Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 1 862 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ida Helmerius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Helmerius
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Hägersten

Bokbindarvägen 55

Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 1 862 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ida Helmerius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Helmerius
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trevlig etta med sovalkov och balkong med ett perfekt läge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 24 m2
  • Lägenhetsnummer: 0004
  • Byggnadsår: 1944
  • Månadsavgift: 1 862 kr
  • Driftkostnad: 467 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 6
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till denna trivsamma och charmiga 1:a där varje kvadratmeter nyttjas på bästa sätt. Perfekt planerad lägenhet med generösa fönsterpartier som erbjuder ett härligt ljusinsläpp dessutom en väl tilltagen takhöjd om ca 2,70 vilket ger en extra rymd i bostaden. Stort vardagsrum med sovalkov och goda förvaringsmöjligheter tack vare en inbyggd garderob samt ytterligare plats för förvaringsmöbler. Från vardagsrummet har du utgång till den mysiga balkongen. Trevligt, ljust och funktionellt kök, bra arbetsytor på båda sidor och ett fönster i köket som ger fint ljusinsläpp. Stilrent helkaklat badrum med badkar.

På frågan vad säljaren värderat högst med bostaden kommer möjligheten att njuta av förmiddagssol på balkongen högst upp på listan. Att lägenheten upplevs rymlig och ger utrymme för socialt umgänge men också harmonisk och lugn. Den korta promenaden till Vinterviken med både klippbad och trevliga promenadstråk är en favorit året runt. Bostadens läge med närhet till goda kommunikationer och känslan av ett levande kvarter med trevliga restauranger och caféer har också varit väldigt uppskattat.

BRF Tryckarket 6 är en stabil och välskött förening. Föreningen äger marken och fastigheten är i fint skick med stora renoveringar redan utförda. I källarplan finns föreningens tvättstuga, cykel och barnvagnsrum.

En kort promenad tar dig till Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, SATS, apotek, bank, och bibliotek. Promenerar du åt andra hållet når du Midsommarkransen och Aspudden, där grönområden och Vinterviken ger möjlighet till avkoppling. Här finns även ett brett utbud av restauranger och badbryggor för avkopplande dopp både dag och kväll.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid frågor och för att att anmäla ditt intresse!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL: Trevlig hall med plats för avhägning samt förvaring i inbyggda garderober. Vita väggar och vackert marmorgolv.

KÖK: Ljust kök med vita luckor, vitt kakel över arbetsytor och mindre fönster för ljusinsläpp och vädring. Utrustning: kylskåp med frysfack, gasspis, ugn.

RUM: Rymligt rum med plats för soffa och matplats samt sovalkov där det ryms en 1.40? säng. Ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och vitt klinker på golv. Utrustning: Handfat med badrumsskåp över och badkar.

ÖVRIGT: Källarförråd

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 24 m2
Lägenhetsnummer: 0004
Pris (Utgångspris): 1 995 000 kr
Byggnadsår: 1944
Driftkostnad: 467 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren

Byggnadssätt

Kommentar: Fastigheten består av 29, varav 4 hyresrätter bostadsrättslägenheter på adressen Bokbindarvägen 55. Boarea bostadsrätt 1434 m². Föreningen äger marken.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Trevlig balkong med plats för mindre loungemöbel eller cafégrupp, läget i sydost gör att du njuter av förmiddagssol.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv och bredband levereras via fiber av Telia, obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme, spetsvärme med oljepanna

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Telefonplan/Västberga/Hägersten/Solberga.

Omgivning

Med högt läge på Hägerstensåsen bor du nära kommunikationer till T-bana Hägerstensåsen, Telefonplan och Axelsberg på några minuters promenadavstånd samt buss från Bäckvägen som tar dig till Liljeholmen.

Vid Liljeholmstorget finner du ett shoppingcenter med cirka 90 butiker, bl.a. populära klädeskedjor, systembolag, välsorterade livsmedelsbutiker och trevliga caféer. Vill du ha ett större utbud av affärer finns Kungens kurva med IKEA och Skärholmens Centrum inom några minuters resväg med bil.

Hägerstensåsen är en stadsdel som präglas av genuina arbetarkvarter och som är beläget på en ås/bergsrygg, vilket ger invånarna fina utblickar över takåsar och trädtoppar. I området hittar du mysiga fik och restauranger bland annat Slow Hands Café där du njuter av god mat och dryck. Amfiteatern och Skateparken erbjuder utomhusaktiviteter och underhållning. Medborgarhuset är ett kulturhus och folkets hus som fungerar som en av Stockholms största samlingslokaler. Det finns en välsorterad ICA-butik på "Åsens" torg, tillsammans med andra butiker som blomsteraffär och spelbutik. Området kring Hägerstensåsen är mycket lugnt och trevligt med härliga grönområden direkt utanför porten. Området har under senare år blivit alltmer populärt och för dig som både gillar stadsliv, och natur- och friluftsliv finns här många möjligheter. På promenadavstånd ligger härliga Vinterviken med motionsspår, kolonilotter, båthamn, badmöjligheter i Mälaren och caféer. Omgivande natur ger möjlighet till aktiviteter även under vintertid såsom skridsko- och skidåkning.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,026175

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

525 767 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Tryckarket 6 är en äkta bostadsrättsförening i Hägerstensåsen med 29 st lägenheter varav 25 st upplåts med bostadsrätt och 4 st med hyresrätt. I föreningen finns fortfarande 4 st hyresrätter som kan ses som en dold tillgång inför framtida försäljningar. Föreningen äger marken sedan 2019 och registrerades 2017. Huset är kulturklassat, H klass. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel är 10%.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2024: Renovering takterass
2021: Fönsterrenovering där fönstren tätats och målats (bevarad 40-talscharm då fastigheten är K-märkt)
2020: Insida fönster i lägenheterna har målats om
2007: Installation av bergvärme
2006: Tvättmaskiner
2000: Badrum genomgående ombyggda
1999: Ombyggnadsår med bland annat stambyte, nya elinstallationer i lägenheterna, takomläggning och balkongrenovering.
1997: Oljepannor.
Kommande renoveringar: Föreningen planerar att renovera garaget på bottenvåningen och göra om det till nya källarförråd, samt eventuellt en gästlägenhet, ett styrelserum och ett gym. Detta kommer att påbörjas så fort hyresgästen som hyr lokalen flyttat ut.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en tvättbänk. Det finns även ett cykelförråd. Till varje lägenhet finns nyttjanderätten till ett lägenhetsförråd samt ett matkällarförråd.

Parkering

Föreningen har 17 p-platser som kostar 300 kr/mån. Finns lediga platser i dagsläget.

Kommunikationer

Buss 147 till Liljeholmen stannar på nära gångavstånd. Vid Liljeholmen finns T-bana, bussterminal samt tvärbana som trafikerar sträckan Solna - Sickla. T-bana Hägerstensåsen, Telefonplan och Axelsberg finns på 10 minuters gångavstånd

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 862 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Kabel-tv och bredband levereras via fiber av Telia, obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Driftkostnader

467 kr/månad
Årlig elförbrukning: 506 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 276 kr
Försäkring: 191 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 125 kWh/kvm/år
Specifik energianvändning: 69 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-08-09
Besiktningsman: Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB,
Beskrivning: Energideklarations-ID: 1311647
Radonmätning: Utförd
Ventilationskontroll (OVK): Utförd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta och område

Bokbindarvägen 55, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 1862 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Telefonplan/Västberga/Hägersten/Solberga., Stockholm
Bokbindarvägen 55
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning