Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 993 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Hoxhaj, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Hoxhaj
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Hisings Backa

Bäckebolsängen 16

Månadsavgift: 5 993 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Hoxhaj, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Hoxhaj
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Rymlig 3a med stor uteplats och inglasad altan!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: ca 73 m2
  • Lägenhetsnummer: 44
  • Byggnadsår: 1972-1974
  • Månadsavgift: 5 993 kr
  • Driftkostnad: 350 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 2
  • Hiss: Nej

Här ges möjlighet att förvärva och utforma sitt drömboende i denna rymliga trerummare i populära Brf Bäckebol! Bostaden har en optimal planlösning med stora fönsterpartier som skänker ett naturligt vackert ljus. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både soffa och matbord för den som önskar. Härifrån nås den härliga uteplatsen som har ett lugn och ostört läge, där man kan njuta av solen under dagen Köket erbjuder såväl goda förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. I månadsavgiften ingår både värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats! Föreningen erbjuder sina medlemmar stora fina innergårdar och gemensamma utrymmen som exempelvis bastu och gym.

Här bor man i ett expansivt område med närhet till butiker och daglig varuhandel optimalt placerat mellan Selma Lagerlöfs torg och Bäckebols köpcenter. Bra med kommunikationer med stombuss som tar oss in till centrala Göteborg och stadens puls på 14 minuter. Missa inte denna pärla!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Man välkomnas av en rymlig och möblerbar hall. Direkt till vänster om entrén finner ni bostadens badrum. Golvet har ett mörkbrunt utförande och på väggarna sitter en tapet i ljus ton.

BADRUM
Rummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch, samt tvättmaskin vilket bidrar till ett bekvämt boende. På golvet ligger det ljusblått klinkers och på väggarna sitter ett matchande ljusblått kakel samt en våtrumstapet. Här finns även ett fönster för naturligt ljus och vädringsmöjlighet.

KÖK
Det stilfulla köket som går i ljus ton håller en bra standard. Under fötterna ligger samma mörkbruna golv som i hallen. Rikligt med förvaring erbjuds i dess över/underskåp samt skafferi. Köket erbjuder även bra med arbetsytor. Framför det fina fönsterpartiet, med en slående utsikt över det grönskande närområdet, erbjuds en naturlig matplats för 4-6 personer.

SOVRUM 1
I anslutning till köket finner vi man bostadens ena sovrum. Rummet är lättmöblerat och har ett stort fönsterparti som skänker ett fint naturligt ljus. På väggarna sitter en ljus tapet och på golvet finner vi ett vackert ljust parkettgolv.

SOVRUM 2
Bostadens största sovrum finner vi i anslutning till hallen. Rummet är ljust och stort och rymmer både dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, samt annan möblering om så önskas. Vi finner även ett stort fönsterparti som skänker rummet ett vackert naturligt ljus.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är väl tilltaget och rymmer både en soff- och tvhörna samt ett matbord för den som önskar. Under fötterna finner vi en fin ljusbrun parkett och väggarna kläs av en ljus tapet. Rummet har ett härligt ljusinsläpp genom ett stort fönsterparti samt utgången till den fantastiska uteplatsen med inglasad del.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 73 m2
Lägenhetsnummer: 44
Byggnadsår: 1972-1974
Driftkostnad: 350 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Enligt lägenhetsförteckning 72,6kvm

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och digital-TV levereras via Tele2 eller Telenor. Medlemmen väljer 8 favoriter ur mediumpaketet för digital-TV (Tele2). På årsstämman 2023 röstades det igenom att föreningen ska ha gemensamt bredband, den 1 april 2024 börjar avtalet gälla, detta medför en kostnad på 89 kr/mån som tillkommer på månadsavin.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Omgivning

I Hisings Backa bor du trevligt och bekvämt, med närhet till de centrala delarna av Göteborg. Via busshållplatsen som ligger ett stenkast från lägenheten, tar du dig snabbt och smidigt till centrum. Här stannar flera bussar, bl.a 40, 42, 43 och 143 samt stombussar 18 och 19.

Bostaden ligger norr om Selma Lagerlöfs torg med dess utbud av affärer och service. Alldeles i närheten ligger även Bäckebols köpcentrum med ett stort shoppingutbud.

Här finns förskolor och skolor för alla åldrar. Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan är några av de förskolor/skolor som finns i området. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds.

För mer information kring planerna på Selma Lagerlöfs torg vänligen klicka in på hemsidan:
http://www.selmastad.se/

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,1706%
Andel av insats: 0,1706%

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

144 312 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Området HSB Bäckebol byggdes 1972-1974. I fastigheterna finns 28 bostadshus mellan 2-6 våningar med totalt 570 lägenheter och 19 lokaler med hyresrätt samt 14 servicebyggnader såsom tvättstugor och miljöhus. Det finns 609 p-platser varav 36 gästparkeringar samt 7 MC-platser.
Mellan husen finns grönskande innegårdar med lekplatser.

Föreningen följer en upplagd underhållsplan för att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2007 Fönster byttes ut
2008 Porttelefoner installerades
2010 Termostaterna byttes i lägenheterna
2010 Gårdar har rustats upp
2012 El separerades (nätavgift ingår i avgift)
2014 Renovering av socklar. Även stammarna filmades och resultatet visade att stammarna är i god kondition. Några åtgärder är därför inte inplanerade de närmaste åren utan ny filmning kommer ske år 2024.
2015 Spolning av avloppsstammar i kök. Reparation och målning av miljöhus och garagelängor. Renovering av gym och bastu.
2016 Renovering av festlokal.
2021 Fortsättning av fasadprojek (Föreningen renoverar fasaderna i området och i samband med detta bredda och glasa in balkongerna).
Installerat kompostbringa i samtliga miljöhus. Nya garageportar har installerats. Dränering på hus A.
Kommande renoveringar: Styrelsen följer underhållsplanen, se mer i Årsredovisning 2021.

Fortsättning på fasadprojektet.

Gemensamma utrymmen

Det finns förråd som tillhör bostaden. Här har man även tillgång till barnvagnsförråd och vid varje entré finns det ett cykelrum samt cykelställen vid gården.
Tvättstugor finns i fristående hus på gården. Tvättider finns varje dag mellan 05:00-24:00. Tider kan bokas via bokningstavla, via internet eller via en app.

Föreningens gym- och bastulokal är belägen på bottenvåningen av huset på Bäckebolsängen 4. Vill du ha tillgång måste man besöka styrelsen under ordinarie öppettider för att lösa medlemskap. Både gymmet och bastun renoverades 2015.

Det finns även en hobbylokal, en samlingslokal som kan hyras för olika tillställningar samt två gästlägenheter för uthyrning vid Bäckebolsängen 29 & Bäckebolslyckan 22. Lägenheterna har 4 sovplatser.

Föreningen sorterar det mesta av avfall. Det finns två stycken återvinningsstationer i området. De är belägna utanför Cederflychts gata 5 och 11. I området finns även flera miljöhus för att kompostera matrester samt slänga eventuella restavfall.

Parkering

Till denna lägenhet hör en p-plats vilket också ingår i avgiften.
Önskas fler platser är det kösystem som gäller.

Det finns särskilda motorcykel- och mopedgarage för uthyrning. Kösystem.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2023-01-01 med +4%,
fr.o.m. 2023-07-01 med +2%.
fr.o.m. 2023-01-01 har man pausat avsättning till inre fonden på obestämd tid.
En förändring av årsavgiften med +10% per 2024-01-01 är registrerad.
Från 2024-04-01 till kommer bredbandavgift på 89 kr/ månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer Grön Express, 18, 19 till stan på ca 10min.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 993 kr
I avgiften ingår kabel-tv, bredband, värme, vatten och parkeringsplats.
Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på 3 månader.
Månadsavgift: 5 824kr/mån
Obligatorisk tillägg:
Bredband: 89kr/mån
Kabel-TV: 80kr/mån

Driftkostnader

350 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2023-01-01 med +4%,
fr.o.m. 2023-07-01 med +2%.
fr.o.m. 2023-01-01 har man pausat avsättning till inre fonden på obestämd tid.
En förändring av årsavgiften med +10% per 2024-01-01 är registrerad.
Från 2024-04-01 till kommer bredbandavgift på 89 kr/ månad.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 136 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 121 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-06-24
Besiktningsman: Tobias Barsk, Aktea Energy AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

Karta och område

Bäckebolsängen 16, Hisings Backa

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5993 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Göteborg
Bäckebolsängen 16
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning