Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 7 868 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Mörarp

Villagatan 36

Månadsavgift: 7 868 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmigt enplanshus på eftertraktad adress i Mörarp

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 105,9 m2
  • Lägenhetsnummer: 4
  • Månadsavgift: 7 868 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 1
  • Hiss: Nej

Välkommen till Villagatan 36 i Mörarp! Här erbjuds ett trivsamt och lugnt boende i ett mysigt radhusområde.

Detta enplanshus har en boyta på 105 kvadratmeter, uppdelat på 4 rum och kök. Här finner du en generös trädgård med träddäck och ett uterum som inbjuder till många trevliga stunder. Trädgården sträcker sig åt två håll, vilket gör den perfekt för grillkvällar, lek och avkoppling i solen. På innergården finns gott om utrymme för barnens lek och spring. Till bostaden hör både ett stort förråd på framsidan och ett garage.

När du stiger in i hallen möts du av ljus och rymd. Härifrån nås alla bostadens rum enkelt. Köket ligger bekvämt nära och är arbetsvänligt med neutral inredning samt en trevlig matplats. Vardagsrummet är ljust och inbjudande med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med dagsljus. En altandörr leder ut till den grönskande trädgården på baksidan. Under soliga dagar hittar du alltid en plats i trädgården att njuta av solens strålar, oavsett tid på dagen. Huset erbjuder tre rymliga sovrum som ger gott om plats för vila och återhämtning. Tvättstugan gör vardagssysslorna enklare, och bostaden har två badrum för extra komfort. En rejäl klädkammare med både klädstång och garderob erbjuder gott om förvaringsmöjligheter.

Golvvärme värmer upp hela huset, och föreningen har nyligen installerat fiber samt laddstolpe på parkeringsområdet. Här bor du i en rofylld och grönskande miljö med föreningens lekplats och flaggstång precis utanför dörren. Det är ett perfekt hem för dig som söker en familjevänlig miljö där barnen kan leka fritt, eller för dig som önskar ett lättskött och lagom stort boende. All nödvändig service finns inom räckhåll, inklusive en välsorterad ICA, pizzeria, tågstation, skola F-6 och förskola.

Här finns även möjligheter till en aktiv fritid med idrottshall, konstgräsplaner och utomhusgym. Med tågstationen så nära är det enkelt att ta sig till Helsingborg C på cirka 15 minuter, med tågavgångar två gånger i timmen. I Mörarp bor du med naturen nära, och har möjlighet att njuta av härliga promenader eller joggingturer med fågelsång och utsikt över den skånska landsbygden.

Välkommen att anmäla dig till visning!

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

Nuvarande ägare renoverade under 2020 bostadens utomhusdel på baksidan. Här anlades det trall och det sattes även in en pool.
Hall: I hallen finns det gott om möjligheter till förvaring och avhängning. Härifrån blickar man ut över kök- och matplats samt vardagsrum.
Sovrum 1: Sovrum med gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger ett grått laminat.
Badrum 1: I bostaden finns två badrum. Välkommen till tema 'blå'! Här finns dusch, vask och kommod. På väggar och golv ligger en våtrumsmatta och tapet.
Badrum 2: Välkommen till tema 'rosa'! Vägg i vägg med det första badrummet hittar du det andra badrummet och även här finns våtrumsmatta och tapet. Istället för dusch återfinns här ett badkar.
Kök: Vita luckor med grå hantag som passar bra in med laminatgolvet med toner av grått. Bra med skåp och förvaring. Kyl- och frys är från år 2024. Kylen står i köket och frysen i tvättstugan. Utöver detta finns även ugn, spishäll, diskmaskin samt mikro.
Matplats: I direkt anslutning till kök finns matplats med rum för både familj och gäster. Samma laminat golv som återfinns i köket sträcker sig även ut här.
Tvättstuga: I bostaden finns även en tvättstuga, här finns gott om arbetsytor samt tvätt- och torktumlare (2022). Perfekt att ha ett separat rum där tvätt båda kan gömmas och glömmas.
Sovrum 2: Bostadens största sovrum erbjuder bra med plats och här finns fönster som vetter ut mot uterummet och trädgården.
Sovrum 3: Det perfekta barnrummet i nära anslutning till master bedroom. Även här finns fönster som vetter ut mot uterum och trädgård.
Vardagsrum: Vardagsrummet är verkligen bostadens hjärta. Härifrån finns ljusinsläpp från tre väderstreck vilket ger rummet en otrolig rymd. Burspråket ger en fin detalj till rummet. Utöver plats åt soffmöblemang finns här även rum åt en ytterligare matplats. Det är även från vardagsrummet som trädgården och uterummet nås. I vardagsrummet ligger ett ljusare laminat golv.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 105,9 m2
Lägenhetsnummer: 4
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats: Stor uteplats med trall och plats för möblemang. Finns även en pool att svalka av sig i.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg

Omgivning

Mörarp är en tätort i Helsingborgs kommun med gamla anor och många fina vardagsmiljöer. Välbevarade 50-talsvillor och eleganta funkishus samsas här med både äldre och nyare bebyggelse. Kulturmiljön i Mörarp visar hur samhället har utvecklats från kyrkby till modernt villaområde. Många olika epoker finns företrädda genom bebyggelsemiljöer från olika tidsperioder. Till exempel kyrkan från 1100-talet, tingshuset samt den välbevarade funkismacken från bilismens barndom.

Numera är Mörarp ett modernt villasamhälle med nästan 2000 invånare. De flesta husen är från 1970-talet och på gångavstånd finns tillgång till all önskvärd service så som välsorterad ICA, pizzeria, tågstation samt skola F-6 och förskola. Här erbjuds möjlighet till en aktiv fritid med idrottshall, konstgräsplaner och utomhusgym. Med tåg tar du dig till Helsingborg på cirka tolv minuter.

I Mörarp bor du med naturen runt hörnet och har möjligheten att njuta av en härlig promenad eller joggingrunda med fågelkvitter och utsikt över den skånska landsbygden. Bland annat finns en 2,5 km lång slinga där du läng vägen kan lära känna 30 olika trädslag som märkt ut. Slingan är tillgänglig för barnvagn och rullstol och passerar hagar, bäcken, parker och flera av Mörarp lekplatser.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,95482
Andel av månadsavgift: 3,42826

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

955 884 kr
Beräkningen av nettoskuldsättningen är baserad på årsredovisningen från 2022.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades 1989. Föreningen har 29 lägenheter, varav 9 är friliggande villor och resterande är radhus på ett plan. Bostadsrättsföreningen lägger vikt vid att skapa en fin sammanhållning, och medlemmarna hjälps bland annat åt att hålla koll samt har gemensamma städdagar.

Husen värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump, placerad i bostadens tvättstugan. Varje bostad har ett ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten där värmepump återvinner värme ur frånluftsfläkten. Köksfläkten har en egen ventilationskanal. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt fylla på vatten. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan.

Vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna.

Föreningen accepterar endast juridisk person i form av kommun eller landsting.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen har bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en föreningslokal på området där man har styrelsemöten/årsstämmor. Man kan även hyra den för festligheter för en avgift. Lingonkrusets föreningslokal finns på Villagatan 48, och rymmer högst 35 personer.

Föreningen har två miljöhus för sopsortering.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Senaste avgiftshöjningen gjordes den 1/1 2024 med 6%. Vi har inte fler höjningar planerade för tillfället.

Ekonomi

Månadsavgift

7 868 kr
I avgiften ingår kallvatten och garage

Driftkostnader

Årlig elförbrukning: 11000 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 1 300 kr
Försäkring: 151 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Senaste avgiftshöjningen gjordes den 1/1 2024 med 6%. Vi har inte fler höjningar planerade för tillfället.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 151 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 77 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-07-11

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta och område

Villagatan 36, Mörarp

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7868 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Villagatan 36
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning