Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 995 000 kr
Månadsavgift: 6 930 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malmö

Majorsgatan 6

Utgångspris: 
4 995 000 kr
Månadsavgift: 6 930 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Smakfull cityfyra med dubbla balkonger och utsikt mot kanal

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4
  • Boarea: 110 m2
  • Lägenhetsnummer: 1303
  • Byggnadsår: 1983
  • Månadsavgift: 6 930 kr
  • Driftkostnad: 847 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 5
  • Hiss: Ja

Här har vi nöjet att presentera en fantastisk fyrarumslägenhet på Majorsgatan 6 i Malmö, som kombinerar stil och funktionalitet på ett enastående sätt. Belägen på en lugn återvändsgata på fjärde våningen, erbjuder denna genomgående bostad dubbla balkonger och ett exceptionellt läge som är svårslaget.

Här tar ni hissen hela vägen upp till fjärde våningen där ni välkomnas in till en lägenhet värd att se. Lägenheten präglas av noggrant utvalda materialval och harmoniska färgtoner som skapar en varm och inbjudande atmosfär. Här bor du med stadens puls som närmsta granne, med en kort promenad till Malmö centrals kommunikationer och ett stenkast från charmiga caféer, trendiga restauranger och ett brett utbud av shoppingmöjligheter.

Väl innanför dörren möts du av en tyst och behaglig miljö, där den optimala planlösningen erbjuder flexibilitet och disposition där du själv enkelt skapar den perfekta boendemiljön för just dig. Köket, som är smakfullt inrett, inbjuder till både vardagsluncher och helgmiddagar. Börja dagen med en kopp kaffe på den soliga balkongen som nås från det stora sovrummet – en perfekt plats för avkoppling och reflektion.

Efter en lång arbetsdag kan du njuta av kvällssolen på den rymliga balkongen i väst, med utsikt över kanalen och Malmö citys vackra byggnader. Här finns plats för att umgås, varva ner och njuta av tillvaron med något gott i glaset.

Som boende i huset har du fri tillgång till en mängd med bekvämligheter. Välutrustat gym med bastu, renoverade tvättstugor och möjlighet till mattvätt, en bokningsbar verkstad så väl som cykelförvaring och en välvårdad innergård med loungeyta och gasolgrill.

Denna lägenhet erbjuder allt du kan önska för en bekväm och stilfull livsstil, med stadens alla bekvämligheter och nöjen precis utanför dörren. Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Här välkomnas du in i ljus och fräsch miljö och ombonad känsla. Här finns goda ytor för avhängning samt förvaring. Parkettgolv från Kährs och vitmålade väggar.

Kök
Smakfullt utformat kök i behagliga varma färger skapar en ljuvlig känsla. Här finns gott om förvaring och yta för matplats, här ryms utan bekymmer plats för 6 men med enkelhet fler än så . Väggarna är vita och på golvet ligger slitstarkt och praktiskt laminatgolv.

Sovrum 1
Lägenhetens master bedroom är rymligt och välkomnande. Här ifrån nås även en av lägenhetens 2 balkonger, denna placerade lugnt och behagligt mot föreningens innergård. En perfekt plats att njuta av morgonkaffet. Här ryms dubbelsäng med sängbord på var sida, skänk samt förvaring i form av garderober från golv till tak. Väggarna är målade i behaglig varm kulör och på golvet ligger Kährs parkettgolv.

Kontor
Det som idag används som hemma-kontor blir även det ett ypperligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna är vita med undantag för utsmyckande akustikpanel och på golvet ligger Kährs parkettgolv.

Badrum
Fint renoverat i trevliga kulörer. Helkaklat utförande med mörkare klinker i grå ton på golvet som möts av ljusare kakel på väggarna. Utrustat med kombi-maskin för tvätt och tork, handfat med kommod, dusch-hörna, WC och

WC
Renoverat helkaklat utförande med klinker i grå ton på golvet och ljusare på väggarna. Utrustat med blandare i rustik mässing, tvättställ med tillhörande kommod i vitt med matchande beslag till blandaren samt upplyst spegel.

Sovrum 2
Ljust och härligt rum i bra storlek. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Även här ryms dubbelsäng och förvaring.

Vardagsrum
En förträfflig miljö som enkelt kan möbleras efter tycke och smak, burspråket i vinkel skapar liv och en ypperlig yta med många möjligheter. Här är väggarna vita och på golvet ligger parkett från Kährs Från vardagsrummet nås även lägenhetens större balkong i väst där kanal och innerstadens byggnader står för utsikten.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4
Boarea: 110 m2
Lägenhetsnummer: 1303
Utgångspris: 4 995 000 kr
Byggnadsår: 1983
Driftkostnad: 847 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband via fiber (coax) genom Tele2 (Gruppavtal, obligatoriskt tilläg om 192kr/mån)

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,12680
Andel av insats: 3,12680
Andel av månadsavgift: 0,0312680

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 223 468 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Innerstaden äger marken till fastigheten Britta 15 med adresserna Majorsgatan 6, 8, 10 samt Amiralsgatan 5​. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts utav Bredablick. Fastigheten består av tre bostadshus varav två är sammanhängande. Bostadshusen delar en gemensam innergård med uppställningsplats för cyklar och lekplats. I huset har föreningens medlemmar tillgång till ett välutrustat gym med bastu och dusch i anslutning, renoverade tvättstugor, mangel, mattvätt, bokningsbar verkstad, gasolgrill på innergården och loungegrupp.

Föreningen består av 37 bostadsrätter samt 5 hyresrätter. Totalt 42 lägenheter.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Färdigställda renoveringar
2003-2009 renovering av två hissar.
2015 installation av avfuktare i källarutrymmen.
2017 Fastigheten besiktigades.
2018 Ventilation utbytt i Majorsgatan 6, 8 och 10. Porttelefonsystem utbytt. Alla trappor uppfräschade med ny färg och i vissa fall golvmattor.
2018 - Markplannering och renovering av innergård kommer att ske.
2020 - Komplett gym byggt
2020 - Putsning fasad Majorsgatan 6 och iordningställande av innergård samt byte av fönster på vissa lägenheter
2022 - Två nya hissar installerades (Majorsgatan 8 & Majorsgatan 6)
2022 - Dränering genomfördes av delar av fastigheten (Majorsgatan 6)
2023 - Byte av alla armaturer till LED-belysning.
2023 - Ombandning av tak (Majorsgatan 6 gamla delen).
2023 - Omputsning av fasad samt byte av fönster (Majorsgatan 6, gamla delen) Pågående.
Kommande renoveringar: Planerade renoveringar
2024 - Renovering av tvättstuga
2024 - Ommålning smidesgrindar
2024 - Öppna upp källaren under Majorsgatan 6
2024 - Ommålning av miljörum
2026 - Byte av tegelpannor (Majorsgatan 6, nyare del)

Föreningen har påbörjat försäljning av vindsutrymmen som efter försäljningen kommer att förstärka föreningens ekonomi.

Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2022-02-21 av Sustend. Underhållsplanen sträcker sig över 50 år. Enligt av styrelsen antagen underhållsplan avsätts det 167 000 kr 2023 för kommande års underhåll, detta motsvarar 48 kr per kvm. Föreningen följer K3-regelverket vilket innebär att större investeringar aktiveras på balansräkningen och belastar föreningen genom årliga avskrivningar medan de delar som inte bedöms aktiverbara avsätts till underhållsfonden.

Gemensamma utrymmen

-Gym, byggdes 2020

-Bastu

-Verkstad

-Barnvagnsrum

-Tvättstuga

-Mattvättsrum

-Stort cykelförråd

-Stor innergård med flera loungegrupper, gemensam grill, möjlighet till egen odling i pallkragar, sandlåda

Parkering

Parkering i parkeringshuset Anna (genom P-Malmö) som ligger mitt emot på Majorsgatan samt gatuparkering.

Medlemmarna får även lov att hyra parkering i grannföreningens privata garage på Majorsgatan 12

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgifterna höjdes 1 januari 2024 med 6,78 %. Inga kommande höjningar är idag planerade.

Ekonomi

Utgångspris

4 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 930 kr
Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg, Förråd, Bredband (obligatoriskt tillägg om 192kr/mån)
I månadsavgiften ingår: Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg, Förråd, Bredband (obligatoriskt tillägg om 192kr/mån) och kabel-tv. Elförbrukningen mäts individuellt.

Driftkostnader

847 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2556 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 405 kr
Försäkring: 250 kr
Bredband: 192 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Avgifterna höjdes 1 januari 2024 med 6,78 %. Inga kommande höjningar är idag planerade.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2024-01-30
Besiktningsman: C003495

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Majorsgatan 6, Malmö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6930 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Malmö
Majorsgatan 6
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning