Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
795 000 kr
Månadsavgift: 3 733 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sonja Rudqvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sonja Rudqvist
Fastighetsmäklare
Helena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Helena Andersson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skoghall

Solgatan 28

Utgångspris: 
795 000 kr
Månadsavgift: 3 733 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sonja Rudqvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sonja Rudqvist
Fastighetsmäklare
Helena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Helena Andersson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ljus 2:a med balkong i söder!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 56 m2
  • Lägenhetsnummer: 250
  • Byggnadsår: 1952
  • Månadsavgift: 3 733 kr
  • Driftkostnad: 425 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Denna ombonade tvåa med gavelläge erbjuder en perfekt balans mellan komfort och ljus! Bostadens hjärta är det rymliga vardagsrummet som badar i ljus från två stora fönster, vilket skapar en inbjudande atmosfär för både avkoppling och sociala tillställningar. Från vardagsrummet kliver du ut på en solig balkong i söderläge, idealisk för att njuta av soliga dagar eller middagar i kvällssolen.

Det moderna köket är stilfullt inrett med generösa arbetsytor, vilket gör matlagningen till ett rent nöje. Sovrummet är ombonat och rymmer enkelt en dubbelsäng, medan den praktiska klädkammaren erbjuder gott om förvaringsutrymme. Badrummet är ljust och funktionellt, utrustat med en toppmatad tvättmaskin för din bekvämlighet.

Här bor du i ett insynsskyddat läge i stabila och välskötta Brf Cleve, bara ett stenkast ifrån Skoghalls centrum. I Skoghalls centrum finns ett brett utbud av flertalet restauranger, butiker, apotek, vårdcentral, tandläkare, systembolag och livsmedelsbutiker. Trivsamma omgivningar nås med kort promenad till natur och vatten intill Hammarös skärgård. Inte långt ifrån bostaden finns även fina cykelbanor längs älven in till Karlstad och för den som hellre tar bussen finns bra bussförbindelser både till Karlstad och Bergviksområdet inom ett par hundra meter.

Kontakta ansvarig mäklare idag för att boka en visning och låt denna fantastiska lägenhet bli ditt nya hem!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkommen in i en rymlig och välkomnande hall som ger ett första intryck av ljus och rymd. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och förvara skor. Golvet är klätt i plastmatta med klinkersimitation och väggarna är ljusa, vilket ger en fräsch känsla.

Kök
Det moderna köket är en dröm för matlagningsentusiasten. Stilfullt inrett med generösa arbetsytor och toppmoderna vitvaror, erbjuder köket allt du behöver för att skapa kulinariska mästerverk. Här finns gott om skåp och lådor för förvaring samt plats för en matplats där du kan njuta av trevliga måltider. Köket är utrustat med diskho, spis, ugn, micro, kyl/frys samt diskmaskin.

Vardagsrum
Bostadens hjärta är det ljusa och rymliga vardagsrummet. De stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en trivsam och inbjudande atmosfär. Här finns gott om utrymme för både en bekväm soffgrupp och en matsalsdel. Från vardagsrummet når du den underbara balkongen i söderläge, perfekt för att njuta av soliga dagar och långa sommarkvällar.

Sovrum
Det ombonade sovrummet är en fridfull oas med gott om plats för en dubbelsäng. Här kan du dra dig tillbaka och njuta av lugnet. Rummet har dessutom gott om förvaring i form av garderober, vilket gör det enkelt att hålla ordning.

Klädkammare
Den praktiska klädkammaren erbjuder extra förvaringsutrymme och hjälper dig att hålla hemmet organiserat och prydligt. Här finns plats för kläder, skor och andra tillhörigheter som du vill ha nära till hands men ändå undan från vardagsrummet.

Badrum
Det ljusa och fräscha badrummet är utrustat med allt du behöver för en bekväm vardag. Här finns en toppmatad tvättmaskin som underlättar tvättningen, samt en dusch, WC och kommod. Badrummet är kakel samt våtrumsmatta och inrett i ljusa färger som bidrar till en fräsch känsla.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 56 m2
Lägenhetsnummer: 250
Utgångspris: 795 000 kr
Byggnadsår: 1952
Driftkostnad: 425 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Generöst vindsförråd.

Byggnadssätt

Kommentar: http://www.brfcleve.se

Tv/Internetanslutning

TV: Ansluten till Kabel-TV via Com Hem. Ett basutbud med ca 21 TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband om 100 mbit från Com Hem ingår i månadsavgiften. Det går även att välja bredband från Bredbandsbolaget.
Telefoni ingår via Com Hem

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft

Allmänt

Län: Värmland
Kommun: Hammarö

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,39381
Andel av månadsavgift: 0,39

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

86 092 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Fastigheterna i föreningen byggdes på 50-talet och fungerade då som tjänstebostäder åt dåvarande Uddeholm AB. 1983 sålde Uddeholm, som då hette Billerud, ut fastigheterna och Brf Cleve bildades vid ombildning till bostadsrätter.
Idag består Brf Cleve av 252 lägenheter och är en välmående förening med god ekonomi. Föreningen har även 13 st affärslokaler som ger extra hyresintäkter till föreningen.

Föreningen har ett centralt läge med kort gångavstånd till såväl centrumkärnan och bussförbindelser. I centrum finns ett brett handelsutbyte med restauranger, affärer, vårdcentral, tandläkare, systembolag och flera mataffärer. I närheten finns fina strövområden samt bad och båtliv i Vänern. Busskommunikationen går med täta avgångar in till Karlstad, Bergviks handelsområde och till övriga delar på Hammarö.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang med separata elmätare för varje lägenhet. Hushållselen läses av och regleras kvartalsvis av föreningen med debitering på avin för månadsavgiften. Vid ägarbyte debiteras 200 kr/månad under de första månaderna för att sedan övergå till debitering enligt förbrukning.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1985-1987: Rotrenovering i alla fastigheter. Husen fick samtidigt ny fasad, nya fönster, nytt tak, badrum och kök renoverades också.
I början på 2000-talet byttes balkongerna och blev bredare. Under våren 2010 besiktigades föreningens alla badrum, besiktningsprotokoll finns för samtliga lägenheter.
2000: Byte och breddning av balkongerna.
2013: Två tvättstugor har renoverats.
2013: Bergvärme har installerats till två av fastigheterna, Solgatan 10-34.
2015: Två nya sophus.
2016: Bergvärme installerades även på Solgatan 1-11.
2018: Klinkers och målning i tvättstugor med tillhörande torkrum.
2019: Installation av ett nytt kodlåssystem i entré- och källardörrar
2019: Utbyte av tvättmaskiner och tumlare.

Under år 2023 har följande arbeten genomförts:
Höjdens Spol- och Avloppsteknik AB har relinat affärshusen, Clevevägen 2 A-C, Solgatan 2, Solgatan 4, Solgatan 6 samt Solgatan 8 A-C. Arbetena startade under hösten år 2022 och beräknas pågå i etapper under 4 år. Reliningen kommer till stor del att finansieras genom upptagning av lån i banken. Föreningen har ett lånelöfte på 15 miljoner kronor.
Radonmätning har även gjorts under år 2023 på Solgatan 5, 14, 24, 26, 28, 32 och 34, då värdena var för höga efter förra mätningen. Besked kommer under år 2024.
Inget elstöd till föreningen på grund av bundet avtal under åren 2021-2023. Nytt avtal har tecknats med Fortum för åren 2024-2026, vilket innebär en rejäl höjning av elpriset.
I övrigt har löpande underhåll skett i normal omfattning.
Kommande renoveringar: Höjdens Spol- och Avloppsteknik AB har relinat affärshusen, Clevevägen 2 A-C, Solgatan 2, Solgatan 4, Solgatan 6 samt Solgatan 8 A-C. Arbetena startade under hösten år 2022 och beräknas pågå i etapper under 4 år. Reliningen kommer till stor del att finansieras genom upptagning av lån i banken

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Gemensamt i fastigheten finns tvättstuga samt cykelförråd beläget i källaren. Totalt i föreningen finns tio tvättstugor varav en är mattvättstuga.
Alla tvättstugor är utrustade med torktumlare och/eller torkrum.

Föreningen har en föreningslokal i källaren på Solgatan 16, kostnad 250 kr.

Övernattningslägenhet, kostnad 100kr/natt.

Parkering

Det finns ca 180 parkeringsplatser, 60 kallgarage och 28 varmgarage. Hyrs enligt separat kö.
Alla kallgarage är utrustade med motorvärmare.
En stor gästparkering finns på den nya parkeringen på baksidan av husen.

Parkeringsplats kostar 100 kr/mån.
Parkeringsplats med eluttag kostar 150 kr/mån.
Kallgarage kostar 255 kr/mån, separat kö.
Varmgarage kostar mellan 275-742 kr/mån.

Ekonomi

Utgångspris

795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 733 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten och kallvatten
Värme, vatten, Kabel-TV och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Månadsavgift om 3622,48 kr + bredband 110 kr = 3732,48 kr

Driftkostnader

425 kr/månad
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 75 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 90 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 61 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-13
Besiktningsman: Aziz Korki, Energiekonomi

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritning

Karta och område

Solgatan 28, Skoghall

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3733 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
29
okt
Anmälan krävs
Tis 17:00-17:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Hammarö
Solgatan 28
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning