Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 607 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rydebäck

Rydebäcks Stationsgata 41

Månadsavgift: 6 607 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 92 m2
  • Lägenhetsnummer: A44
  • Byggnadsår: 2007
  • Månadsavgift: 6 607 kr
  • Driftkostnad: 564 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 5
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till denna fina 4:a på Rydebäcks stations gata 41.

Genomgående stilren lägenhet med smakfull inredning, härlig söderbalkong om ca 9 kvm och tillhörande garageplats i källarplan. En attraktiv bostad färdig att flytta rakt in i för Er med högt ställda krav!

Lägenheten erbjuder med sina 4 rum och yteffektiva 92 kvm en modern, öppen planlösning med ekparkettgolv, hög standard på materialvalen och ett fantastiskt ljus från de stora fönsterpartierna. Vidare finns ett stilrent Marbodal-kök i vitt med kakel ovanför bänkskivan, snygga köksmaskiner, väl tilltaget helkaklat wc/duschutrymme med egna tvättmöjligheter, 3 sovrum och 1 klädkammare. Ett riktigt kanonläge i området med fri sikt från balkongen. Hiss från gatuplan.

Det är inte svårt att förstå varför Rydebäck är ett av nordvästra Skånes mest omtyckta bostadsområden. Bo och lev i familjevänlig idyll med bra cykelvägar och nära till ett dopp i havet samtidigt som läget innebär direkt närhet till Helsingborg och allt staden har att erbjuda. Rydebäck erbjuder bl.a. bra kommunikationer med buss eller tåg, livsmedelsbutik, flera skolor och förskolor, idrottsklubbar med ett bra urval av fritidsaktiviteter, bibliotek, vårdcentral, restauranger och omtyckt strand.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

I lägenheten ligger ett genomgående ekparkett samt klinker i hallen. Nuvarande ägare har bytt kommod i badrumet samt kranen. Även målat om hela lägenheten vid inflytt samt byggt en wood on wall i vardagsrummet.
Hall: Praktiska klinkers i entrén.
Badrum: Helkaklat med tvättmöjligheter. Dusch med frostade glasdörrar, wc, spegel, handfat i kommod, tvättmaskin, torktumlare samt gott om arbetsyta. Väggskåp för mycket förvaring. Handdukstork.
Sovrum 1: Hemmets första sovrum når du via hallen och är praktiskt beläget bredvid klädkammaren. Fönster som vetter ut mot balkongen i sydväst.
Sovrum 2: Sovrum två har stort fönster som vetter mot norr och innergården.
Sovrum 3: Ljust sovrum med fönster som vetter mot norr och den lugna innergården.
Kök och matplats: Vitt kök från Marbodal med vitvaror i form av dubbel kyl och frys, spisfläkt, induktionshäll, ugn. Silrent kakel.
Vardagsrum: Vardagsrum med mycket ljusinsläpp. Plats för både matplats och soffgrupp.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 92 m2
Lägenhetsnummer: A44
Byggnadsår: 2007
Driftkostnad: 564 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Källarförråd

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Stor och trevlig balkong i sydvästläge.

Värme- och ventilationsanläggning

FTX

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg

Omgivning

Utmed kusten strax söder om Helsingborg finner vi Rydebäck. Här erbjuds ett lugnt område med tillgång till flera kilometer fantastiska stränder såväl som bra kommunikationsmöjligheter med bil, tåg eller buss. Hela Rydebäck är uppbyggt med lummiga grönytor och med tanke på att man ska kunna ta sig fram på cykelvägar överallt i byn vilket känns mycket tryggt, framförallt för skolbarnen då de ska ta sig mellan hemmet och skolan.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med ett tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes som byggnadsmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är det ett av Sveriges största villaområden.

I samhället bor idag ca 6 500 invånare och bebyggelsen består till största delen av villor och radhus, men har på senare år expanderat med bebyggelse av flerfamiljshus kring centrum. I centrum finns Hemköp, bibliotek, vårdcentral, kyrka samt apotek.

För pendlaren finns alla möjligheter: Pågatågstation för pendling både mot Helsingborg och mot Lund/Malmö, täta bussförbindelser mot Helsingborg samt kort avstånd till E6:an för bilpendlaren.

För barnfamiljen finns mängder av fördelar med tex lekplatser insprängda överallt runt om i samhället. Det finns också flera alternativ gällande förskolor, både kommunala och privata alternativ finns runt om i byn. För de större skolbarnen är Rydebäcksskolan det kommunala alternativet med en ny skolbyggnad anno 2018. Som ett privatalternativ finns Dibber som även den erbjuder klasser upp till 9:e klass. Dibber har internationell inriktning som bla innebär att utbildning sker delvis på engelska.

Restauranger finns det ett flertal, t ex Rydebäcks pizzeria, Bäcks Burger, Restaurang Tegel, Rosa kiosken vid stranden, Trattoria Ridibeco samt Rya golfklubbs restaurang som drivs av Helsingborgsbaserade restaurang Kol.

Lantliga gårdsbutiken lockar med bl a bärplockning och diverse godsaker i butiken. Hotell 1622 i Rydebäck är ett spahotell för vuxna som erbjuder 34 vackra rum fördelade på två våningar, ett lyxigt SPA med pool, jacuzzi, is-dusch, varma bänkar, ång- och torrbastu, samt spännande event- och konferensmöjligheter. Hotellet ligger i den helrenoverade södra längan av Rydebäcks Gård och på bottenplan huserar populära Restaurang Tegel.

Fortuna FF är en av Helsingborgs största fotbollsföreningar och Rydebäcks IF erbjuder träning inom bland annat gymnastik och handboll. Precis intill finns även anrika Rya GK, en seasidebana för den kräsne golfaren.

Att promenera längs havet är en lyx som finns nära till hands, norrut mot Råå finns en asfalterad cykelväg längs havet. Söderut mot Ålabodarna kan man promenera längs landborgskanten med en vidundelig utsikt ut över Öresund mot Ven och Danmark. Håll ögonen öppna, har du tur kan du få se både säl och tumlare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,53980

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

Nettoskuldsättning kommer inom kort!

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sandholmen 2 i Helsingborgs kommun med adress Rydebäcks
Stationsgata 4l, 43, 45. Föreningens fastighet består av 1 huskropp i 5 plan innehållande 28
lägenheter och 1 lokal, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten består av bostadsrätter. Föreningens totala lägenhetsarea är 2.599 kvm, bestående av 2.521 kvm boyta och 78
kvm lokalyta. Det finns parkeringsplatser i källaren.

Bostadsrättsföreningen är ett
privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen.

4 st 2 rum och kok
5 st 3 rum och kök
19 st 4 rum och kök
1 st lokal

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen har investerat i en solcellsanläggning samt bytt portlås/porttelefon.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns ett källarförråd per bostadsrätt, samt ett garage i fastigheten. På innergården finns ett trevligt lusthus som nyttjas flitigt av de boende för pratstunder och fika.

Parkering

I månadsavgiften ingår uppvärmd garageplats/parkering belägen i fastigheten.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Styrelsen höjde avgiften med 2,5% januari 2024.

Ekonomi

Månadsavgift

6 607 kr
I avgiften ingår parkeringsplats
Varav 1047kr är en summa som betalas för värme och vatten.

Driftkostnader

564 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2850 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 320 kr
Försäkring: 244 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Styrelsen höjde avgiften med 2,5% januari 2024.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2021-06-26

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 12 Visa alla 18 bilder
 

Karta och område

Rydebäcks Stationsgata 41, Rydebäck

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6607 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Rydebäcks Stationsgata 41
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning