Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 495 000 kr
Månadsavgift: 5 215 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniel Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniel Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Nyproduktionsansvarig & Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malmö

Sergels väg 9A

Pris (Utgångspris): 
5 495 000 kr
Månadsavgift: 5 215 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniel Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniel Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Nyproduktionsansvarig & Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fantastisk hörnlägenhet i toppskick med generösa sällskapsytor och söderbalkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 95 m2
  • Lägenhetsnummer: 154
  • Månadsavgift: 5 215 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 9
  • Hiss: Ja

Välkommen till Sergels väg 9 och välskötta bostadsrättsföreningen Stjärnehus 3. Här förbereder vi försäljningen av en underbar fyrarummare som har goda förutsättningar att tilltala även den kräsne som ställer höga krav på sitt boende!

På våningsplan 5 välkomnar 95 kvadratmeter med distinkt planlösning och ytorna på helt rätt ställe. Rumsfördelningen erbjuder idag tre sovrum, badrum med egen tvättavdelning och för huset unika sällskapsytor som optimeras efter köksrenovering och där köket numera sammanlänkas med vardagsrummet. Förutom att det sociala rummet upplevs spatiöst e blir även effekten att kökets storlek sticker ut och detta toppas med stilrent material i toppklass. Bänkskiva i kvartskomposit som följer med två decimeter upp längst väggen matchas väl med skåpluckornas och väggarnas varma kulörer.
Stora fönsterpartier och burspråk låter ljuset flöda in och från vardagsrummet nås den härliga balkongen i soligt söderläge. Via pardörrar med spröjsat glas nås ett rum som helt kan användas utifrån behov; matsal, tv-rum eller sovrum - storleken och placeringen erbjuder alla möjligheter. De andra två sovrummen ligger vägg i vägg i andra änden av bostaden. Här ackompanjeras dom av ett utbyggt badrum för att rymma separat tvättrum samt goda förvaringsmöjligheter.
Förutom den totala köksrenoveringen har nytt golv har lagts i hall, kök och stora sovrummet medan originalparketten i vardagsrum och allrum/gästrum nyligen slipats.

Att bo på Ribersborg har många fördelar och har idag kommit att bli ett av Malmös mest attraktiva områden. Dagligvaruhandel, cafeér och restauranger finns alla i närområdet och vill man in till centrum så går det snabbt på cykel genom Slottsparken. För den studerande så är Malmö Universitet inom 10 minuter cykelavstånd. Det kanske bästa med att bo på detta läge är avståndet till havet och stranden. Ribersborgsstranden som under varma månader erbjuder fina möjligheter för sol och bad men också aktiviteter, promenader och träning året runt. Promenadstigarna är långa och utsikten mot havet svårslagen. På nära avstånd till bostaden finns även goda kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Entré via säkerhetsdörr. Plats för avhängning via hatthylla och platsbyggd sittbänk med inbyggda skohyllor. Praktiskt städskåp och möblerbara ytor åt förvaringsmöbler eller om man önskar bygga till fler garderober. På golvet ligger en-stavs ekparkett och väggarna är målade i ljusbeige ton.

Badrum
Helkaklat utförande på vita kakelplattor och grå klinker. Utrustad med golvvärme, dusch, frostade duschdörrar tvättställ med grå kommod, spegel och vägghängd wc. Badrummet är utbyggt och har eget tvättrum med kombinerat tvätt-och torkmaskin, vägghängda förvaringsskåp, arbetsytor över bänkskiva i trä och dubbel uppsättning av handdukstorkar (el). I tvättrummet ligger samma klinker som i badrummet och väggarna är målade i grön ton.

Sovrum 1
Plats för dubbelsäng och skrivbord eller förvaringsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda högskåpsgarderober. Enstavsparkett i ek på golvet och väggar målade i grön ton.

Sovrum 2
Ursprungliga platsen för köket. Numera ett rymligt barnanpassat sovrum med gott om plats för säng och lekfull inredning. På golvet ligger vit laminat och väggarna är målade i grön ton.

Kök
Ombyggt och renoverat kök som flyttats och smart länkats ihop med vardagsrummet. Stomme från Ikea och specialbeställda luckor från NordDesign för ett gediget hantverk. Arbetsytor över bänkskiva i kompositsten (Noble Carrara) som följer med ca 20 cm upp längst väggen som stänkskydd.
Utrustat med kyl/frys i fullhöjd med ismaskin (LG), helintegrerad diskmaskin (Whirlpool), induktionshäll (Ikea), varmluftsugn (Samsung) samt kolfilterfläkt (Miele).
På golvet ligger enstavs ekparkett och väggarna är målade i ljusbeige ton.

Vardagsrum
Fiskbensparkett som nyligen slipats och efterbehandlats med hårdvaxolja. Rikligt ljusinsläpp från fönster och burspråk samt utgång till balkong via pardörrar.
Pardörrar in till rum.

Balkong
Södergående balkong med sol från förmiddag till sen eftermiddag. Trätrall och plats för bord med två stolar. På balkongräcket sitter blomlådor.

Allrum/sovrum 3
Nås via pardörrar med spröjs från vardagsrummet. Stort rum som passar såväl som matsal som sovrum eller tv-rum. Fiskbensparketten är precis som vardagsrummet slipad och behandlad med hårdvaxolja.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 95 m2
Lägenhetsnummer: 154
Pris (Utgångspris): 5 495 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 9
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen har för närvarande ett distributions- och serviceavtal med Telenor. TV-avtalet omfattar Telenors Bas-paket bestående av 17 st digitala kanaler, varav merparten med HD-kvalité. Avgiften för grundutbudet uppgår till 99 kr/månad.

Fiber - 250/250 Mbit/s via Telenor. Ingår för närvarande i månadsavgiften

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Ribersborg

Pantsättningsavgift

573 kr

Om föreningen

Brf Stjärnehus 3 registrerades hos Bolagsverket 2004 och föreningen förvärvade fastigheten 2008 (friköpt tomt). Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av 92 st. lägenheter samt 1 butikslokal som för närvarande hyrs av Fridhems Cykel AB.
Av de 92 lägenheterna upplåts för närvarande 2 st med hyresrätt. Vid övertagande av hyreslägenhet efter uppsägning, upplåter/säljer föreningen dessa på öppna marknaden. Försäljningsintäkterna kan föreningen använda till amortering på lån, nödvändiga investeringar och/eller renoveringar på fastigheten.

Ekonomisk och teknisk förvaltning via Nabo.

Föreningen tillämpar så kallad gemensam el. Detta innebär att all el köps in gemensamt via föreningens fastighetsabonnemang. Föreningen har för närvarande tecknat avtal med EON, både avseende nätavgift och förbrukningsel. Elförbrukningsavgiften är rörlig och motsvarar det antal kwh som förbrukas i respektive hushåll.

Utfört underhåll
2010 - Byte och Relining av avloppsstammar till kök och badrum
2010 - Byte av tappvattenrör
2010 - Samtliga lägenheter fick sina badrum renoverade i samband med stambyte/relining.
2010 - Elrenovering i hela fastigheten, elstigar, elmätare, jordfelsbrytare samt armaturer.
2011 - Barnvagnsrum i källaren
2011 - Nya säkerhetsdörrar i de flesta lägenheter
2011 - Nya manglar och torktumlare i tvättstugor
2011 - Fyra kontorslokaler omvandlades till bostadsrätter och såldes
2012 - Renovering av ventilationssystem
2012 - Renovering av värmesystem
2012 - Garage och markrenovering
2012 - Nytt låspassagesystem till garaget
2013 - Ny garageport och garagedörrar
2013 - Nytt styrelserum i källaren med bibliotek
2014 - 4:a st. Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2015 - Byggnation av miljöstation
2018 - Omfogning av fasad och ny mosaik på byggnadens gavelsidor
2018 - Takomläggning
2018 - Renovering av balkonger
2018 - Byggnation av 6 st. vindslägenheter
2018 - Renovering av källargångar, nya dörrar och förråd i källaren
2018 - Försäljning av samtliga 6 lägenheter på vinden.
2019 - Nytt portelefonsystem med tagg
2019 - Samtliga entréer har tillgänglighetsanpassats
2020 - Åtta oanvända utrymmen i källaren har renoverats och därefter hyrts ut som extra förråd.
2020 - Föreningens två hyreslägenheter har genomgått omfattande renovering.
2020 - Ny värmeväxlare med styrsystemet DUC installerat.
2021 - Installation av nya hissar och nya torktumlare i tvättstugarna. Samtliga elmätare byttes ut.
2022 - Installation av 10 laddplatser i garaget.

Gemensamma utrymmen
Det finns två gemensamma tvättstugor med tillhörande torkrum i källaren.
I källaren finns även cykelrum för inomhusförvaring av cyklar samt barnvagnsrum. Möjlighet att hyra extra förråd i källaren finns. Föreningens gemensamma gårdsplan erbjuder sittmöjligheter på utemöbler, grillplats och spel på boulebana.

Ekonomi/avgifter
Föreningens ekonomi är stabil och man förfogar över ett hus i gott skick för sin ålder. Aktuell lånesituation uppgår vid 2023-12-31 till 45 625 000 kr (6 765 kr per kvm).. Kassabehållning: 6 961 525 kr per den 2023-12-31. Kommande underhåll bedöms att kunna bekostas med egna medel som genereras från verksamheten.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Parkering

Till föreningen hör ett underjordiskt garage med 77 garageplatser för bil, f.n. 4 MC-platser, två gallerförråd för cykelparkering, samt cykelparkering längs väggen som vetter mot Tessins väg. Vidare finns utomhus en inhägnad cykelparkering mot Tessins väg, samt en till vänster om garagenedfarten. Bostadsrättshavare betalar f.n. 400 kr/månad för bilplats och 200 kr/månad för MC-plats. Inom området tillämpas s.k. boendeparkering.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 215 kr
I avgiften ingår uppvärmning, vatten och fiber.

Föreningen tillämpar så kallad gemensam el, vilket innebär att all el köps in via föreningens fastighetsabonnemang. Föreningen har för närvarande avtal med E-on, avseende leverans av el. Kostnaden för förbrukad el/lägenhet är rörlig och beräknas på antal förbrukade kWh x gällande pris/kWh. Kostnaden debiteras på avgifts-avierna.

Driftkostnader

Årlig elförbrukning: 2484 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 258 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 26 Visa alla 32 bilder
 

Planritning

Karta och område

Sergels väg 9A, Malmö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5215 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Ribersborg, Malmö
Sergels väg 9A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning