Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
2 795 000 kr
Månadsavgift: 4 121 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stefan Engroos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Stefan Engroos
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tullinge

Flottiljvägen 169

Pris (Utgångspris): 
2 795 000 kr
Månadsavgift: 4 121 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stefan Engroos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Stefan Engroos
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trevlig trea i populär förening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 86 m2
  • Lägenhetsnummer: 13
  • Byggnadsår: 2014-2016
  • Månadsavgift: 4 121 kr
  • Driftkostnad: 659 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3
  • Hiss: Ja

Varmt välkomna till denna moderna 3:a med perfekt planlösning, stora ytor och härligt ljusinsläpp! Lägenheten erbjuder stora fönsterpartier som ger en luftig och öppen känsla samt en härlig balkong som nås via vardagsrummet. De två rymliga sovrummen (varav ett med egen klädkammare) ramar in köket, matplatsen och vardagsrummet som ligger i mitten av lägenheten med modern och öppen planlösning.
Vidare erbjuds:

- Rostfria vitvaror i köket
- Helkaklat duschrum med tvätt och torkmaskin
- Två förråd, varav ena utanför bostaden
- Bredband 1000/1000 mbit ingår i avgiften
- Parkering med elbilsladdare hör till lägenheten (separat kostnad)
- Eftermiddagssol på trevlig balkong
- Grillmöjligheter med gasol eller elgrill på balkong
- Genomgående parkettgolv och målade väggar
- Närhet till skolan, förskola, buss samt ICA

Brf Flottiljen stod klart 2015-2016 och har 45 bostadsrätter på Flottiljvägen 167-173. Föreningen är välskött med låg belåningsgrad samt låg månadsavgift som inkluderar uppvärmning, VA samt internet, TV samt IP-telefoni via All-Tele. Rikstens Friluftsstad är ett mycket populärt och modernt området med fina förskolor och skolor, välsorterad ICA på kort gångavstånd, pizzeria, lekplatser och inte minst stora naturområden och möjligheter för sportaktiviteter. Ett lättskött och problemfritt boende som ger tid åt att njuta av de härliga orienteringsstråken runt området, is- och tennishallarna i Brantbrink eller varför inte åka till närliggande Lida med badvänliga sjön på sommaren och isbana och skidspår på vintern.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Välkomnande hall med avhängning direkt till vänster. Längre in i hallen finns även ett förråd för förvaring. Ekparkettgolv och målade väggar.

Kök:
Fint kök i vitt med gott om arbetsyta samt förvaringsskåp. Bänkskivan går i grått och stänkskyddet i svart. Maskinellt finns kyl/frys , häll, mikro, diskmaskin och spisfläkt. Vitvarorna går i rostfritt. Intill fönsterna finns bra plats för matgrupp. Ekparkettgolv och målade väggar.

Vardagsrum:
Trevligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Här finns bra plats för soffgrupp, mediamöbel samt annat möblemang. Stora fönsterpartier för fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet når man även den härliga balkongen. Ekparkettgolv och målade väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum i fina färger med golvvärme. Här finns duschhörna med vikbara glasväggar, kommod i vitt, spegelskåp samt handdukstork. Här finns även tvättdel som erbjuder tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1:
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och annan önskad möblering. Ekparkettgolv och målade väggar. Nås från hallen/köket.

Sovrum 2:
Generöst sovrum med egen walk-in-closet. Här finns plats för dubbelsäng samt annat möblemang. Ekparkettgolv och målade väggar. Nås från vardagsrummet.

Balkong:
Fin balkong med gott om plats för loungemöbler och annat möblemang.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 86 m2
Lägenhetsnummer: 13
Pris (Utgångspris): 2 795 000 kr
Byggnadsår: 2014-2016
Driftkostnad: 659 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Enligt information från tidigare försäljningar:
Internetanslutning ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Enligt information från tidigare försäljningar:
Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-anläggning.
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.
Vattenburen värme i radiatorer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Botkyrka
Område: Tullinge

Omgivning

Välkommen till Riksten Friluftsstad i Tullinge som tillhör Botkyrka kommun.
Riksten Friluftsstad är en plats med en begynnande småstadskänsla, som kommer bestå av ca 3500 bostäder som färdigbyggd stadsdel. Här blandas barnfamiljer med äldre samt studenter.

Kommunikationer
Buss 721 trafikerar idag Rikstens Friluftsstad och Tullingestation. Vid Tullinge station finns gratis infartsparkering för de som pendlar. SL planerar att sätta in snabbussar mellan Tumba och Flemingsberg via Rikstens Friluftsstad när den nya länsvägen 226 är klar.
Det finns även en bra gång- och cykelväg mot Tullinge skog och stationen.
För mer information och tidtabeller, besök www.sl.se

Natur och fritid
Är du en natur och friluftsmänniska?
Lida friluftsgård ligger ca 10 km söder om Tullinge. Här finner du allt från bad, fina grönområden, motionsspår samt en vattenskidklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi för dig som vill stanna till. På vintern är det perfekt för dig som vill åka skidor både på längden och utför, det finns även möjlighet att åka skridskor när isarna plogats.

Friluftsområdet Brantbrink ligger ca 2 km från Tullinge C. Här finner du ishall, tennisplan, fotbollsplan samt orienteringsspår, varav några elljusspår som under vintern används som skidspår.

Flottsbro friluftsområde ligger också ca 10 km från Tullinge. Även här finns det möjlighet till bad på sommaren och skidåkning på vintern.

Vid Tullingesjön ligger det vackert belägna Stendalsbadet. För dig som är båtägare är detta ett perfekt ställe för en fin utflyktsdag. Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar. Det finns även en brygga, beachvolley-bollplan samt ett trevligt grillområde. Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Affärer och restauranger
I Riksten Friluftsstad finns i dag en livsmedelsbutik, pizzeria, frisör, dansskola, tandläkarmottagning, biograf, sommarcafé och ett hunddagis. Utbudet av butiker ökar givetvis i takt med att området växer. Tullinge Centrum erbjuder allt från livsmedelsaffärer, restauranger, caféer, banker, vårdcentral, folktandvård och apotek, helt enkelt allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Skolor och barnomsorg
Rikstens skola stod klar 2013 och rymmer 600 elever från förskoleklass till åk 9. I Rikstens friluftsstad finns det totalt tre förskolor, Nova, Luna och Kometen med plats för cirka 250 barn. I etapp 4 byggs ytterligare en förskola med sex avdelningar. För mer information besök gärna kommunens hemsida på www.botkyrka.se.

Övrigt
Huddinge sjukhus och Södertörns högskola ligger ca 3,5 km från Tullinge Centrum. Det finns möjlighet att ta buss, bil eller varför inte ta en promenad eller cykeltur dit.

Andel i föreningen

Andel av månadsavgift: 2,3341%

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

185 647 kr
Enligt årsredovisningen 2022:

Räntebärande skulder 10 966 000 kr
Räntebärande tillgångar 0 kr
Likvida medel 3 012 309 kr
Nettoskuld BRF 7 953 691 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Enligt årsredovisningen 2022:

Bostadsrättsföreningen Flottiljen 3 ligger i Riksten, Tullinge som är beläget i Botkyrka kommun.
Föreningen äger fastigheten Bataljonen 28 & 29, Botkyrka kommun.
Antal lägenheter: 45 bostadsrätter (total lägenhetsyta: 3 729)

Portkod/nyckelbricka:
Föreningens entréer är utrustade med kodlås.

Vid färdigställande av lägenheterna var lägenheterna uppdelade i två föreningar; Flottiljvägen 167+169 tillhörde Brf Flottiljen 3 och Flottiljvägen 171+173 tillhörde Brf Bataljonen 28. Genom en fusion 2017-05-31 så sammanslogs de två föreningar till en och samma, Brf Flottiljen 3.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam, där även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter ingår. HSB har hand om föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Enligt årsredovisningen 2022:

Föreningen har:
Färdigställt motorvärmare och laddningsstation för el-bil.
Man har synat yttertaket, installerat och kompletterat ytterbelysning på förråd och cykelförråd samt installerat två kompletterande vattenutkastare på nr 167 samt nr 173 mot innergården. Föreningen har även haft garantibesiktningar (två-års) av fastigheterna.

2019 - Installation av motorvärmeuttag och ladd-stolpar.
2016 - Förberett samtliga parkeringsplatser för motorvärmare och laddning av el-bil.
2016 - Tagit in offert för cykelställ.
2016 - Tagit in offert för akustikplattor i trapphus.
Kommande renoveringar: Enligt årsredovisningen 2022:
Föreningen har en upprättad 30-årig underhållsplan vilken kontinuerligt ses över.

2022 - 5-års kontroll av oljeavskiljare
2023 - Komplettera gräsytor och linjemarkering P-rutor
2024 - Målning av trapphus
2025 - Ommålning förrådsfasad., byte hisslinor, spolning av stammar

Gemensamma utrymmen

Enligt information från tidigare försäljningar:
Föreningen har inga gemensamma utrymmen annat än gemensamma markytor och parkeringsplatser.

Parkering

Enligt årsredovisningen 2022:

Föreningen har 48 parkeringsplatser.
Respektive lägenhet har 1 parkeringsplats med laddstolpe, p-platsen kostar 350 kr/månad och faktureras tillsammans med månadsavgiften. Det finns även 3 st gästparkingar.
Kontakta föreningen/förvaltaren för mer information angående avgifter och eventuell kötid.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Enligt årsredovisningen 2022:

En avgiftshöjning om 3% skedde 2023-01-01.

Övrigt

Säljarens ord:
Området:
Att ha nära till skog och natur men att också kunna ta sig lätt med både bil och kommunalt från bostaden. Att ha nära till en mataffär. Men också många lekparker att utforska för barnen.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 121 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

659 kr/månad
Årlig elförbrukning: 1953 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 659 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Enligt årsredovisningen 2022:

En avgiftshöjning om 3% skedde 2023-01-01.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 84 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 77 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-12-20

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 26 Visa alla 32 bilder
 

Planritning

Karta och område

Flottiljvägen 169, Tullinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4121 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tullinge, Botkyrka
Flottiljvägen 169
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning