Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olivia Oscarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olivia Oscarsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Fjugesta

Kvistbro letstig 10

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olivia Oscarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olivia Oscarsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmig 2-plansvilla med stall i lantlig idyll.

  • Typ: Villa, 2- plans villa med källare
  • Rum: 6, varav 5 sovrum
  • Boarea: 168 m2
  • Biarea: 57 m2
  • Tomtarea: 18 693 m2
  • Byggnadsår: 1919
  • Driftkostnad: 26 640 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till en lantlig dröm – en charmig 2-plansvilla med källare, belägen på en stor tomt om 18 693 kvm. Här finner du ett omsorgsfullt underhållet hem med natursköna omgivningar. Med 168 kvm boyta, 57 kvm biyta och ett nytt tak från 2023 erbjuder denna bostad både rymlighet och trygghet. Huset har 7 rum och kök, varav 5 sovrum, och en fantastisk altan med tak. På fastigheten finns även en stor lada med garage, verkstad och boxar för djur. Med fruktträd, bärbuskar och en möjlighet till egen brygga vid ån blir detta en riktig sommaridyll.

Entréplan: Den öppna planlösningen mellan matrum och vardagsrum skapar en mysig och rymlig känsla. Från matrummet når du den generösa altanen med tak, som är perfekt för både lata sommarfrukostar och mysiga grillkvällar med familj och vänner. Vardagsrummet är stort och inbjudande, med gott om plats för både avkoppling och umgänge.

På sidan av huset finns en separat ingång som leder till en hall. Härifrån når du en praktisk WC och två av husets fem sovrum. Dessa rum kan med fördel användas som gästrum, hemmakontor eller barnrum. Köket, som är hjärtat i hemmet, är både funktionellt och hemtrevligt. Från köket har du överblick över matrummet, vilket gör det enkelt att vara social även under matlagningen.

Ovanvåning: När du går uppför trappan från hallen möts du av en rymlig övervåning. Här finns ytterligare två sovrum, en praktisk klädkammare och ett badrum. Det stora master bedroom är något extra – med två kattvindar som erbjuder gott om förvaringsutrymme. På ovanvåningen finner du även en balkong.

Källare med Många Möjligheter - I källaren finns flera praktiska utrymmen som underlättar vardagen. Här hittar du en tvättstuga, ett pannrum, en matkällare och förvaringsutrymmen. Källaren är också en perfekt plats för att skapa ett hobbyrum, gym eller varför inte en vinkällare? Möjligheterna är många och det är bara fantasin som sätter gränser.

En Dröm för Naturälskare - Den stora tomten erbjuder fantastiska möjligheter för den som älskar natur och utomhusliv. En vacker å gränsar till fastigheten, där du har fiskerätt och tillgång till en brygga. Här kan du njuta av fiske, bad och rofyllda stunder vid vattnet. På tomten växer dessutom äppleträd, plommonträd, vindruvor och hallonbuskar, vilket ger dig möjlighet att skörda dina egna frukter och bär.

Lada och Stall med Stor Potential - På fastigheten finns även en stor lada om cirka 80 kvm. Ladan rymmer ett garage, förråd och en verkstadsdel. Ovanför verkstaden finns ett stort, avlångt hobbyrum som idag används till tågbana – en dröm för den modelljärnvägsintresserade. Bakom garaget finns tre boxar, varav en större föl-box, vilket gör det möjligt att hålla hästar eller andra djur. En utbyggnad från 1990-talet innehåller en sadelkammare och ett stort foderförråd, perfekt för den hästintresserade familjen.

En Fastighet för Drömmar och Visioner - Denna lantliga fastighet erbjuder en mängd möjligheter. Här kan du låta fantasin flöda och skapa ditt drömboende. Kanske drömmer du om en egen hästgård, en plats för kreativa projekt eller ett paradis för barnen att leka och utforska. Oavsett vad du har för visioner finns alla förutsättningar här.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information kring försäljningen.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Entréplan. Denna hall når du från sidan av huset. Laminatgolv och tapetserade väggar.
WC: Entréplan. WC:n på nedre plan hittar du direkt till vänster när du går in genom ingången på sidan. Den renoverades ca 2000 med nytt kakel och klinker. Toalett, handfat samt 2st inbyggda speglar finns inne på WC:n.
Sovrum 1: Entréplan. Detta sovrum når du från hallen. Golvmatta med tapetserade väggar. Detta sovrum passar utmärkt som gästrum, barnrum eller kontor.
Sovrum 2: Entréplan. Detta sovrum nås också från hallen och har golvmatta och tapetserade väggar. Idag använts det som kontor men passar bra som sovrum, barnrum eller gästrum.
Kök: Entréplan. Ett inbjudande kök som nås från hallen och som sedan leder ut till matrummet. Köket har renoverats ca 2005 med kakelplattor, golvmatta och skåpsluckor. Många av vitvarorna är också från ca 2005. Väggarna är i trä som är vitmålade samt golvet är klinker.
Matrum: Entréplan. Från köket når du matrummet som har öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet. Från matrummet når du även dörren till altanen. Trägolv, trätak med tapetserade väggar.
Vardagsrum: Entréplan. Stort vardagsrum som har öppet mot matrummet.
Hall från farstukvisten: Entréplan. Hallen / rummet som du når via farstukvisten. Här finns trappen upp mot ovanvåningen.
Allrum/hall: Ovanvåning.
Sovrum 3: Ovanvåning. Ett sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Här finns även platsbyggda garderober för extra bekvämlighet.
Sovrum 4: Ovanvåning. Sovrum med golvmatta och tapetserade väggar. Här finns platsbyggda garderober för extra bekvämlighet.
Klädkammare: Ovanvåning. Stor klädkammare som du når från allrummet/hallen när du kommer upp till ovanvåningen. Kan användas som extra förråd.
Badrum: Ovanvåning. Badrummet på ovanvåningen består av en dusch, WC, handfat och kommod.
Sovrum 5: Ovanvåning. Stort sovrum med två kattvindar som används som förvaringsutrymmen. Parkettgolv med tapetserade väggar.
Tvättstuga: Källare.
Pannrum: Källare.
Matkällare: Källare.
Förvaringsrum: Källare.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2- plans villa med källare
Rum: 6, varav 5 sovrum
Boarea: 168 m2
Biarea: 57 m2
Tomtarea: 18 693 m2
Byggnadsår: 1919
Driftkostnad: 26 640 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Uppvärmning

Jordvärme
Ålder: ca 2000

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Ventilation: Självdrag
Murstock kommentar: Kamin - eldningsförbud

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1970
WC entréplan - ca 00
Takbyte bostadshuset - 23
Takbyte Altan - ca 2014
Tillbyggnad i bostadshuset - ca 1970

Tomt/balkong/uteplats

Altan mot sydväst samt balkong.

Övriga byggnader

En lada på ca 80kvm som en del använts till stall. I ladan finns garaget samt en stall-del med 3 boxar, förråd, verkstadsdel. Finns även en utbyggnad från 90-talet som använts som foderförråd. Ovanför verkstadsdelen finns en trapp som leder upp till en långt rum som använts som hobbyrum till tåg-banor. Isolerat och luftvärmepump.

Parkering

Finns garage i ladan samt parkeringsmöjligheter framför ladan.

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Örebro
Kommun: Lekeberg
Fastighetsbeteckning: LEKEBERG ÖKNA 5:1

Planbestämmelser

Gropen 1:2,ökna 6:1 mfl, Byggnadsplan

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: Väg
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Väg
Samfällighet: LEKEBERG GROPEN S:1
LEKEBERG ÖKNA FS:3
LEKEBERG ÖKNA FS:1

Ekonomi

Driftkostnader

26 640 kr/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 10 685 kr
Vatten och avlopp: 8 389 kr
Försäkring: 5 181 kr
Försäkringskommentar: Villaförsäkring via Folksam
Renhållning: 2 385 kr
Beskrivning: Kostnaderna är baserat på säljaren under 2023.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 7 418 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 737 000 kr
Mark: 252 000 kr
Totalt: 989 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1945
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 95 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 53 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-07-03
Besiktningsman: Mikael Persson, Anticimex Karlstad

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 66 Visa alla 72 bilder
 

Planritning

Karta och område

Kvistbro letstig 10, Fjugesta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 618 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
26
okt
Anmälan krävs
Lör 12:00-13:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Lekeberg
Kvistbro letstig 10
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning