Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 421 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alexander Lindeberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexander Lindeberg
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tullinge

Nyängsvägen 8

Månadsavgift: 4 421 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alexander Lindeberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexander Lindeberg
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modern och ljus 2:a med flexibel planlösning högst upp utan insyn!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 65,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 41
  • Byggnadsår: 2015
  • Månadsavgift: 4 421 kr
  • Driftkostnad: 656 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 4
  • Hiss: Ja

På eftertraktad adress i centrala Tullinge finner du denna fantastiska tvåa (möjlig trea) högst upp i huset!
Lägenheten ligger i populära föreningen HSB Fagerliden där huset stod klart hösten 2015.

Vidare erbjuder denna lägenhet:

-Stor balkong med utsikt mot innergården
-Bra planlösning, möjlig trea
-Genomgående ekparkettgolv och vita väggar
-Fint kök
-Helkaklat duschrum
-Tvättmöjligheter i lägenheten
-Klädkammare i hallen
-Förråd i källaren
-Övernattningslägenhet i föreningen
-Gym finns i föreningen

Ett bekvämt boende centralt beläget invid Tullinge Centrum med pendeltåg, buss, mataffärer och gym precis invid knuten. På ca 20 minuter är man inne på Stockholms Central med pendeltåget. Närhet till både Lida Friluftsgård, Rikstens golfklubb, Tullingesjön, samt Brantbrinks IP.
Varmt välkomna på visning!

Säljaren ord:
Om Lägenheten: Jag har verkligen älskat att bo i den här bostaden och är övertygad om att du kommer att känna precis samma sak. Den här lägenheten passar dig som bor själv, er som är två, eller till och med den lilla familjen. En av de stora fördelarna är den rymliga planlösningen, där möjligheten finns att sätta upp en vägg och omvandla den till en trea. Det gör den till en flexibel bostad som fungerar både nu och för framtiden.

Om du, precis som jag, uppskattar att njuta av solen, kommer du att älska balkongen. Den ligger högst upp i huset med en fin utsikt mot den lugna innergården och erbjuder solsken från tidig morgon till sen eftermiddag, mellan 08-16 – perfekt för helgfrukostar och morgonkaffet i solen.

Lägenheten har fönster ifrån två håll, vilket skapar ett fantastiskt ljusinsläpp och ger en ljus, levande atmosfär.

Den känns både fräsch och modern, byggd 2015, men upplevs som en nyproduktion med alla de bekvämligheter som det innebär.

Jag uppskattar också den luftiga planlösningen. Den rymliga klädkammaren är ett stort plus, och tack vare den utmärkta ljudisoleringen är det tyst och rofyllt – jag hör sällan eller aldrig grannarna.

Läget är också oslagbart. Här bor du centralt, med bara 5 minuters promenad till pendeltågsstationen som tar dig till Stockholm City på 22 minuter. Tullinge Centrum ligger också nära, med allt från matbutiker och gym till restauranger och caféer – allt du behöver för en smidig vardag.

I huset finns även ett gym på källarvåningen, vilket kan ersätta behovet av ett gymkort. I källaren finns dessutom ett förråd för extra förvaring, och om du har bil finns möjlighet att hyra en parkeringsplats.

Lägenheten är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare, vilket gör att du slipper tänka på att boka tider i tvättstugan.

Det finns mycket jag har uppskattat med min bostad, men det som sticker ut mest är vardagsrummet, balkongen och det stora sovrummet där jag har haft min musikstudio. Dessutom är närheten till tåg och centrum en stor fördel. Jag tycker också att det är en väldigt fin lägenhet – man mår alltid bra när man kliver innanför dörren. Den här lägenheten har uppfyllt alla mina behov, och jag hoppas att den kommer att göra detsamma för dig.

Om området: Tullinge kombinerar lugn småstadskänsla med närhet till Stockholms stadspuls. Här bor du i ett naturnära område med promenadstråk runt Tullingesjön, badplatser och fina motionsmöjligheter vid Branbrinks IP. Oavsett om du är en aktiv person, söker lugn och ro, eller vill ha allt nära till hands, passar Tullinge för dig.

Lägenheten ligger centralt med 5 minuters gångavstånd till både pendeltågsstationen, som tar dig till Stockholm City på 22 minuter, och Tullinge Centrum, där du hittar allt från matbutik och gym till restauranger och caféer. Dessutom ligger Huddinge Centrum med sitt bredare utbud i närheten och Huddinge sjukhus, vilket känns tryggt.

För dig som gillar friluftsliv finns närhet till både Rikstens golfbana och skidbacken i Flottsbro, vilket gör området perfekt året runt. Tullinge är också känt för att vara en barnvänlig plats med bra skolor och en trygg miljö att växa upp i. Samtidigt passar området lika bra för singlar, par och pensionärer som uppskattar närhet till naturen och stadslivet. Det är ett område som erbjuder något för alla, oavsett livssituation.

Om Årstiderna: Jag har trivts väldigt bra året om, men sommaren har nog varit min favoritårstid i lägenheten. Den högt belägna balkongen ger en fantastisk möjlighet att njuta av solen från morgon till sen eftermiddag. Jag har ofta suttit där med en kopp kaffe eller haft frukost på helgerna medan jag blickat ut över den lugna innergården.

Samtidigt är både hösten och vintern också mysiga i lägenheten. När kvällarna blir kyligare njuter jag av att kura ihop mig inomhus, se på film eller läsa en bra bok. Trevliga middagar med vänner och familj kommer verkligen till sin rätt under dessa årstider. Våren är också en härlig tid, med ljusare dagar och känslan av att allt vaknar till liv igen. Det naturliga ljusinsläppet i lägenheten gör att den känns ljus och fräsch, vilket uppskattas oavsett årstid.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Parkettgolv och vitmålade väggar. Två garderober, teknikskåp samt plats för avhängning.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv. Duschhörna med vikbara duschväggar, handfat och WC. Tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk.

SOVRUM
Ett rymligt sovrum med gott om plats för både dubbelsäng samt arbetshörna. Parkettgolv och vitmålade väggar. Stora fönster utan insyn.

KÖK/VARDAGSRUM/MATPLATS
Praktiskt arbetskök med bra arbetsytor. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd spisfläkt, diskmaskin samt spishäll. Stilrent kök med vita, släta och högblanka köksskåp och arbetsbänk i slitstark laminat. Vardagsrummet och matplatsen är ljus med stora fönster och utgång till balkong med södervänt läge.
Genomgående parkettgolv och vitmålade väggar i kök, vardagsrum och matplats.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 65,5 m2
Lägenhetsnummer: 41
Byggnadsår: 2015
Driftkostnad: 656 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Botkyrka

Omgivning

Välkommen till Tullinge som tillhör Botkyrka kommun.

Kommunikationer
Tullinge station ligger på promenadavstånd från de flesta delar av Tullinge där du finner både pendeltåg och busskommunikationer. Det finns flera olika bussalternativ som går runt i de olika delarna av Tullinge. Under rusningstrafik går direktbuss 726 från Tullinge station in till Fridhemsplan i Stockholm. Restiden med pendeltåget in till Stockholms Central tar 22 minuter, och till Flemingsberg tar du dig på 3 minuter.
För mer information och tidtabeller, besök www.sl.se

Natur och fritid
Är du en natur och friluftsmänniska?
Lida friluftsgård ligger ca 10 km söder om Tullinge. Här finner du allt från bad, fina grönområden, motionsspår samt en vattenskidklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi för dig som vill stanna till. På vintern är det perfekt för dig som vill åka skidor både på längden och utför, det finns även möjlighet att åka skridskor när isarna plogats.

Friluftsområdet Brantbrink ligger ca 2 km från Tullinge C. Här finner du ishall, tennisplan, fotbollsplan samt orienteringsspår, varav några elljusspår som under vintern används som skidspår.

Flottsbro friluftsområde ligger också ca 10 km från Tullinge. Även här finns det möjlighet till bad på sommaren och skidåkning på vintern.

Vid Tullingesjön ligger det vackert belägna Stendalsbadet. För dig som är båtägare är detta ett perfekt ställe för en fin utflyktsdag. Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar. Det finns även en brygga, beachvolley-bollplan samt ett trevligt grillområde. Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Affärer och restauranger
Tullinge Centrum erbjuder allt från livsmedelsaffärer, restauranger, caféer, banker, vårdcentral, folktandvård och apotek, helt enkelt allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Skolor och barnomsorg
Det finns närhet till både förskolor och skolor. För mer information besök gärna kommunens hemsida på www.botkyrka.se

Övrigt
Huddinge sjukhus och Södertörns högskola ligger ca 3,5 km från Tullinge Centrum. Det finns möjlighet att ta buss, bil eller varför inte ta en promenad eller cykeltur dit.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,5584%
Andel av insats: 1,5584%
Andel av månadsavgift: 1,5584%

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

Enligt årsredovisningen 2022:
Räntebärande skulder: 24 145 000 kr
Räntebärande tillgångar: 93 266 kr
Likvida medel: 4 443 117 kr
Nettoskuld förening: 19 608 617 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Fagerliden ligger i Tullinge som är beläget i Botkyrka kommun.
Föreningen äger fastigheten Östliden 1 och är med i gemensamhetsanläggningen Botkyrka Östliden ga 1.
Lägenheterna är fördelade på 1-4 rum och kök, boarea: 33-100 kvm. De flesta lägenheterna får stora, fina balkonger eller uteplats.
Föreningen äger fastigheten i Östliden 1, Botkyrka kommun.
Antal lägenheter: 69 bostadsrätter (total lägenhetsyta: 4 164 kvm)

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Enligt årsredovisningen 2021:

2020 - Dörrar stål, justering
2020 - Entréparti aluminium, justering

2021 - Sittmöbler, målning soffa
2021 - Sittmöbler, målning bord

2019 - Stamspolning
2019 - Investerat i motionsrum

2018 - OVK- besiktning
2018 - Installation av läckagelarm vid diskmaskiner
2016 - Föreningen har planterat blommor till innergården
2016 - Inrett övernattningslägenheten

För övrigt inga större underhållsåtgärder/investeringar då föreningens byggnader nyuppfördes år 2015.
Kommande renoveringar: Enligt årsredovisningen 2021:

2022 Installation av laddplatser
2022 Vatten och avlopp
2022 OVK besiktning av FTX-system
2027 Markkomplettering skyddsräcken inkl fundament, p-platser
2027 Portar, dörrar och dörrstängare

Föreningen har en 40-årig underhållsplan som löpande uppdateras.

Gemensamma utrymmen

Enligt enligt föreningens hemsida dec-22:

- Postfack finns monterade i entréerna. Lägenhetsinnehavaren öppnar sitt fack med separat nyckel.
- Tvättmaskin och kondenstumlare eller kombimaskin (beroende på våtrumstyp) i samtliga lägenheter.
- Till samtliga lägenheter hör ett lägenhetsförråd.
- I föreningen finns en föreningslokal som i dagsläget används av styrelsen för sammanträden.
- Sopsorteringsmöjligheter finnas i anslutning till husen.
- Under 2016 har föreningen inrett en övernattningslägenhet som finns på Nyängsvägen 8.
- Ett litet gym finns i föreningen.

Parkering

Enligt föreningens hemsida dec-22:

Parkering
55 st markparkeringar finns i bostadsrättsföreningen varav ca 2 utav platserna är handikappanpassade.
Vid kontroll 2022-11-27 är det kö till parkeringarna. Den som inte har p-plats prioriteras.
Kontakta föreningen/förvaltaren för mer information angående avgifter och eventuell kötid.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 421 kr
I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg
I avgiften ingår kallvatten, värme och BR-tillägg.
Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk avgift för gruppavtal hos Telenor för bredband/TV om 224 kr/månad.

Föreningen tillämpar gemensamhetsavtal för varmvatten och el som mäts via IMD. För boende innebär det oftast en lägre månadskostnad och att man betalar efter faktiskt förbrukning.

Driftkostnader

656 kr/månad
Årlig elförbrukning: 6331 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 351 kr
Informationsöverföringsbelopp: 224 kr
Varmvatten: 81 kr
0 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 81 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2017-12-18

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Nyängsvägen 8, Tullinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4421 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Botkyrka
Nyängsvägen 8
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning