Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Catrin Isaksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Catrin Isaksson
FASTIGHETSMÄKLARE/CERTIFIERAD FÖR NYPRODUKTION
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Björkliden

Arrende Kopparåsen, södra sidan sjön Paktajaure

Utgångspris: 
3 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Catrin Isaksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Catrin Isaksson
FASTIGHETSMÄKLARE/CERTIFIERAD FÖR NYPRODUKTION
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unikt tillfälle att förvärva ett välgjort, vinterbonat fritidshus med bastu, garage med bilväg fram

  • Typ: Fritidshus, 1-plan med loft
  • Rum: 4, varav 2-3 sovrum
  • Boarea: 68 m2
  • Byggnadsår: 2000
  • Driftkostnad: 5 808 kr/år
  • Upplåtelseform: Arrenderätt

Välkommen till Björkliden/Paktajaure och ett unikt tillfälle att förvärva ett naturnära, vinterbonat och välgjort fritidshus med både bastu och garage ett stenkast från vattnet i Paktajaure. Marken är ett arrende med Länsstyrelsen som jordägare, låg arrendeavgift och delad infart med granne. Här på udden har välgjorda byggnader byggts upp via auktoriserad personal från leverantörerna med en huvudstuga år 2000 från Laponia House i Kemi, en bastutimring med omklädning och relax 2003 från Pudasjärvi/Sverige samt ett stort garage med förvaring och ett isolerat rum 2008 från Lövånger Bygg. Huvudbyggnaden är Polaria 76, en välisolerad, gedigen stuga om 68 kvm med 3 rum och kök samt sovloft. Altan under tak mot vattnet. Invändigt har stugan ett kombinerat kök och vardagsrum med en specialgjord braskamin av en finsk murare i form av en lappkåta. Även en bred vedspis finns för uppvärmning och matlagning. Stora fönster ut mot vattnet. Stugan har också två sovrum på entréplan, ett sovloft samt ett badrum med kemtoalett. Precis vid vattnet finns en bastutimring med altan som byggts upp via snickare 2003. Vedeldad bastu med omklädningsrum och i ett separat rum intill nås en relaxdel med braskamin som också kan användas som gästrum. Ett stort garage om ca 55 kvm har byggts upp 2008 via byggsats från Lövånger. Gott om plats till förvaring, arbetsbänk och ett isolerat rum finns att använda som t.ex. gäst- eller hobbyrum. El fås via solceller och ett 12 volts system med belysning i alla byggnader. Via elverket fås 220 volt. Sommarvatten finns, är framdraget men inte ansluten till stugan. Otroligt fint läge intill vattnet. Naturnära för bl.a. fiske, skoter- och skidturer. Närhet också till både Björkliden och Riksgränsen med affär, restauranger och utförsåkning. Välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

HUVUDSTUGAN, som är en Polaria 76 och är tillverkad av Lapponia House i Kemi Finland. Stugan är 68 kvm och har byggts upp år 2000 via företag. Välisolerat med 3 rum och kök med sovloft. Genomgående gedigna trägolv och panelväggar och möjligheten finns att köpa stugan möblerad. Två sovrum på entréplan samt ett badrum med kemtoalett och handfat. Kombinerat kök och vardagsrum med den specialgjorda braskaminen i centrum för värme och mysfaktor. En bred vedspis intill för matlagning och värme. Köket är en finsk design med rejäl skåpinredning och bänkytor. En Solarventi finns för ventilation och cirkulation av luften. Sommarvatten finns och är framdraget till stugan men inte inkopplat. Stugan är målad sommaren 2024, ej norrsidan.

BASTU MED OMKLÄD OCH RELAX
Ett stenkast från vattnet finns en fin bastubyggnad med altan under tak. En Kimara 28A som är tillverkad i Pudasjärvi Sverige. Uppbyggd 2003 via företag på rymliga 28 kvm. Vedeldad bastu med våtgolv och panelväggar med en omklädningsdel intill. I ett separat rum intill nås en relax med braskamin för värme och mysfaktor. Möjlighet att använda detta rum som gästrum.

GARAGE
Friliggande garage och förrådsbyggnad om ca 55 kvm med plats till förvaring och uppstälnning. Elverk finns här, arbetsbänk samt ett isolerat rum till t.ex. hobbyrum eller gästrum.

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1-plan med loft
Rum: 4, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 68 m2
Utgångspris: 3 500 000 kr
Byggnadsår: 2000
Driftkostnad: 5 808 kr/år
Upplåtelseform: Arrenderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse, möjlighet till snabbt tillträde

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ägaren

Uppvärmning

Braskamin och vedspis

Byggnadssätt

Vatten: Sommarvatten
Avlopp: Avlopp saknas
Grund: Plintar
Fasad: Timmer
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Shingeltak
Ventilation: Solarvent för cirkulation
El: 12 voltsystem är inkopplat i alla byggnader med belysning överallt som går på solceller. Elverk finns på 15 kw. Med den igång så erhåller man 220 volt i alla byggnader. Detta innebär inga fasta och rörliga kostnader från elbolag.

Tomt/balkong/uteplats

Altan under tak mot vattnet samt en altan utanför bastun mot vattnet.

Övriga byggnader

Bastutimring med omklädning samt relax/gästrum med braskamin. Kimara 28 A, tillverkad i Pudasjärvi Sverige. Uppbyggd via företaget 2003, 28 kvm.
Garage om ca 55 kvm med ett isolerat hobbyrum/gästrum och gott om förvaringsmöjligheter från Lövånger Bygg. Byggår 2008 via företaget.
Torrklosett/utedass.

Parkering

På gården

Tv/Internetanslutning

Egen lösning.

Allmänt

Län: Norrbotten
Kommun: Kiruna

Övrigt

Kör förbi Tornehamn och fortsätt ca 4 km. Stugorna ligger synligt från vägen till höger med bom för infarten.

Ekonomi

Utgångspris

3 500 000 kr

Driftkostnader

5 808 kr/år

Fördelas enligt följande

Försäkring: 4 800 kr
Arredeavgift: 1 008 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 37 Visa alla 43 bilder
 

Karta och område

Arrende Kopparåsen, södra sidan sjön Paktajaure, Björkliden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kiruna
Arrende Kopparåsen, södra sidan sjön Paktajaure
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning