Hoppa till innehåll
 
Budgivning pågår
Pris (Utgångspris): 
1 695 000 kr
Månadsavgift: 7 258 kr/månad

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malin Da Silva, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Da Silva
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Märsta

Merkurigatan 35

Budgivning pågår
Pris (Utgångspris): 
1 695 000 kr
Månadsavgift: 7 258 kr/månad

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malin Da Silva, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Da Silva
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Märsta - Steninge

  • Typ: Parhus
  • Rum: 5, varav 3-4 sovrum
  • Boarea: 116 m2
  • Lägenhetsnummer: 1001
  • Byggnadsår: 1990
  • Månadsavgift: 7 258 kr
  • Driftkostnad: 3 194 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Äntligen ett parhus till salu på mysiga Merkurigatan! Huset ligger med skogsdunge precis mittemot entrén och en härlig tomt med grönskande träd och buskar mot gångväg på baksidan där det även finns ett eget uteförråd. Utanför huset kan du njuta av dagens alla soltimmar på någon av de två altanerna, den ena med morgonsol på framsidan och den andra med eftermiddagssol på baksidan. Precis intill huset har du en carport där du kan parkera din bil. Västra Galaxen 1 ger dig tryggheten av en förening med fina omgivningar och lekparker. Inuti huset har du en perfekt disponerad bostad i form av tre sovrum samt duschrum på övre plan och kök, vardagsrum samt duschrum och tvättstuga på entréplan. Vardagsrummet har en härligt rymd tack vare den den höga takhöjden och här finns även möjligheten till ett fjärde sovrum. Bostaden är i behov av uppfräschning då den inte renoverats sedan byggåret 1990. Huset ligger på promenadavstånd till buss och förskola samt skola. Välkommen att sätta din egen prägel och låta dig och din familj skapa oförglömliga minnen!

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med spaljé mot köket och till vänster ett kapprum där du kan hänga av dig dina ytterkläder.

KÖK
Genom fönstret har du fin utsikt mot husets entré där du kan njuta av morgonkaffet i solen på altanen. Bakom skåpluckorna i trä kan du förvara ditt porslin och ovanför bänkskivan i laminat och zink sitter kakel. Utrustning i köket; kyl och frys, spis/ugn, spisfläkt och diskmaskin (årtal okända). På golvet ligger samma laminat som i hallen och på väggarna sitter målad vävtapet.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med hög takhöjd samt ett rum med valv som ingång. Detta rum kan användas som ett fjärde sovrum eller tevehörna eller matsalsdel. Från vardagsrummet når du altanen. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade.

ALTAN
Mysig altan där du kan njuta av eftermiddags- samt kvällssolen. Utanför altanen finns en grästäppa, en vackert grönskande björk, nyponbuskar samt ett uteförråd.

DUSCHRUM
Väggarna har delvis kakel samt våtrumstapet och på golvet ligger plastmatta. Här finns en WC-stol, en kommod med handfat och skåp under samt spegel ovanför, en duschplats och en elburen handdukstork.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med grovhandfat samt tvättmaskin och torktumlare. Du når tvättstugan inifrån hallen samt utifrån husets entré. På golvet ligger plastmatta och väggarna har målad vävtapet.

KLÄDKAMMARE
Här kan du organisera dina kläder och saker.

ÖVRE PLAN
Plastmatta på samtliga golv samt tapetserade väggar.

SOVRUM 1
Stort sovrum med utsikt mot husets entré. Här finns plats för en dubbelsäng samt annat möblemang.

SOVRUM 2
Även detta sovrum ligger med utsikt mot husets entré.

SOVRUM 3
Från detta sovrum kan du blicka ut mot husets baksida och altan.

DUSCHRUM
Väggarna har delvis kakel samt våtrumstapet och på golvet ligger plastmatta. Här finns en WC-stol, ett handfat med spegelskåp ovanför, en duschplats och en elburen handdukstork.

Sammanfattning

Typ: Parhus
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 116 m2
Lägenhetsnummer: 1001
Pris (Utgångspris): 1 695 000 kr
Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: 3 194 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via Tele2

Värme- och ventilationsanläggning

Varje lägenhet har sitt eget värme- och ventilationssystem där värmen produceras av en elpanna för vattenburen värme. Värmen sprids ut i lägenheterna från ett luftvärmeaggregat och fördelas till de olika rummen genom ett system av luftkanaler. Sedan luften avgivit sin värme återförs en del av den till luftvärmeaggregatet för förnyad uppvärmning. Före uppvärmningen blandas den återförda luften med förvärmd och frisk uteluft från det värmeåtervinningsaggregat som normalt sitter sammanbyggt med köksfläkten. Det är viktigt att alla fläktar i luftvärmeaggregatet och värmeåtervinningsaggregatet alltid är igång för att ventilationssystemet skall fungera på avsett sätt.
Det finns dessutom en luftvärmepump i varje lägenhet som föreningen installerat.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Steninge

Omgivning

STENINGE

OMGIVNING
Steninge är ett mysigt område söder om Märsta där du kan bo i både lägenhet, radhus och villor. Det är nära till trevlig natur och på promenadavstånd ligger Steningebadet som är en av kommunens finaste badplatser. Midgårdsbadet en bit bort invigdes 2010 och ligger intill Midgårdsvallen. Badet är Nordens första biologiskt renade utomhusbad.

KOMMUNIKATIONER
Bra bussförbindelser till Märsta station. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Buss går också från stationen till Arlanda.

SERVICE
Valsta Centrum som ligger i närheten av Steninge består av diverse småbutiker. Du hittar t ex mataffär, vårdcentral och restauranger. Här finns också ett bibliotek. Från Steninge är det cykelavstånd till Märsta Centrum med gym, bibliotek, mataffärer, café, butiker, systembolag och apotek.

Vid Valsta Centrum finns sim- och sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Steninge ligger flera förskolor. På Saturnusringen finns förskolan Saturnus, på Jupitergatan förskolan Raketen, Förskolan Orion ligger på Oriongatan, på Ragnagatan ligger förskolorna Edda och Ragna. Skattkammaren ligger på Buregatan och Waldorf Solblomman på Sleipnergatan. Det finns ytterligare förskolor lite längre bort i Valsta. Skolor som ligger i närheten är Eddaskolan (F-6), Galaxskolan (F-6) och Sagaskolan (F-3).
Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,75511
Andel av månadsavgift: 0,0075511

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

990 103 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Västra Galaxen 1 finns på adresserna Merkurigatan, Jupitergatan och Uranusgatan. I föreningen finns 138 bostäder i storlekarna 2 rok – 6 rok. Bebyggelsen består till största delen av marklägenheter i två plan. Det finns både radhus och parhus. De mindre lägenheterna är enplanslägenheter.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stamspolning och inspektion av avloppsrör utfördes ca 2018
Kommande renoveringar: Föreningen byter ut värmepannor och luftvärmepumpar fortlöpande.
För ytterligare renoveringar se årsredovisning

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet som är 4 rok och större finns ett uteförråd på tomten.
Mot kvittens går det att låna gräsklippare, skottkärra, motordriven häcksax, vertikalskärare och hänggrenrensare

Parkering

Carport med eluttag ingår i månadsavgiften

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: I nuläget finns ingen avgiftshöjning inplanerad (info från BRF nov 2023)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 695 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

7 258 kr
I avgiften ingår bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

3 194 kr/månad
Årlig elförbrukning: 16582 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftkostnaden är beräknad enligt en schablon.

Fördelas enligt följande

El: 2 500 kr
Försäkring: 470 kr
Vatten: 60 kr
Sophämtning: 164 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

I nuläget finns ingen avgiftshöjning inplanerad (info från BRF nov 2023)

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 142 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 89 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-05-20
Besiktningsman: Kent Östergård

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta och område

Merkurigatan 35, Märsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7258 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Steninge, Sigtuna
Merkurigatan 35
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning