Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 781 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniel Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniel Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Nyproduktionsansvarig & Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malmö

Lilla Varvsgatan 35B

Månadsavgift: 5 781 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniel Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniel Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Nyproduktionsansvarig & Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fantastisk trerummare med stora sällskapsytor och dubbla balkonger!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 88 m2
  • Lägenhetsnummer: 2-1304
  • Byggnadsår: 2022
  • Månadsavgift: 5 781 kr
  • Driftkostnad: 546 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 7
  • Hiss: Ja

I en av Västra Hamnens arkitekturmässigt mest tilltalande hus kan vi med glädje presentera en bostad som motsvarar samma nivå även invändigt. Här erbjuds ett pedantiskt skött hem med träffsäkra materialval, kulörer, och takhöjd upp till 2,6 meter kombinerat med genomgående planlösning, dubbla balkonger och massor av andra starka egenskaper!

Redan vid entrén märks snygga och praktiska detaljer i den lilla hörnan avsedd för sittbänk med stilrena brädpaneler. På golvet löper mattlackerad ekparkett enhetligt över hela bostaden och matchas med varma kulörer på väggarna.
En uppskattat detalj i planlösningen är utformningen av det sociala köket vars gedigna storlek rymmer ett stort matbord och blir som ett andra sällskapsrum. Ytorna påminner mer om ett villa kök och härifrån nås en klädkammare som även kan nyttjas som skafferi. Från både kök och hall nås vardagsrummet - ett luftigt rum med stora fönsterpartier och utgång till den underbara balkongen som erbjuder en vacker vy över Varvsparken.
Från hallen nås ett trendigt badrum med egna tvättmöjligheter och ackompanjeras med en gästtoalett. Här finns även ytterligare en klädkammare.
Två funktionella sovrum, båda med förvaringsmöjligheter i högskåpsgarderober och master bedroom med utgång till bostadens andra balkong i soligt söderläge och blickar mot föreningens gård.

Detta iögonfallande huset är ritat av White Arkitekt där den eleganta och varierade arkitekturen domineras av fasadens röda beklädnadstegel som hängs upp överlappande och ger fasaden liv, nyanser och gedigen hantverkskänsla. Med hänsyn av klimatet har även solceller installerats på husets tak. Föreningens medlemmar har tillgång till en övernattningslokal, cykelverkstad och gott om cykelparkering i källaren samt garage för 32 bilar med den unika detaljen att samtliga platser är utrustade med laddbox. Innergården innehåller grönska, pergola, trädäck och sittplatser att kunna umgås över.

I Västra Hamnen bor du i en stadsdel med spännande arkitektur, utförligt serviceutbud, saltstänkta badbryggor och småbåtshamn. Bara minuten från ytterdörren ligger Ica Maxi, systembolaget, apotek, biblioteket, blomsteraffär, matställen och gym. Runt knuten finns även några av Malmös bästa restauranger- och solsäkra caféer hittar man längs fantastiska Sundspromenaden och Scaniabadet som bubblar av liv och rörelse under sommarhalvåret. Här väntar också härliga badplatser och bryggor. Det bekväma läget erbjuder goda pendlingsmöjligheter med centralstationen cirka tio minuter bort och tre busslinjer till och från Västra Hamnen.

Varmt välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Entré via säkerhetsdörr. Avhängningsmöjigheter och förvaring i en högskåpsgarderob samt yta för byrå/sittbänk med brädpanel på vägg. Längre ner i hallen finns en klädkammare på ca 2 kvm, utrustat med hyllplan och klädstång. På golvet ligger mattlackerad ekparkett och väggarna är målade i vita toner.

Badrum
Helkaklat utförande med grå klinker och kakel. Utrustat med takdusch, duschdörrar i klarglas, handdukstork, tvättställ med vit kommod, spegel, eluttag samt wc. Egna tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Arbetsytor över grå laminat och förvaringsutrymmen i väggfasta skåp med vita luckor.

Gäst-wc
Helkaklat utförande med grå klinker och kakel. Utrustat med tvättställ med vit kommod, spegelskåp, eluttag och wc.

Kök
Stort kök med tillhörande matplats. Inredning från Vedum med grå skåpluckor, svarta handtag, vita kakelplattor som stänkskydd samt arbetsbänk i grå laminat. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, integrerad ugn och mikrovågsugn, fläkt och dubbel diskho. I köket finns en klädkammare på ca 3 kvm som även kan användas som skafferi för den som önskar. Mattlackerad ekparkett och väggar i vit ton.
Köksytan på ca 20 kvm har gedigen plats för matbord för stora sällskap och den fina placeringen med fönster från golv och i två väderstreck ger en fin vy över Varvsparken.

Vardagsrum
Halvöppen planlösning mot köket och ca 21 kvm möblerbar sällskapsyta med ljusinsläpp från brett fönsterparti samt utgång till balkong. Mattlackerad ekparkett och väggar i vit ton.

Balkong
Ca 9 kvm balkong i indraget läge med riktning nordväst. På golvet ligger trätrall och väggarna är varmt klädda med brädpanel. Under sommarhalvåret erbjuds sen eftermiddags- och kvällssol.

Sovrum
Master bedroom med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaringsutrymmen i tre högskåpsgarderob och fönster samt utgång till balkong mot gård. Väggarna är målade i ljusbeige ton och på golvet ligger mattlackerad ekparkett.

Balkong
Ca 5 kvm balkongyta i härligt söderläge med sol från ca lunch till eftermiddag. Klädd med trätrall, brädpanel och balkongräcke med glas.

Sovrum
Lilla sovrummet har plats för enkelsäng och byrå/skrivbord. Fönster in mot gård och förvaringsutrymmen i två högskåpsgarderober. Väggarna målade i gråblå ton och på golvet ligger mattlackerad ekparkett.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 88 m2
Lägenhetsnummer: 2-1304
Byggnadsår: 2022
Driftkostnad: 546 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen har gemensamt avtal med Tele2.
Bredband via Fiber med hastigheten 100 MBit/s med trådlös router samt basutbud via kabel-TV.
Obligatorisk kostnad om 196 kronor per månad. Det finns möjlighet att teckna tilläggsavtal med Tele2 för att uppgradera bredband och köpa till fler kanaler till ett rabatterat pris.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Västra Hamnen

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,93973%
Andel av månadsavgift: 0,0196956

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 222 069 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Norra Sjöporten registrerades hos bolagsverket 2018-03-21 och äger fastigheten Malmö Sjöporten 3. Föreningens byggnad innehåller 57 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt fördelat över 7 våningar. Huset är ritat av White arkitekter och inflyttning skedde under juni 2022. Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelseansvar och bostadsrättstillägg för medlemmarna.
Delat ägande accepteras och lägsta ägarandel är 10%.

Utförda renoveringar:
Då huset är byggt 2022 förekommer inga direkta renoveringsbehov.
2024 - Den två-åriga garantibesiktningen utfördes.
2024 - Installerades laddboxar till föreningens samtliga 32 parkeringsplatser i garaget.

Ekonomi
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.
Senaste avgiftsförändringen skedde 2024-01-01 med en höjning om 7%. Lånen uppgår till ca 63 796 909 kr (14 279 kr per kvm) och är placerade hos SBAB med två bundna räntor mellan 3,15 - 3,43% samt ett med rörlig ränta. I kassan finns ca 1 704 112 kronor i likvida medel.

Information är hämtad från föreningen, hemsidan, den ekonomiska planen och senaste årsredovisningen.. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna gällande kommande underhåll, avgiftshöjningar och annat som kan vara av betydelse för denne med föreningen.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till en övernattningslokal med badrum och kökspentry som går att hyra för ca 300 kronor per dygn. Källarplan innehåller garage för 32 bilar, förråd till varje lägenhet, cykelrum, miniverkstad och förråd tillägnat barnvagnar/hjälpmedel.

Parkering

I garaget finns 32 platser varav samtliga har laddbox. Kostnaden ligga kring 1235 kronor per månad. Kösystem tillämpas.
En engångssumma om 300 kronor tillkommer vid aktivering av laddbox.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 781 kr
I avgiften ingår uppvärmning, elnätavgift och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer för Bredband, TV och IP-telefoni om 196 kronor per månad. Varmvatten och hushållsel debiteras retroaktivt efter faktiskt förbrukning.

Driftkostnader

546 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2520 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftkostnaderna är enligt schablon och kan variera beroende av individuell förbrukning samt avtal med leverantör.

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Bredband & TV: 196 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 71 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 69 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-07-05
Besiktningsman: Ralph Krarup, Erelko AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Lilla Varvsgatan 35B, Malmö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5781 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Västra Hamnen, Malmö
Lilla Varvsgatan 35B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning