Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 957 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Selma Fazlic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Selma Fazlic
Fastighetsmäklare, Ekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Handen

Arkens väg 8

Månadsavgift: 4 957 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Selma Fazlic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Selma Fazlic
Fastighetsmäklare, Ekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Central och fin tvåa med 3,1 m i takhöjd!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 56 m2
  • Lägenhetsnummer: 72
  • Byggnadsår: 2009
  • Månadsavgift: 4 957 kr
  • Driftkostnad: 420 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 6
  • Hiss: Ja

På de lugna gatorna kring Arkens väg finns nu möjligheten att flytta in i en fin, modern tvåa där inget arbete behöver göras. Alla bostadens rum är väldigt rymliga och balkongen likaså.

Här bor du med hiss i huset, garage för 700kr/månaden. Ovanligt för nyare bostadshus är att det även ingår förråd till lägenheten. Föreningen är i övrigt välskött och med god ekonomi.

Området runt Arkens väg erbjuder bland annat shopping i det närliggande Haninge C. Skogspromenader, cykling, bad och frisbeegolf i rudans naturområde och kommunikationer på gångavstånd via pendeltåg eller buss. Behöver du handla finns Ica tvärs över gatan öppet till 21 eller Arkens livs öppet till 19.

Välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Välkomnande och ljus hall. Redan här möts man av en högstandard och fina materialval. Gott om utrymme för att hänga av kläder och skor bakom tre garderober. Genomgående ekparkett.

BADRUM
Med ingång från hallen når du badrummet som är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns allt du behöver så som, wc, handfat, badkar, tvättmaskin, torktumlare med arbetsbänk och förvaring ovanför. Allt med fin design och genomtänkta materialval.

VARDAGSRUM
Hemmets hjärta är det stora, luftiga vardagsrummet. Här finns det plats för sociala tillställningar och familjelivet. Tack vare stora fönster har man härligt ljusinsläpp.

BALKONG
Härlig balkong i generös storlek med plats för loungemöbler. Balkongen ligger i sydostläge vilket möjliggör att du kan avnjuta frukost och morgonkaffet i solen.

KÖK
Underbara middagar kan avnjutas med familj och vänner i det rymliga köket. Här finns det plats för större matbord samt gott om skåp och arbetsytor. Ljusa köksluckor och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis, ugn och fläkt.

SOVRUM
Stort sovrum med bra storlek där man får plats med dubbelsäng samt garderober.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 56 m2
Lägenhetsnummer: 72
Byggnadsår: 2009
Driftkostnad: 420 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Tv/Internetanslutning

TV-anslutning: Kabel-TV via Tele2
Bredband/ Telefoni: gruppavtal med Telenor - tjänst som ingår är Bredband 250/100.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluftsventilation (F)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Omgivning

Handen

Handen domineras av flerfamiljshus och centralt i Handen vid Handenterminalen byggs Haningeterrassen i ett antal etapper. Området beräknas vara klart år 2023 med bl a ytterligare 600 bostäder. Det finns även friliggande villor och grupphusområden. I den regionala utvecklingsplanen för Stockholms län är Haninges stadsbygd utpekad som en regional stadskärna. Det innebär att Handen ska bli mer stadslik. Det ska vara bekvämt och tryggt att röra sig till fots och service och aktiviteter ska vara tillgänglig även på kvällar.


Natur och fritid

Natur och fritidRudans friluftsområde med promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här.

Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall.

Centralt i Handen finns Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor. I södra delen av Handen finns Slätmossens naturpark.

Affärer och Restauranger

I centrala Handen finns Haninge centrum med ett stort antal butiker och restauranger. Ett större handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd ligger i anslutning till Handens trafikplats. Där finns bl a Port 73, ICA Maxi och Biltema.

Skolor och Barnomsorg

Runstensskolan F-6, Söderbymalmsskolan 7-9, Vikingaskolan F-6, Deltaskolan 7-9, Haninge Montessoriskola F-5, Rudanskolan 4-9, Fredrika Bremer gymnasiet, Riksäpplet gymnasieskola.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,003074
Andel av månadsavgift: 0,010032

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

451 004 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Fyrspännaren består av totalt 81 lägenheter i två hus. Husen, som har 5-6 våningar, var inflyttningsklara 2009. Båda husen har hiss och har privata innergårdar och gröna ytor. Föreningen var etapp två av HSB:s stora projekt i området som totalt utgjordes av 400 lägenheter.
Fjärrvärme och mekaniskt till luft.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 - Garage Garantiåtgärder
2016 - Gård Nytt tätskikt på gård
2016 - Mark Installation av ny trappa
2016 - Fönster Fönsterputsning
2016 - Mark Nyanläggning av rabatt vid Arkens väg 3
2017 - Låssystem Aptusläsare till soprumsdörrarna
2017 - Mark Spolning av dagvattenbrunnar
2017 - Ventilation Filterbyte
2018 - Taksäkerhet Montering av gångbryggor
2018 - Mark Ny grind till gården
2018 - Avlopp Stamspolning
2018 - Mark Linjemarkering p-platser samt avbärarräcken
2019 - Fasad Garantiåtgärd tätning av fogar
2019 - Invändigt bygg Brandtätningar inom byggnaden
2019 - Soprum Målning av golven
2020 - Ventilation OVK besiktning samt kanalrensning
2021 - Bjälklag Brandtätning
2021 - Tele Porttelefoni/låssystem
2022 Avlopp Stamspolning
Kommande renoveringar: Föreningen planerar inte några större renoveringar under 2024 i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2024-04-19).

Gemensamma utrymmen

En grovtvättstuga finns.
Det finns 1 förråd till varje lägenhet samt möjlighet till däckförvaring i garagen. Föreningen har också ett antal förråd för uthyrning men till dessa är det för närvarande kö.

Parkering

Garageplats 700 kr/mån
Parkeringsplats 350 kr/mån
Det finns även 13 laddplatser för elbil i garagen.

Just nu finns det inga lediga parkeringsplatser, men det går bra att ställa sig i kö via Fastum. (Info och priser från föreningens hemsida 19/4-2024).
Kontakta Fastum för information kring hur kölistan ser ut. Tel: 90220

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsändringar i år enligt styrelsen. (enligt brf 20240419)

Kommunikationer

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm.

Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Pantsatt
Pantsatt innebär att säljaren har bolån med bostaden som säkerhet. Dessa löses alltid på tillträdesdagen i samband med att köparen erlägger slutlikvid.

Bostadsbevakning
För att ge dig bästa insynen på marknaden får du en bevakning av det område som du visat intresse av. Dina personuppgifter administreras av oss och inkluderar att bevakningen kan skapas. Denna bevakning kan i varje mail avslutas eller förändras av dig. På så vis ökar du chanserna att hitta bostäder innan de kommer ut på Hemnet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 957 kr
Värme, vatten, bredband, TV basutbud via Tele2.
Medlemen behöver inte ha ett eget bostadsrättstillägg. Det ingår i föreningens försäkring.

Driftkostnader

420 kr/månad
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 170 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsändringar i år enligt styrelsen. (enligt brf 20240419)

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 95 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-03-08
Besiktningsman: Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 12 Visa alla 18 bilder
 

Planritning

Karta och område

Arkens väg 8, Handen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4957 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Haninge
Arkens väg 8
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning