Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 095 000 kr
Månadsavgift: 7 330 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ramlösa

Petréns Allé 18

Utgångspris: 
2 095 000 kr
Månadsavgift: 7 330 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Radhus med uteplats i soligt läge!

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 105,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 137
  • Månadsavgift: 7 330 kr
  • Driftkostnad: 1 298 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Drömmer du om att bo i Ramlösa? Med trädgård och inglasat uterum i västerläge, nära till skog och natur och en cykeltur ifrån ett dopp i det blå. Då välkomnar jag dig glatt till Petréns Allé 18 som erbjuder just detta.

Stig på! Innanför dörren möts du av en hall och direkt överblick över bostadens stora sociala yta. Här skvallras det även som en altandörr som leder ut dig till din egna oas med nybyggt uterum samt träddäck och grästäppa. I trädgården finns även ett förråd, perfekt för trädgårdsredskapen eller cykeln. För den med gröna fingrar finns även möjligheten att odla och sätta trädgården i blom. På framsidan kan du med fördel sätta ut ett mindre bord och njuta av en kopp kaffe i morgonsolen.

Bostadens inomhusmiljö erbjuder dig ett kök med plats åt mindre matplats, samt ett vardagsrum med större plats för dina nära och kära som kommer över på middag. På bottenvåningen finns utöver ovan nämnda även ett badrum med dusch samt förvaring under trappan. Ovanvåningen är bostadens sovplan och här finns tre stycken rymliga sovrum. Utöver detta återfinns även ett större badrum med tvätt- och torktumlare samt badkar. På detta våningsplan finns även en stor klädkammare.

Inom föreningen finns övernattningslägenhet, flera tvättstugor samt en festlokal som kan hyras. Bostadsrättsföreningen är en trygg HSB-förening och arbetar aktivt med stort engagemang. Bland annat anordnas aktiviteter inom föreningen såsom yoga, hantverk och måleri.

Låter detta som något för dig? Kontakta ansvarig mäklare Lovisa Schölin.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

Samtliga innerdörrar i lägenheten är bytta år 2024.
Hall: Entréplan. Hall med god avhängningsmöjligheter. I nära anslutning till hallen finns även ett utrymme till förvaring under trappa.
Badrum 1: Entréplan. Badrums med våtrumsmatta och våtrumstapet. Under år 2024 byttes vask, badrumsskåp och toalett.
Klädkammare under trappa: Entréplan. Här finns gott om förvaring under trappan.
Kök och matplats: Entréplan. Trevligt kök med god plats åt matplats för minst 4 personer. Under år 2024 sattes det in en ny spis från Electrolux med moderna funktioner såsom air fry och steambake. Utöver detta återfinner vi även köksfläkt, Miele diskmaskin 2019, kyl- och frys från Samsung 2016.
Vardagsrum: Entréplan. Öppet vardagsrum med plats åt både soffmöblemang och större matplats. Härifrån nås uteplatsen på baksidan.
Badrum 2: Ovanvåning. Helkaklat badrum med tvätt och torktumlare. Både tvätt- och torktumlaren är från Miele och införskaffades år 2015.
Badrummet renoverades under år 2011, finns våtrumsintyg.
Sovrum 1: Ovanvåning. Ljust sovrum med gott om plats för såväl säng som skrivbord samt garderob.
Sovrum 2: Ovanvåning. Här är bostadens största sovrum med god plats åt dubbelsäng, såväl som garderober.
Sovrum 3: Ovanvåning. Bostadens tredje sovrum med fint ljusinsläpp och tema "lila".
Klädkammare: Ovanvåning. Väl tilltagen klädkammare.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 105,5 m2
Lägenhetsnummer: 137
Utgångspris: 2 095 000 kr
Driftkostnad: 1 298 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats: Trevlig uteplats med inglasat uterum, träddäck och grästäppa. På tomten finns även ett förråd.

Tv/Internetanslutning

Fiber via statsnät, val av leverantör är individuellt.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg

Omgivning

Ramlösa är en förtrollande stadsdel belägen i Helsingborg, som utstrålar en unik kombination av historia, natur och modern charm.

Historiskt sett är Ramlösa känt för sina källor och mineralvatten, vilket har gett området dess namn. Ramlösa Källan, som grundades på 1700-talet, är en av de äldsta källorna för kolsyrat mineralvatten i Skandinavien och har en fascinerande historia som lockar nyfikna besökare. Den vackra Ramlösa Brunnspark, en park anlagd redan på 1700-talet, är ett populärt utflyktsmål där man kan promenera längs vackra stigar och njuta av den pittoreska omgivningen. Parken är skyddad som byggnadsminne och uppdelad i två delar - en med fritt växande skog och en kulturparksdel där villorna ligger. Här ligger även Ramlösa Hälsobrunn.

Ramlösa är ett lugnt, barnvänligt och tryggt område att bo i. Inom gångavstånd eller en kort bilresa hittar man livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och andra serviceinrättningar. Bland annat ligger City gross på Ättekulla nära, såväl som Willys på Råå och Lidl. Dess närhet till Helsingborgs centrum gör det även enkelt att ta del av allt stadskärnan har att erbjuda. Orten består till största del av villor och radhus.

Ramlösa gränsar till Ramlösagården och Gustavslund som har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Ursprungligen var området en del av en större gård, som byggdes av Gustaf Löwenhielm och Gustava Leiwen. Under århundradenas lopp har gården genomgått flera förändringar och ägarbyten, men finns fortfarande kvar i området. Här finns modernare och varierande arkitektur i form av både villor, radhus och lägenheter.

I Östra Ramlösa planeras en egen stadsdel med flera bostäder av blandad karaktär, förskola, skola, sporthall, centrum och ett flertal grönområden. Här kommer även det nya sjukhuset att byggas.

Kommunikationerna är goda och med närhet till både E4:an, E6:an och Ramlösa station är det perfekt för pendlaren. Det finns ett flertal förskolor bland annat Musikantens förskola, alla på bekvämt hämtnings- och lämningsavstånd. Ramlösa friskola, Brunnsparksskolan, Västra Ramlösa skola ligger alla på kort cykelavstånd för de större barnen.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,37177

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

461 106 kr
Nettoskuldsättningen är beräknad utifrån årsredovisningen för 2023.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen har 284 bostadsrättslägenheter varav 213 i radhusform och resterande i flerfamiljshus i form av terrasshus. Föreningen har också 11 hyresrättslokaler. Helsingborgs stad hyr en del av dessa, vilka används till förskole- och skolverksamhet. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar och föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Förvaltas av HSB.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - Ventilationsprojekt
- Byte undercentral och ventilation skola/höghusen 2023
- Förberedande åtgärder inför fönsterbyte
- Skyltar vid infarterna
- Installationer av postboxar
Kommande renoveringar: - Byte av garageportar
- Renovering/byte av hissar
- OVK

Gemensamma utrymmen

I kvartersgården finns områdeskontoret, sporthall och festlokalen, samt i källaren hobbyutrymmen och driftslokaler. Föreningen har också en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra för besökande. Föreningen har 108 garage, 24 carportar och 170 parkeringsplatser.

Parkering

Bilplats 1: P-plats . Avgift 200 kr/mån.
Bilplats 2: Garage . Avgift 525 kr/mån.
Man får tillgång till en plats direkt.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiftsförändring har inte diskuterats och det görs först 1/10-2024.

Ekonomi

Utgångspris

2 095 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

7 330 kr
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, kallvatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

1 298 kr/månad
Årlig elförbrukning: 4869 kWh/år
Antal i hushållet: 5

Fördelas enligt följande

El: 913 kr
Försäkring: 385 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Avgiftsförändring har inte diskuterats och det görs först 1/10-2024.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 141 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 128 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-05-07

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Karta och område

Petréns Allé 18, Ramlösa

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7330 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
2
nov
Anmälan krävs
Lör 15:30-16:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Petréns Allé 18
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning