet på bredbandet på 1000/1000 Mbit/s. Det ingår även basutbud av TV-kanaler från SAPPA. Möjlighet finns även att teckna enskilda avtal för IP-telefoni där abonnemangskostnaden ingår i årsavgiften, medan samtalskostnaden betalas av enskild medlem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,88188%
Andel av insats: 2,00361%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

556 173 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen är belägen i det natursköna Sankt Jörgens Park. Adressen är Sankt Jörgens Allé nr 1 och 3. I föreningen finns två bostadshus i 7 våningar med sammanlagt 50 lägenheter som varierar i storleken mellan 2 och 4 rum.

Området är naturskönt och omgärdat av vacker bokskog i kuperad terräng. Trots att området bara ligger cirka 15 minuters bussresa från Göteborgs centrum, så råder ett trivsamt nästan småstadsaktigt lugn som gör området mycket attraktivt. I området finns såväl förskola, låg-och mellanstadieskola som högstadium. I närheten finns daglig service såsom mataffärer och apotek. Bara några kilometer bort ligger Backaplan med rikt utbud av shopping av allehanda slag.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2013 - En omfattande renovering av tre fasader genomfördes, samtidigt utfördes fogningsarbete runt fönster och ventiler på övriga fasader.
2017 - Indragning av fiber
2017 - Brandvarningssystem (X2 Wireless) installerats i föreningens gemensamma lokaler.

Renoveringar i bostaden gjorda av bostadsrättshavaren:
2024: ny tvättställ/kommod i badrummet
2020: ny bubbelbadkar
2019: nytt golv på balkongen
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2051. Underhållsplanen uppdaterades 2021.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum för medlemmarna att nyttja.

Gräsmattor finns på tre sidor av husen med grillplats och en välutrustad lekplats. I närheten till lummiga skogsområden.

I föreningens soprum finns goda möjligheter till sopsortering. Två gånger om året ställer även föreningen ut en container på besöksparkeringen där medlemmarna har möjlighet att slänga grovsopor, dock ej farligt avfall och elektronik.

Föreningen har ett "sportavtal" med Sankt Jörgen Park Sportclub, vilket innebär ett något rabatterat pris på de flesta träningskorten.

Parkering

I föreningen finns 40 stycken parkeringsplatser, varav fyra stycken är gästparkeringar och är avsedda för besökare till föreningens medlemmar. De fyra gästparkeringarna har max 24 timmars parkering. Samtliga är försedda med ladd boxar för laddning av elbil tillika uttag för motorvärmare, förutom de fyra gästplatserna. Gräsmattor finns på tre sidor av husen och med grillplats och en välutrustad lekplats. I närheten finns lummiga skogsområden.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Med tanke på att flertal av föreningens lån löper ut senare delen av 2024 samt under 2025 beslutade styrelsen att höja avgifterna
med 4% inför 2024 för att vara förbered på ökade räntekostnader.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 806 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, fiberdraget bredband med högsta möjliga hastighet (1000/1000 Mbit/s) och även ett basutbud av TV-kanaler från SAPPA.
Möjlighet finns även att teckna enskilda avtal för IP-telefoni där abonnemangskostnaden ingår i årsavgiften, medan samtalskostnaden betalas av enskild medlem.

Driftkostnader

300 kr/månad
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5 % och en pantsättningsavgift på 1,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Med tanke på att flertal av föreningens lån löper ut senare delen av 2024 samt under 2025 beslutade styrelsen att höja avgifterna
med 4% inför 2024 för att vara förbered på ökade räntekostnader.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 109 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 99 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-09-05
Besiktningsman: Ewald Lick

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 11 Visa alla 17 bilder
 

Planritning

Karta och område

Sankt Jörgens allé 1, Hisings Backa

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5806 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Göteborg
Sankt Jörgens allé 1
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning