Hoppa till innehåll
 
Pris: 
2 645 000 kr
Månadsavgift: 3 994 kr/månad
Växjö

Fyllerydsvägen 2, lgh 1-1201

Pris: 
2 645 000 kr
Månadsavgift: 3 994 kr/månad

Ljuvlig gaveltrea med genomgångsljus!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 77,7 m2
  • Lägenhetsnummer: 1-1201
  • Byggnadsår: 2024
  • Månadsavgift: 3 994 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Ja

Ljuvlig gaveltrea med genomgångsljus som tillåter ljuset att flöda in från olika väderstreck. En modern och öppen planlösning skapar härliga sociala ytor för umgänge med familj och vänner. Köksraden kan kombineras med en köksö som också tjänstgör som trevlig rumsdelare. Mastersovrummet är färdiginrett med all förvaring som behövs. Runt hörnet finns det välplanerade badrummet med tvättavdelning, givetvis helkaklat.. Uteplatsen/balkongen är ett kapitel för sig - den bjuder på ljus, solvärme och en skön retreat. Ditt gröna rum i solen för såväl morgonkaffet, kvällsvinet och allt däremellan.

På första parkett mellan Helgasjön och Toftasjön reser sig nu Sandsbros nya landmärke, ett hemtrevligt och familjärt kvarter för dig som vill bo lyxigt och sjönära. De fem trevåningshusen sluter sig runt en lugn och skyddad innergård med plats för lek, odling och trevlig samvaro kring grillen. Kvarteret får också en mysig övernattningslägenhet för efterlängtade gäster. Här uppförs tvåor, treor och fyror med egen balkong eller uteplats. Med endast tre bostäder per våningsplan ligger de flesta i ostört gavelläge, med genomgångsljus och utblick i flera väderstreck. På så vis kan du njuta maximalt av de fina omgivningarna där solen och vinden leker vackert på sjöarnas spegel året om. I föreningen finns dessutom möjlighet att hyra parkeringsplats i källargarage/på gården.

Bo i bekymmersfritt liv vid porten till staden! Här får du inte bara närhet in till stadskärnan, utan också till Växjös största natur- och friluftsområde, hälsoarenan Fyllerydskogen med en uppsjö av möjligheter för rekreation, friluftsaktiviteter och familjeutflykter. Är du golfintresserad? Här bor du 1,5 km från den populära 18-hålsbana på Glasrikets golfklubb, som är vackert belägen i utkanten av Fylleryd naturreservat. Till Sandsbro badplats och Sandsbrovikens båtklubb är det endast ett par gångminuter. För dig som gärna åker kollektivt finns det smidig tillgång till buss strax utanför dörren som tar dig in till Stortorget i city på knappt 15 minuter!

Resan till din bostadsdröm kan helt naturligt kantas av en del oro och funderingar. GBJ Bygg erbjuder en rad garantier och skydd, inbyggt i ditt bostadsköp från start. Under Länkar nedan kan du läsa mer om bland annat säkring av månadsavgifter och möjlighet att skjuta fram din inflyttningsdag med upp till 12 månader.

NYA TIDER, NYA PRISER!
Notera att denna bostadsrätt marknadsförs med ett sänkt pris. Köpare kommer teckna Förhandsavtal med bostadsrättsföreningen på det pris som framgår av kostnadskalkylen samt ett separat avtal med GBJ Bygg som reglerar rabatten och betalningsförfarandet gentemot bostadsrättsföreningen. Vid eventuell framtida försäljning av bostadsrätten ska anskaffningsvärdet anges som den rabatterade köpeskillingen i samband med beräkning av kapitalvinsten.

Är detta ditt nya drömboende? Tveka inte att kontakta mäklarna redan idag för mer information. MISSA INTE att det fortfarande finns möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden genom tillval!

Välkommen hem!

Om Bostaden

Beskrivning

All interiör är omsorgsfullt utvald för att hålla hög standardkvalitet med gedigna och tidlösa materialval.

Rummen har sköna golv av 3-stavs ekparkett förutom i entrén som har klinkers innanför ytterdörren. Med ett kök från Ballingslöv kan du alltid vara trygg – du får närproducerade produkter tillverkade under schyssta villkor och produkterna har en hög kvalitet, en lång livslängd och en design som håller år efter år. Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux eller likvärdigt. Badrummen är kaklat och golven är belagda med klinker och bekvämt utrustade med komfortgolvvärme samt kommod och duschväggar. Blandare kommer från FMM och tvättstugedelen med tvättmaskin, torktumlare samt förvaring och arbetsyta kommer att bli en uppskattad detalj i din vardag.

För mer detaljerad beskrivning vänligen se "Projektbroschyr och Bofakta" under Dokument nedan.

- SPECIFIK INFORMATION OM TILLVAL -
Notera att det för denna bostad, lgh 1-1201, finns tillval/inredningsval gjorda för 30 300 kronor avseende luckor och rostfria vitvaror i kök, klinker i badrum samt handtag garderober och skåp . Dessa utgör en tillkommande kostnad för köparen utöver insatsen som är 2 645 000 kronor. Tillvalen signeras av köparen i samband med avtalsskrivningen. För mer detaljerad information gällande tillvalen, vänligen kontakta mäklaren.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 77,7 m2
Lägenhetsnummer: 1-1201
Pris: 2 645 000 kr
Byggnadsår: 2024
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja. Hiss i trapphuset.
Inflyttning: Preliminärt kvartal 4, 2024

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)

Byggnadssätt

Kommentar: Helgablick är ett ombonat och tryggt kvarter. De fem trevåningshusen sluter sig runt en lugn och skyddad innergård med plats för lek, odling och trevlig samvaro kring grillen. Kvarteret får också en mysig övernattningslägenhet för efterlängtade gäster. Flytta in i en nybyggd tvåa, trea eller fyra med egen balkong eller uteplats, och njut av ett bekymmersfritt liv vid porten till staden! Lägenheterna är mellan 53 ,6och 137,9 kvm stora. Med endast tre bostäder per våningsplan ligger de flesta i ostört gavelläge, med genomgångsljus och utblick i tre väderstreck.
För mer information om byggnadens tekniska status, vänligen se "Projektbroschyr och Bofakta" under Dokument nedan.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Till lägenheten hör en delvis inglasad balkong med räcke i aluminium.

Tv/Internetanslutning

- Internet, tv och telefoni -
Fastigheten är ansluten till fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

- Uppvärmning -
Fjärrvärme. Värme via radiatorer. Elektrisk komfortgolvvärme i badrum. Egen mätning av varm- och kallvatten samt hushållsel för respektive lägenhet.

- Ventilation -
Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning. FTX aggregat i samtliga lägenheter. Frånluften tas om hand i badrum, kök och klädkammare samt förvärmer tilluften som fördelas i respektive rum via tilluftsdon.

Allmänt

Län: Kronoberg
Kommun: Växjö
Område: Växjö Sandsbro

Omgivning

Det bästa med Brf Helgablick är närheten till natur, bad och båtliv. Till Sandsbro badplats och Sandsbrovikens båtklubb är det endast ett par gångminuter. Glasrikets golfklubb med sin populära 18-hålsbana mitt i ett naturreservat väntar på dig i utkanten av Fylleryd naturreservat.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,41
Andel av månadsavgift: 0,0241

Om föreningen

Vill du få tillgång till kostnadskalkyl för Brf Helgablick? Kontakta mäklaren.

Gemensamma utrymmen

- Lägenhetsförråd -
Förråd med nätväggar finns till varje lägenhet i källaren.

- Cykelparkering -
Finns under tak på innergården, samt i källaren med uttag för laddning av elcyklar.

- Rullstols- och barnvagnsförråd -
Finns i källarplan.

- Sophantering -
Full sortering i miljörum. Farligt avfall hänvisas till kommunens återvinningstationer.

- Övernattningsrum -
Finns att tillgå i källarplan.

Parkering

I föreningen finns 38 st parkeringsplatser i ouppvärmt källargarage samt 4 st parkeringsplatser utomhus vid hus 1 och hus 2. Handikappsparkering samt besöksparkering finns. Kostnad för parkeringsplats i garage är 800 kr/månad respektive 600 kr/månad för parkeringsplats utomhus. El-plats kostar 1 000 kr/månad (exklusive el).

Kommunikationer

Sandsbro, som ligger ca 5 km från Växjö centrum, är vackert beläget på näset mellan Helgasjön och Toftasjön. Dessutom bekvämt cykelavstånd in till stadskärnan och till handeln i Norremark. Direkt utanför husen stannar bussen med täta avgångar till stan. Norremarks skola och förskola ligger på gångavstånd – så praktiskt när alla i familjen ska till sitt på morgonen!

Övrigt

Notera att projektet är under uppförande. De bilder som visas är inspirationsbilder och kan innehålla inredningSval. Bilderna är digitalt framställda eller tagna av/i tidigare uppförda hus, varför avvikelser kan förekomma vad gäller färger och utformning.

Bakom projektet står GBJ Bygg, som sedan 1945 vuxit från ett litet familjeföretag till ett modernt byggbolag med drygt 250 anställda med kontor på fem orter. GBJ bygg utför alla typer av byggarbeten och är både kvalitets- och miljöcertifierade. Läs mer om GBJ Bygg under Länkar nedan.

Ekonomi

Pris

2 645 000 kr

Månadsavgift

3 994 kr
I månadsavgiften ingår uppvärmning, sophämtning, förråd och bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

Kommentar: Kostnad för bostadsrättshavarens egen hushållsel, V/A, bredband/tv/telefon och hemförsäkring tillkommer. Bostadsrättstillägg tecknas kollektivt via föreningen. Uppskattade driftskostnader för föreningen och bostadsrättshavarna framgår av kostnadskalkylen. Kostnaderna kan variera för olika hushåll exempelvis beroende på antalet boende och konsumtionsmönster.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta och område

Fyllerydsvägen 2, lgh 1-1201, Växjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3994 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
23
okt
Anmälan krävs
Ons 15:00-17:00
26
okt
Anmälan krävs
Lör 11:00-13:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Växjö Sandsbro, Växjö
Fyllerydsvägen 2, lgh 1-1201
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning