Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 095 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
William Nordenstam, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
William Nordenstam
Reg.Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Göteborg

Doktor Forselius gata 4F

Månadsavgift: 3 095 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
William Nordenstam, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
William Nordenstam
Reg.Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välplanerad lägenhet utan insyn i trygg förening med god ekonomi!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 49 m2
  • Lägenhetsnummer: 1-367
  • Byggnadsår: 1960
  • Månadsavgift: 3 095 kr
  • Driftkostnad: 425 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Hiss: Ja

Välkommen till denna ljusa och välplanerade lägenhet belägen i attraktiva Guldheden.

Här bor du i ett lugnt och grönt område med närhet till både stadens puls och naturen. Lägenheten har en smart planlösning som gör att varje kvadratmeter nyttjas, vilket skapar en rymlig och trivsam känsla. Bostaden ligger i en förening med stark ekonomi, vilket ger trygghet och stabilitet för dig som boende. Här kan du njuta av låga avgifter och ett välskött boende i en förening som tar hand om fastigheten på bästa sätt.
Läget är svårslaget – med närhet till Chalmers och centrala Göteborg har du allt inom bekvämt räckhåll. Samtidigt ligger grönområden och naturområden bara ett stenkast bort, vilket ger dig möjlighet till härliga promenader och avkoppling i det gröna.

Detta är en perfekt bostad för dig som vill kombinera ett centralt och bekvämt boende med natur och närhet till stadens möjligheter.
Välkommen på visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 49 m2
Lägenhetsnummer: 1-367
Byggnadsår: 1960
Driftkostnad: 425 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,15942

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

223 188 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Doktor Forselius är en trevlig och mycket välskött förening. Föreningen bildades redan 1960-61 då husen byggdes och är en äkta förening. Föreningen förvaltas både. Både den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av TidX förvaltning.
Det finns totalt sex huskroppar på fastigheten vilka är döpta till hus A (2-6), B (8-12), C (14-18), D (20-24), E (26-30) och F (32-36). I föreningen finns 375 lägenheter. Det finns även en bostadsrättslokal samt en hyresrättslokal.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2027.
Renoveringar i föreningen har sett ut enligt följande:
2002-2003 Stambyte
2002-2003 Renovering av tvättstugor
2002-2003 Renovering av ytskikt badrum
2006 - 2007 Omläggning av takpapp och byte av takrännor. Fasadtvätt, målning, renovering av trapphus samt totalrenovering av hissinteriör.
OVK-besiktning har utförts och även kontroll av elstigar. Husen har energibesiktigats och en radonmätning har gjort, utan anmärkning.
2008-2009 Kulvertbyten samt reparationer av pelare. Barnstugan renoverades till modern standard och föreningslokalen byggdes om till lägenhet. Underhåll och ombyggnad av hissar samt målning av entré och svalar.
2010 Ombyggnad av biltvättplats till parkeringsplatser, utbyte av ytterdörr till lokal, underhåll/komplettering av nätstängsel, ommålning av fönster, komplettering av utvändig belysning, komplettering av invändig belysning i källare, omslipning av golv i samlingslokal, upprustning av lekplats.
2015 rustades vissa tvättstugor upp med ny utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och det stora renoveringsprojektet påbörjades. Samma år gjordes en omdragning av elkablar.
2015/2016 utfördes OVK samt brandskyddskontroller i samtliga lägenheter och lokaler.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2017-2018 utfördes renoveringsprojekt på hus C (14-18). Det genomfördes också brandskyddskontroller av föreningens fastigheter och lokaler samt att en gästlägenhet byggdes.
2018-2019 utfördes renoveringsprojekt på hus D (20-24), E (26-30) och F (32-36).
2020 gjordes slutbesiktning av renoveringsprojektet för hus E och F. Bastun renoverades.
2021 relinades stamledningen för dagvatten som utgår från A-huset under markplan som sedan går under alla husen och ut vid F-huset.

Planerat underhåll
2023/2025 Renovering av hissar, Omläggning av tak

Föreningen har nyligen slutfört reparation av balkongerna, byte av balkongdörrar och rumsfönster samt byte och tilläggsisolering av fasad- och gavelmaterial. Föreningen har för avsikt att följa sin underhållsplan där de bland annat planerar att byta källardörrarna. Även trädgårdarna planeras att ses över.

Utöver detta finns inga större renoveringar planerade i dagsläget. Se föreningens underhållsplan som man kan hitta www.doktorforselius.se för mer info.

Gemensamma utrymmen

Flertalet gemensamma utrymmen som får nyttjas av föreningens medlemmar. Det finns bl.a gästlägenhet, bastu som bokas via föreningens app, samlingslokal i hus C med utrymme för ca 120 sittande gäster, denna bokas via fastighetsskötaren. Det finns dessutom ett hobbyrum i hus B och nyckel till denna får man mot deposition.

Föreningen har en tvättstuga per huskropp, som bokas online. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. På Doktor Forselius Gata 14 finns en tvättstuga där det är möjligt att tvätta dygnet runt samt att där även finns en stor tvättmaskin avsedd för grovtvätt.

Det finns även gemensamma gårdar med lekplatser.

Mer information hittar ni på föreningens hemsida: www.doktorforselius.se

Parkering

I föreningen finns 165 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om f.n 400 kr/månad. Det finns 32 stycken platser som har laddmöjlighet för elbilar, dessa kostar 650 kr/månaden + elförbrukning. Det går endast att hyra en parkeringsplats per lägenhet. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. I föreningen finns även 13 MC-platser som kan hyras till en kostnad om f.n 200 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga MC-platser.
Medlemmarna i föreningen kan även köpa parkeringskort från fastighetsexpeditionen som gäller på gästparkeringarna intill för 30 kr/dag, 150 kr/vecka eller 250 kr/månad.
I närområdet finns även 71 garageplatser som sköts av en fristående garageförening. Dessa kan överlåtas vid bostadsförsäljning för ett marknadsmässigt pris och kostar sedan 500 kr/månad.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 095 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

425 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 260 kr
Försäkring: 165 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Planritning

Karta och område

Doktor Forselius gata 4F, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3095 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Göteborg
Doktor Forselius gata 4F
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning