Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 464 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ödåkra

Saturnusgatan 145

Månadsavgift: 5 464 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Kedjehus i trevliga Ödåkra på två plan med fyra sovrum och två badrum!

  • Typ: Kedjehus
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 145 m2
  • Lägenhetsnummer: 25
  • Byggnadsår: 1987
  • Månadsavgift: 5 464 kr
  • Driftkostnad: 2 200 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Härmed saluförs ett kedjehus med bra läge på Saturnusgatan 145. Här erbjuds ett hem med både en trevlig inomhus såväl som utomhusmiljö. På framsida finns möjlighet att sitta i loungegruppen under tak, sola och njuta. På baksidan finns gott om plats för både spring, lek och även alla barns sommardröm, studsmatta. Insidan av bostaden erbjuder en trevlig planlösning och stora sociala ytor.

När du kliver innanför dörren möts du direkt av bostadens centrum för både häng och matlagning, nämligen köket och matplatsen i en öppen planlösning. Köket renoverades under år 2018 och erbjuder allt du kan tänkas att behöva. Här finns en trevlig köksö som bidrar till en bra arbetsyta. Vardagsrummet ligger i vinkel vilket skapar ett fint ljusinsläpp och känsla av rymd. Två av bostadens fyra sovrum ligger på bottenvåningen och båda erbjuder gott om plats för dubbelsäng. Fönsterna vetter ut mot trädgården på baksidan av huset. På entréplan finns även ett väl tilltaget badrum med badkar.

Några trappsteg upp hittar vi bostadens ovanvåningen. Ljusinsläppet på denna våning är helt underbart tack vare takfönster. På ovanvåningen återfinns två ytterligare sovrum samt ett badrum med dusch.

I Ödåkra har du det mesta inom gång- eller cykelavstånd. Här finns en livsmedelsbutik, pizzeria och bageri, och vid Väla Centrum, bara fem minuters promenad, finns ett av Sveriges största köpcentrum med 200 butiker. Oavsett om du behöver handla mat, shoppa kläder eller köpa heminredning, hittar du allt här. Tack vare det utmärkta läget vid järnvägen har du mycket bra kommunikationsmöjligheter, som som tar dig till Helsingborg på 15 minuter och till Ängelholm på 20 minuter.

Välkommen att höra av dig till ansvarig mäklare, Lovisa Schölin!

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Bottenvåning. Hallen ligger i anslutning till matplatsen och köket. Från trädgården på baksidan finns även en groventré genom garage. Från baksidan kan du ta dig direkt ut till parkeringen.
Kök- och matplats: Bottenvåning. Köket renoverades under 2018. Här finns kombinerad ugn- och spis, extra ugn, mikro samt diskmaskin. Samtliga vitvaror, bortsett från den kombinerade ugn- och spis, är från 2018.
Tvättstuga: Bottenvåning. Tvätt- och torkskåp. Tvättmaskin från Bosch 2017. Klinker på golvet. Här finns gott om arbetsyta.
Sovrum 1: Bottenvåning. Rymligt sovrum med fondvägg och resterande väggar vita.
Badrum: Bottenvåning. Helkaklat badrum som går i naturfärger. Vask, vit kommod, spegel samt badkar är samtliga från år 2022.
Sovrum 2: Bottenvåning. Rymligt sovrum med fondvägg och resterande väggar vita.
Vardagsrum: Bottenvåning. Stort och trevligt vardagsrum med mycket plats åt nära och kära. Vita väggar samt mörkare laminat, här finns fönster vinkel som skapar ett fint ljusinsläpp.
Badrum: Ovanvåning. Badrum som renoverades under 2018/2019. Helkaklat i två olika nyanser av grått. Här finns dusch med skjutdörrar, vask, vit kommod och spegel.
Allrum: Ovanvåning. Vita väggar och laminat i träimmitation. Golvet lades in under 2022. Snedtak och takfönster. Utrymme för sällskapsyta.
Sovrum 3: Ovanvåning. Mindre sovrum med snedvägg och takfönster. Vita väggar.
Sovrum 4: Ovanvåning. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Vita väggar, snedtak och takfönster.

Sammanfattning

Typ: Kedjehus
Rum: 6, varav 4 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 145 m2
Lägenhetsnummer: 25
Byggnadsår: 1987
Driftkostnad: 2 200 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren
Enligt uppgifter från bostadsrättsföreningen är kedjehuset endast 89 kvm. Detta med anledning av att ovanvåningen inte räknats in i boytan. På ovanvåningen finns ett badrum, två sovrum och ett mindre allrum. Inkluderat ovanvåningen är kedjehuset ca 145 kvm.

Tv/Internetanslutning

Tv och bredband ingår i månadsavgiften. Det finns 1-12 kanaler.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg

Omgivning

Med sina 5 000 invånare är Ödåkra det största villasamhället i Helsingborgs kommun och bara åtta kilometer från Helsingborgs centrum samt ännu närmare till Öresund. Du kan inte önska dig en mer fördelaktig plats att bo på. Tänk dig att ha alla stadens bekvämligheter inom räckhåll samtidigt som du kan dra dig tillbaka till lugnet och tryggheten i din egen oas.

Kommunikationerna till och från Ödåkra är enastående med en egen tågstation längs Västkustbanan och smidig tillgång till motorvägarna E6/E20 och E4. Det är som att ha hela Skåne inom bekvämt räckhåll.

Men det är inte bara närheten till Helsingborg som gör Ödåkra så attraktivt. Här finns en livsmedelsbutik för din dagliga bekvämlighet och ett stenkast bort ligger ett av Sveriges största shoppingcentra, Väla centrum. För en trevlig shoppingupplevelse närmare hemmet finns även Spritan med sina butiker, restauranger och mysiga caféer.

För familjer med barn är Ödåkra en dröm. Här finns två moderna F–9-skolor, Gläntanskolan och Svensgårdsskolan, samt åtta förskolor, inklusive tre privata alternativ. Äldreomsorgen tas om hand på Tuvehagens vårdboende och sjukvården är nära till hands med Ödåkra läkargrupp och Folktandvården bara en kort avstånd bort.

För den som är sport- och aktivitetsintresserad erbjuder Ödåkra ett brett utbud av föreningar. Ödåkra IF lockar med gymnastik och fotboll, medan Ödåkra Ridsällskap och IS Ödåkra Tennisklubb erbjuder möjligheter till ridning, tennis och andra spännande aktiviteter för både barn och vuxna.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,25031%
Andel av insats: 2,25029%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

511 176 kr
Nettoskuldsättningen är baserad på Årsredovisning 2022.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Säckan 56 i Helsingborgs kommun. Bostadsrättsföreningen som bildades 1985 då husen stod färdiga ligger på Björka i Ödåkra. Björka kallades för Trädgårdsstaden när området prospekterades och består av både bostadsrätter, hyresrätter och friköpta villor. Föreningen består av 41 lägenheter, 41 garage och en gemensamhetslokal. Lägenheterna består av fyra olika hustyper.Fastigheternas adress är Saturnusgatan 75-97 och 101-157 i Ödåkra. Riksbyggen biträder föreningen med förvaltning enligt tecknat avtal. Bostadsrättsföreningen är fullvärdesförsäkrad hos Folksam, bostadsrättstillägg ingår för bostadsrättshavaren.

Föreningen accepterar juridisk person såväl som delat ägande.

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Renovering av garage fasader samt lekplatser. Förråd och träfasader planeras att utföras kommande budgetår.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en föreningslokal (även för uthyrning privat)

Parkering

Det finns 41 st garage i föreningen. Garage och p-plats ingår i månadsavgiften.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Vid genomgång av föreningens budget inför verksamhetsåret 2022-2023 har styrelsen beslutat om höjning av årsavgifterna
med 5% från och med den 1 april 2023. Föreningen har inga beslut eller planer på avgiftshöjning framöver (kontrollerat med styrelsen 2024-06-20)

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 464 kr
I avgiften ingår garage, parkeringsplats och bostadsrättstillägg
TV, bredband samt garage och p-plats ingår.

Driftkostnader

2 200 kr/månad
Årlig elförbrukning: 24000 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 2 000 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Vid genomgång av föreningens budget inför verksamhetsåret 2022-2023 har styrelsen beslutat om höjning av årsavgifterna
med 5% från och med den 1 april 2023. Föreningen har inga beslut eller planer på avgiftshöjning framöver (kontrollerat med styrelsen 2024-06-20)

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 90 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 100 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-11-27

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Karta och område

Saturnusgatan 145, Ödåkra

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5464 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Saturnusgatan 145
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning