Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
165 130 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elin Nöremark, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Elin Nöremark
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

JÄRPESBO 1:52

Price (Starting price): 
165 130 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elin Nöremark, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Elin Nöremark
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Nu ges du möjlighet att uppfylla drömmen att bygga ditt egna hem!

  • Type: Tomt
  • Plot area: 1 171 m2
  • Tenure form: Äganderätt

Tranemo kommun säljer nu bland annat fastigheten TRANEMO JÄRPESBO 1:52 . Tomten mäter 1171 m² och ligger i ett detaljplanerat område.

Bostadsområdet längst upp på Norrgatan är ett attraktivt och lugnt område utan genomgångstrafik med gång- och cykelavstånd till Tranemo centrum där alla vardagliga bekvämligheter finns. Området ligger med skog och natur tätt inpå!

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Byggnaden får högst ha en våning. Huvudbyggnaden skall placeras minst 4,5 meter från tomtgräns. Garage får placeras intill 2 meter från tomtgräns. Fastigheten får ha en maximal byggnadsarea på 300 m². Nämnd byggnadsarea är den sammanlagda, dvs huvudbyggnad och eventuellt garage. Vid frågor gällande tolkning av planen, kontakta kontaktcenter på e-post: kommunen@gislaved.se

Utöver köpesumman för tomten tillkommer anslutningsavgifter för vatten och avlopp på cirka 140 000 kr.

Vid köp av tomt kommer följande villkor finnas med i köpekontraktet: Köparen ska inom 6 månader från undertecknandet av köpekontraktet erhållit beviljat bygglov. I det fall köparen är en juridisk person kommer ytterligare ett villkor att finnas med i köpekontraktet som säger att husgrund skall vara uppförd och färdigställd senast 12 månader efter att köpekontrakt undertecknats.

I samband med köpekontraktet erläggs en handpenning om 20 000 kr. Resterande del av köpesumman erläggs när villkoret/villkoren är uppfyllda.

Mäklarens uppdrag omfattar enbart förmedling av den aktuella tomtmarken.

För att se fler tomter i området som är till salu, gå in på länken: https://trane.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=55d551a6fd9c44979dec22b84f3bafa8

Låter detta intressant?
Välkommen att anmäla ditt intresse så kontaktar vi dig!

About the plot

Summary

Type: Tomt
Plot area: 1 171 m2
Price (Starting price): 165 130 SEK
Tenure form: Äganderätt

General

County: Västra Götaland
Municipality: Tranemo
Property designation: TRANEMO JÄRPESBO 1:52

Surroundings

Tranemo är hjärtat och centralort i kommunen. Här finns det mesta av livets nödvändigheter; allt ifrån apotek, skolor och vårdcentraler till bank, post och affärer. Allt på bekvämt promenadavstånd. Här finns också en bred arbetsmarknad inom industri, service och offentlig sektor. (Flera företag som erbjuder många arbetstillfällen)

Tranemo bjuder på fina och varierande boendemiljöer – villor, hyresrätter och moderna bostadsrätter – med naturen runt knuten och den fina Tranemosjön glittrande mitt i samhället. En plats för bad, lek och fiske, men också en kär plats för många fåglar, bland annat tranor. Runt sjön finns en slinga för sköna promenader och ett torn som inbjuder till fågelskådning. Och gillar du att rida finns en populär ridskoleanläggning med en högt rankad och välbesökt terrängbana för fälttävlan.

En annan stolthet är Tranemo kyrka, en av landets få centralkyrkor byggd 1882 och ritad av den genialiske arkitekten Emil Viktor Langlet. Resultatet blev en sexkantig kyrka med sju torn.

Mitt i samhället intill Tranemosjön lyser en stor nybyggd blå byggnad upp, Centralen. En mötesplats för alla där du kan övernatta på det nybyggda hotellet, äta något gott i bistron och varför inte låna med dig en bok ifrån det välfyllda biblioteket.

Tranemo erbjuder ett stort utbud av kultur och fritidsaktiviteter. Det finns en förening för nästan varje intresse och aktiviteter, drivna av aktiva och engagerade kommuninvånare. Idrott, kultur och pensionärsorganisationer är bara nåra få av dem. Tycker du om att röra på dig kan spela både fotboll och padel på vår idrottsanläggning, Tranehov. I sim- och idrottshallen kan du idrotta, bada och gå på gym. Hagatorpet erbjuder fina vandringsleder och på vintern ett konstsnöspår där du kan åka längdskidor. Vårt fantastiska föreningsliv bidrar till mångfald och är en viktig del i hela vår kommun.

I Tranemo är det aldrig långt till skog och mark och fina vattendrag. Den fina naturen ger många möjligheter till friluftsliv i olika former som fiske, cykling, paddling och vandring. Dessutom får du också goda möjligheter till allmänna kommunikationer med lagom pendelavstånd till närliggande städer såsom Borås, Göteborg och Jönköping.

Plan regulations

Del Av Järpesbo 1:12 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20140505, Registreringsdatum: 20150924)

Economy

Price (Starting price)

165 130 SEK

Taxation

Land: 81 000 SEK
Total: 81 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Type code: 210, Småhusenhet, tomtmark

Mortgage deed

There are 0 mortgages with a total of 0 SEK

All images

+ 8 Show all 14 images
 

Map and area

JÄRPESBO 1:52,

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Tranemo
JÄRPESBO 1:52
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan