Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
4 350 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lisa Stafsing, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lisa Stafsing
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Malin Zetterberg, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Malin Zetterberg
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktionsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Billdal

Timmeråsvägen 3

Price (Starting price): 
4 350 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lisa Stafsing, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lisa Stafsing
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Malin Zetterberg, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Malin Zetterberg
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktionsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trivsam tomt med närhet till det mesta

  • Type: Tomt
  • Plot area: 1 162 m2
  • Tenure form: Äganderätt

Bygg nytt hus för ca 8,5 miljoner!

Varmt välkomna till en vacker tomt om dryga 1 100 kvm som andas historia! Här får ni möjlighet att skapa drömboendet utifrån era önskemål. Här fanns en gång i tiden en äldre gård, vilket man kan ana från den lilla stenstugan som står kvar. Vem vet, kanske kan ni hitta fler rester från svunna tider? En vall mot cykelbanan och Ga Särövägen ramar in tomten, tillsammans med den fantastiska kastanjen. Åt söder får ni en fri utsikt över de vackra ängarna. I slänten bredvid det nyrenoverade grannhuset finner ni mer av en naturtomt, men här växer även rabarber och annat gott. En lekstuga finns också på tomten.

Äger ni den här fastigheten har ni rätt att vara medlem i föreningen Örsviken med möjlighet till att hyra badhytt och båtplats. Det är ca 1,5 km promenad till mysiga Örsviken. Där finns även en vedeldad bastu i samfälligheten med utsikt över skärgården, där ni njuter av solnedgångarna.

Tomten är inte knuten till någon specifik husleverantör. Gällande planer och möjligheter till byggnation, se vidare i planbestämmelse och detaljplan som finns under dokument. Fler frågor hänvisas till Kungsbacka kommun, plan och bygg.
Borohus har lämnat ett förslag på husmodellen Skandinavia 2. Ett 1,5 plans hus om 145 kvm med en totalkalkyl om ca 8,5 miljoner, inklusive tomt. För mer info kring detta, se offerten under dokument eller kontakta Mathias Cederqvist på Borohus, mc@borohus.se 0708-12 89 73, 031-45 55 90.

Kostnad för vatten och spillvatten med 2024 års taxa är 240 854 kr och tillkommer till köpeskillingen, liksom kostnad för el, fiber etc.

På Timmeråsvägen bor ni på gränsen mellan Göteborg och Kungsbacka, med närhet till hav och underbar natur, barn-/skolbarnsomsorg, allmän service och kommunikationer. Knutpunkten Snipen, med sin pendelparkering, när ni på bara några minuters promenad. Det är även där gränsen mot Göteborg går.

Varmt välkomna med ert intresse till ansvarig mäklare, Lisa Stafsing. Tel 0707-96 06 66.

About the plot

Summary

Type: Tomt
Plot area: 1 162 m2
Price (Starting price): 4 350 000 SEK
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Construction method

Water: Vatten saknas
Drain: Avlopp saknas
Construction right: Gällande v/a är tomtytan betald sedan tidigare så kostnaden att ansluta vatten och spillvatten är 240 854 kr med 2024 års taxa.

Plot/balcony/patio

Mestadels plan tomt som samsas med en del något sluttande.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka
Property designation: KUNGSBACKA SPÅRHAGA 2:163

Surroundings

OMRÅDET
Området Billdal/Kullavik, med attraktivt läge vid kusten och med närhet till både Göteborg och Kungsbacka, är ett mycket populärt område att bo och leva i.
Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg.

Bor ni på Timmeråsvägen 3 cyklar ni snabbt till Örsviken, Kyvik eller Korshamn för att njuta av hav och salta bad. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar. Inom bekvämt avstånd finner ni både Kullaviks centrum samt Kungsporten med ett rikt serviceutbud.

Kullavik och Billdal har flera vikar, badstränder och klippor typiska för den svenska västkusten. Korshamn, Kyvik, Kullaviks hamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik för att nämna några. Många resande längs kusten lägger till i Kullaviks Båthamn. Örsviken och Nordreviken ligger alldeles nära.

I samhället ligger grundskolorna Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola samt Fullriggaren Malevik. Lindåsskolan finns också nära, men tillhör Göteborg.

KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det 776 elever i skolår f-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen.

KMS
Kullaviks Montessoriskola är en engagerande och föräldradriven F-9 skola som drivs helt utan vinstintresse, med värderingar och pedagogik som skapar en gynnsam miljö att växa och utvecklas i – föräldrar och personal tillsammans för barnens bästa start i livet. Promenera till förskolan/skolan på bara några minuter.

HISTORIK
Kullavik definierades som tätort med 679 invånare år 1975. År 1980 hade befolkningen stigit till 1 006. Från och med 1990 räknas tätorten som sammanväxt med Billdal.

Kullavik är ett utpräglat villasamhälle som börjar vid Kungsbacka kommuns norra gräns mot Göteborg och sträcker sig söderut ned till Malevik norr om Särö. Samhället var från början en trakt med många småjordbruk, men på ej odlingsbar mark byggdes det efter 1904 och järnvägens tillkomst spridda sommarstugor som successivt omvandlades till permanentboenden. Under 1970-talet byggdes ett stort antal moderna villor och under 1980-talet tillkom Kullaviks Centrum med affärer och hyreslägenheter.
Kullavik var mötesstation på Göteborg-Särö Järnväg sommartid och hållplats på vintern under ångloktiden fram till början på 1950-talet. På vintern fanns det bara en hållplats då det inte förekom några tågmöten. Stationshuset var också poststation året runt.

Plan regulations

Spårhaga 2:9 m fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1986-05-20, Senast ändrad: 2022-03-31)

Other rights and responsibilities

Rights load: Officialservitut: RÄTT ATT BIBEHÅLLA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA BEFINTLIG AVLOPPSLEDNING I UNGEFÄRLIG STRÄCKNING A, ENLIGT KARTA AKTBILAGA KA. - AVLOPP
Officialservitut: RÄTT ATT BIBEHÅLLA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA BEFINTLIG VATTENLEDNING I UNGEFÄRLIG STRÄCKNING A, ENLIGT KARTA AKTBILAGA KA. - VATTENLEDNING
Avtalsservitut: LEDNINGAR MM

Economy

Price (Starting price)

4 350 000 SEK

Taxation

Land: 2 975 000 SEK
Total: 2 975 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Type code: 210, Småhusenhet, tomtmark
Description: Nybyggda bostäder 2012 och senare får hel avgiftsbefrielse i 15 år.
Nybyggnadsår 2012 och yngre – nya reglerna.
Från och med deklarationen 2014 (inkomståret 2013) gäller nya regler för förlängd avgiftsbefrielse för nybyggda bostäder.
Småhus, bostadshyreshus och ägarlägenheter nybyggda 2012 och därefter (värdeår 2012 och senare) kommer att få hel befrielse från kommunal fastighetsavgift i 15 år.
Den femåriga perioden med halv fastighetsavgift har slopats för bostäder med nybyggnadsår 2012 eller yngre.

Obebyggd tomtmark - statlig fastighetsskatt ska betalas med 1,0 procent av taxeringsvärdet för obebyggd tomtmark, bostadsbyggnad (småhus) som är under nyuppförande och tillhörande tomtmark. Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift.

Källa: Skatteverket

Mortgage deed

There are 0 mortgages with a total of 0 SEK

All images

+ 12 Show all 18 images
 

Map and area

Timmeråsvägen 3, Billdal

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Timmeråsvägen 3
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan