Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 6 028 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jimmy Rossetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jimmy Rossetti
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Juan Lagos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Juan Lagos
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Handen

Vallavägen 135

Utgångspris: 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 6 028 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jimmy Rossetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jimmy Rossetti
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Juan Lagos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Juan Lagos
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Rymlig 2a i markplan med stor terrass och badrum i toppskick

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 67 m2
  • Lägenhetsnummer: 90
  • Byggnadsår: 1967
  • Månadsavgift: 6 028 kr
  • Driftkostnad: 589 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 4

Välkommen till generös lägenhet med stor terrass. Här bor du på en lugn adress med närhet till centrum, bussar och pendeltåg. Det bästa med lägenheten är utgång till stor terrass med gott om utrymme för fina utemöbler och härliga sommardagar. Skyddat läge med omfamnande buskar. Generösa rum gör lägenheten lätt att möblera för att skapa ett trivsamt hem. Det sociala och stora vardagsrummet erbjuder bra ytor. Perfekt för både soffa och matbord. De stora fönstren i vardagsrummet och köket ger bra ljusinsläpp i lägenheten samt utsikt över gården. Snyggt kök med gott om arbetsytor och plats för matbord. Badrummet har nyligen stambytts och renoverats till toppskick. Mycket fina materiaval och fin design. Självklart finns tvättmaskin och torktumlare för att förenkla vardagen. Lägenhet har även rymligt sovrum samt gott om förvaring i garderober och klädkammare. Klädkammare är väldigt rymligt och går att använda som sovrum eller kontor. Förråd finns även i källaren.

I hjärtat av Handen bor du mycket centralt. Naturnära med närhet till bland annat bra kommunikationer, restauranger, badsjö, köpcentrum, tågstation och busshållplats. Haninge köpcentrum och Rudan sjö ligger inom gångavstånd, Port 73 en cykeltur bort och Centralen ligger en halvtimme från bostaden.

Vänligen kontakta Jimmy Rossetti för mer info och privat visning 0701088071

Om Bostaden

Beskrivning

HALL MED KLÄDKAMMARE
Rymlig och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finns även utrymme för flera garderober. Hallen leder in till en inre hall med god förvaring, Här finns även rymlig klädkammare och badrum. Klädkammaren är så stor så man kan ha det som mindre sovrum eller kontor

VARDAGSRUM
Luftigt och kvadratsmart vardagsrum med varm känsla. Mycket ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-bänk och annat i inredningsväg. Här finns även utgång till terrassen.

TERRASS
Magisk terrass med en med plats för fina utemöbler och härliga sommardagar i solen. Buskar ger en lummig känsla och skyddar mot insyn.

KÖK
Välplanerat kök i snygg design med gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Kökets maskinella utrustning möter dagens standard och vid fönstret finns plats för matbord.

BADRUM
Stambytt badrum i absolut toppskick. Mycket fina materialval och fin design. för att förenkla vardagen finns både tvättmaskin och torktumlare

FÖRRÅD
Förråd finns i källaren

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 67 m2
Lägenhetsnummer: 90
Utgångspris: 1 800 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: 589 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 4

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tele2 för Tv och ownit för bredband (100/100 mbit). (Enligt styrelsen 2024-03-11)
Bredband: Ownit är leverantör för bredband till föreningen. 100/100 mbit ingår genom ett obligatoriskt tillägg på månadsavin.
TV: Basutbud via Comhem ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme samt FTX ventilation

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,004902
Andel av månadsavgift: 0,004901

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

741 549 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Det är 10 fristående eller sammanhängande byggnader i tre våningar både med och utan hiss. Av de 24 trapphusen är 13 försedda med hiss. Hiss finns i trapphusen på Vallavägen 115 – 121, 129 -131, 137 – 139, 143 – 145, 151 -155.

Området består av Västergården 111 – 133 och Östergården 135 – 157 och mitt emellan ligger den gemensamma Mellangården.

Lekplatser för de mindre barnen finns på innergårdarna. På Mellangården finns en lekplats för de lite större barnen. Lekplatserna är under utveckling. Inom området finns även en grillplats belägen på gräsplanen framför portarna 131 och 133.

Ett antal lägenheter i Solstigen är hyresrätter. Föreningen är hyresvärd för hyresgästerna. När en hyresgäst flyttar säljer föreningen lägenheten och lägenheten ombildas till bostadsrätt. Föreningen har 194 lägenheter varav 24 hyreslägenheter per den 2021-02-02.

Delat ägande godkänns, minsta andel 10%.

Mer information finner du på föreningens hemsida: https://brfsolstigen.se/

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Styrelsen uppdrog 2012 åt Avloppsteknik Svenska AB att göra en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning.
2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande ”skarvar och böjar”.
2016 startade arbetet med bland annat lekplatsbesiktning med åtgärder
2016 dräneringsgrus till huskropparna
2016 sockelputsen åtgärdas, utbyte 12 st.
2016 FTX-aggregat med OVK-besiktning, samt injustering av ventilation.
2016 fasadvegetationen åtgärdas
2016 renovering av två hissar
2016 PCB-sanering av balkongnos.
2017 påbörjades projektarbetet med att se över eventuellt skadad sockelputs. För att komma åt alla ytor vid markplan genomfördes en rensning av växtligheten utmed fasaderna.
2018 dräneringsskydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna .
2018 renovering av två hissar
2019 genomförde föreningen ett ventilationsprojekt och i samband med detta genomfördes även OVK besiktning. Under samma år hade föreningen ett bergvärmeprojekt som drog ut på tiden, bergvärmen togs i drift i april 2020. (Mer finns att läsa i årsredovisningen 2019 på föreningens hemsida)
2021 stamspolning
Kommande renoveringar: Föreningen håller på att genomföra ett stambyte under 2024 och förväntas att lägenheter kommer vara klara slutet av sommaren 2024. (Enligt styrelsen 2024-03-11)

Gemensamma utrymmen

Boende har tillgång till betaltvättstuga, det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.
Utöver tvättstuga finns det cykelrum/barnvagnsrum i de flesta portar.

I de flesta portar så ligger förrådet på markplan, dock så finns det några portar (de med skyddsrum) som har förråden i källaren.

Parkering

Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport.
Priserna är enligt följande: Parkering 250:-/mån samt carport 400:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. (Enligt styrelsen 2024-03-11)

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen höjde avgiften med 5% from januari 2024. (Enligt styrelsen 2024-03-11)

Ekonomi

Utgångspris

1 800 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 028 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Värme, vatten, och basutbud av tv kanaler ingår i avgiften.
Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavin om 100kr/mån.

Driftkostnader

589 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2605 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 294 kr
Försäkring: 195 kr
Bredband: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 5% from januari 2024. (Enligt styrelsen 2024-03-11)

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 103 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 57 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-01-10
Besiktningsman: Rickard Berg

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Vallavägen 135, Handen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6028 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Haninge
Vallavägen 135
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning